HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Dividendrendementportefeuille per 27-06-2008
Dividendrendementportefeuille per 27-06-2008

Nog geen spraakmakend resultaat

Hoewel we onze modelportefeuille –zij het niet bewust- steeds beter diversificeren is het resultaat nog niet erg bemoedigend. Min 12,93% is geen resultaat om over naar huis te schrijven. Zelfs inclusief het uitgekeerde dividend blijft de teller op min 8,41% steken.

De benchmark doet het een stuk beter. Inmiddels staat de AEX ook wel op een minnetje maar die valt in het niet bij onze portefeuille. Een min van 1,44% is ten opzichte van onze portefeuille alleszins behoorlijk te noemen.

Image

Modelportefeuille per 27-06-2008

Risicovrij rendement neemt toe

Ook begint de rente die men kan verkrijgen op een spaarrekening op te lopen. Momenteel kunt u maar liefst 5,10 % krijgen op een AlfaSpaarrekening die de Anadolubank Nederland N.V. u aanbiedt, zie http://mistermoney.rtl.nl/spaarrente.asp.

Volgens de door ons gehanteerde aankoopcriteria kijken we nu dus alleen nog naar fondsen die een hoger dividendrendement uitkeren. Op basis van deze en de andere door ons gestelde aankoopcriteria kopen wij Eriks, Neways en MacIntosh. MacIntosh hebben wij al eerder in portefeuille gehad en is opnieuw opgenomen in onze modelportefeuille. De € 1,72 die u in de kolom slotkoers 27-6-2008 ziet staan is het verschil van de aankoop- en  verkoopkoers.

Afscheid van Wavin?

Op basis van de verkoopcriteria zouden we Wavin al weer moeten verkopen. Althans, als we de lijst met dividendrendementen van de Analist nauwgezet volgen. Er lijkt echter een fout in de lijst van de Analist te zitten. Wavin heeft in 2007 immers gewoon 0,46 aan dividend uitgekeerd. Wavin heeft niet aangekondigd te stoppen met het uitkeren van dividend, dus lijkt het streepje dat de Analist achter het dividendrendement bij Wavin heeft staan niet correct. Dan komt het dividendrendement van Wavin op 8,36% in plaats van 0%.

De Analist werkt juist met dividenden van het vorige jaar als berekeningsgrondslag voor het dividendrendement van het komende jaar. Daarover hebben we de vorige keer al geschreven in het kader van de verkoop van het aandeel MacIntosh.

Diversificatie

Ook met de in deze maand gedane aankopen spreiden we onze portefeuille beter. Met MacIntosh hebben we een positie in de sector handelshuizen, met Neways in de sector Electronica. En met Eriks in de sector Industriële goederen (Handelsonderneming). Overigens heeft de betere spreiding van onze portefeuille voorlopig geen beter rendement opgeleverd en is diversificatie geen onderdeel van onze handelsstrategie.

Niet gekocht omdat

Voor degene die trouw de query maken op de website van de Analist en ontdekken dat we De Nederlandse Compagnie en/of Brunel ook hadden moeten kopen verwijs ik naar onze aankoopcriteria. Deze bedrijven acteren namelijk in dezelfde sector dan USG People.


Eerder verschenen artikelen uit deze serie:
Disclaimer:
Alhoewel deze modelportefeuille met de grootste zorg en aandacht wordt gemaakt, blijft het analyseren van economische waarden / koersen geen absolute wetenschap. De Modelportefeuille is een voorbeeld van hoe men zou kunnen beleggen en niet bedoeld als advies. De inhoud is dan ook geheel vrijblijvend en u bent zelf verantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt voor uw beleggingen. De schrijver(s) van de Modelportefeuille en het bestuur van de IG Beleggen en/of de Redactie van de Nieuwsbrief zijn derhalve niet aansprakelijk voor eventuele verliezen. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren, behaalde resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.03327 seconden