HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Buy en hold werkt soms goed
Buy en hold werkt soms goed

Buy and hold versus korte termijn beleggen

Buy and hold gaat uit van het behalen van goede resultaten door te investeren in kwaliteits aandelen met goede groeiverwachtingen en deze gedurende lange termijn vast te houden. Dit in tegenstelling tot het beleggen op korte termijn. Veel boeken zijn over buy and hold geschreven en ook op internet is veel informatie te vinden. Een paar van deze referenties zijn hieronder aangegeven. Bij deze korte beschrijving  gaan we uit van de situatie op de AEX en beleggen volgens de index.

Buy and hold begint goed

Een belegger die  in 1988 was ingestapt(na de crash in 1987) had tot 1998 met “buy and hold “een goed resultaat behaald, een stijging van +/- 80 naar 400 op de AEX plus dividend in 10 jaar. Had hij deze aandelen tot Juli 2008 vast gehouden dan  was er, in die extra 10 jaar, geen verdere koerswinst geweest, alleen dividend van gemiddeld zo’n 4% per jaar. Een belegger die in 1998 was ingestapt en rond de piekperiode in 2000-2001 niet met winst had verkocht op 600-700, had,door de onrust op de financiele markten/crashes, tot Juli 2008 geen koerswinst gemaakt en alleen dividend ontvangen.


Buy and hold lijkt niet de optimale beleggingsmethode na 1998, gebaseerd op indexbeleggen op de AEX.Echter als de buy and hold indexbelegger in 2003 was ingestapt op een niveau van 218 zou hij tot Juli 2008,met een AEX op 400, nog steeds op winst staan. Timing is dus essentieel.

 Image

 Bron maandgrafiek van de AEX www.ChartNet.nl en website www.ta.nl

 

Een aantal voor-en nadelen van beide beleggingsmethodes:

Korte termijn beleggen

Voordeel

-In het algemeen betere resultaten o.a. door het beperken van verlies door op tijd uit de aandelen te stappen als bepaalde indikatoren dat aangeven of als het negatieve nieuws de overhand heeft. Winsten te realiseren door aktieve aan-en verkoop.


Nadelen

-Timing werkt vaak niet optimaal o.a. door gebrek aan discipline om een bepaalde methode te volgen, zodat men een gedeelte van een stijgingsperiode mist of verliest bij te late verkoop.

-Aktief de markt te volgen.

 

Buy and Hold
 

Voordelen

-Vereist niet het dagelijks volgen van de markt.

-Goede resultaten mogelijk over langere termijn wanneer men start met laag geprijsde geselecteerde kwaliteitsaandelen bv. na een crash.


Nadelen

-Het lijkt niet de optimale beleggingsmethode na 1998 gebaseerd op indexbeleggen op de AEX.

-Omdat de aandelen worden vastgehouden wordt het verlies niet beperkt in geval van een ”bearmarket “ en kost het na een daling op de beurs veel tijd om weer op het oude niveau terug te komen.


Enige van de vele referenties:


The ultimate buy and hold strategy –2008 update

http://www.fundadvice.com

Buy and hold

http://www.chase.com

Buy and hold strategy

http://www.fundspectrum.com

 

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.02464 seconden