HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow eBay zorgt voor downgrades
eBay zorgt voor downgrades

Outlook eBay zorgt voor downgrades

Recent maakte het Amerikaanse eBay zijn resultaten bekend over het tweede kwartaal van 2008. Alhoewel de winst met 22% steeg, waarschuwde het concern dat er mindere tijden op komst zijn. Analisten hebben naar aanleiding van deze outlook massaal het aandeel verlaagd naar houden. Toch blijft de consensus voor het concern positief.

Kwartaalwinst

De winst in het tweede kwartaal van internetveilingbedrijf eBay nam met 22% toe tot 568 miljoen dollar. De omzet kwam uit op 2,22 miljard dollar, waar deze in dezelfde periode een jaar eerder nog 1,83 miljard dollar was. De winst per aandeel bedroeg 43 dollarcent.

De omzetgroei bij de veilingsites, dat de grootste divisie is binnen eBay, bedroeg 13%. De advertentie-inkomsten groeiden ten opzichte van een jaar eerder met 183%. Ongeveer 56% van de veilinginkomsten was afkomstig van buiten de Verenigde Staten.

Voorzichtigheid

Het concern blijft voorzichtig wat betreft de verwachtingen voor de rest van het jaar. Deze voorzichtigheid reflecteert de zorgen omtrent de zwakke economie van de Verenigde Staten en de veranderingen die eBay heeft gemaakt in zijn veilingbusiness.

eBay verwacht dat de globale economie verder zal afzwakken. Het concern gaf aan dat het aantal nieuwe gebruikers in het tweede kwartaal, vergeleken met een jaar eerder, maar met 1% is gestegen.

Downgrades naar neutral

Analisten waren vooral gewend dat eBay elk kwartaal een stijging van de opbrengsten liet zien. Mede daarom waren de analisten vooral teleurgesteld in het feit dat eBay verwacht in het komende kwartaal de opbrengsten lager zullen zijn dan eerder verwacht. Het concern houdt wel vast aan de prognoses voor het totale jaar.

Vele analisten hebben naar aanleiding van de voorzichtige outlook van eBay hun advies voor het aandeel verlaagd naar houden en/of koersdoel neerwaarts bijgesteld. De consensus voor het aandeel is hierdoor ook lager geworden maar blijft desondanks positief. Op dit oment staan er voor het aandeel 15 koopadviezen uit. Door de diverse adviesverlagingen zijn er 13 houdadviezen afgegeven. Alleen de analisten van Deutsche Bank hebben een verkoopadvies afgegeven.

Het gemiddeld koersdoel bedraagt is op dit moment vastgesteld op 32,79 dollar. Dit levert een verwacht rendement op van 35,48%.

Meer over EBAY INC is te vinden op de website van Analist.nl

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.03814 seconden