HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Dividendrendementportefeuille per 01-08-2008
Dividendrendementportefeuille per 01-08-2008

Het blijft een eentonig geluid

Hoewel we onze modelportefeuille –zij het niet bewust- steeds beter diversificeren is het resultaat slecht. Min 19,87% is geen resultaat om over naar huis te schrijven. Zelfs inclusief het uitgekeerde dividend blijft de teller op min 16,02% steken.

De benchmark doet het een stuk beter. Inmiddels staat de AEX ook wel op een minnetje maar die valt in het niet bij het resultaat van onze portefeuille. Een min van 8,71% is ten opzichte van het matige resultaat van onze portefeuille nog alleszins redelijk te noemen.

Image

Samenstelling en resultaat modelportefeuille per 01082008 


Nieuwe aankoop

Wederom spreiden onze portefeuille beter met de deze maand gedane aankoop. Met SBM OFFSHORE hebben we een positie in de sector Offshore/diensten/distributie. Overigens heeft de betere spreiding van onze portefeuille voorlopig geen beter rendement opgeleverd en is diversificatie geen onderdeel van onze handelsstrategie.

Ongewijzigde dividenden

Nu maar hopen dat de bedrijven in onze portefeuille hun beleid omtrent het dividend niet wijzigen en de ergste koersverliezen achter de rug zijn. Dan liggen er goede tijden voor onze portefeuille in het verschiet.


Eerder verschenen artikelen uit deze serie:

Disclaimer:
Alhoewel deze modelportefeuille met de grootste zorg en aandacht wordt gemaakt, blijft het analyseren van economische waarden / koersen geen absolute wetenschap. De Modelportefeuille is een voorbeeld van hoe men zou kunnen beleggen en niet bedoeld als advies. De inhoud is dan ook geheel vrijblijvend en u bent zelf verantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt voor uw beleggingen. De schrijver(s) van de Modelportefeuille en het bestuur van de IG Beleggen en/of de Redactie van de Nieuwsbrief zijn derhalve niet aansprakelijk voor eventuele verliezen. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren, behaalde resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.02986 seconden