HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Nieuws arrow Nieuws arrow Beleggingsfondsen te duur
Beleggingsfondsen te duur

Oud-topman Robeco: 'Beleggingsfondsen te duur'

Banken hebben in tien jaar tijd de vergoeding voor een beleggingsfonds flink opgeschroefd. Volgens Jaap van Duijn, oud-topman van Robeco, zijn de fondsen zelfs te duur geworden. Prijsverhoging
Onlangs kondigden ABN Amro en ING een prijsverhoging aan. De beheervergoeding ligt nu vaak tussen de 1,2 en 1,5% in, terwijl dit in de jaren negentig nog 0,25 tot 0,35% was. Een toename in factor vier dus.

Ander verhaal
"Als een fonds dan een beleggingsopbrengst van 60% maakt, zoals in 2005 in de 'emerging markets' viel te verdienen, zal geen klant om een beetje hogere beheervergoeding malen. Maar het wordt natuurlijk anders als bij een kapitaalmarktrente van 3,25% ook obligatiefondsen met excessieve 'fees' worden belast", schrijft Van Duijn in De Telegraaf.

Obligatiefonds
Van Duijn berekent voor dat op sommige obligatiefondsen, zoals het Euro Bond Fund van ABN Amro, het netto rendement daardoor op zo'n 2% uitkomt. Terwijl een internetspaarrekening een hogere, risicoloze rente biedt. Van Duijn vindt dan ook dat een obligatiefonds zichzelf uit de markt prijst als de beheervergoeding boven een procent ligt.

Bekijk hier de uitzending: Beursupdate J. Schoenmaker dinsdag 12:00 uur (Beleggingsfondsen)

Bron: RTLZ, 24-01-2006
 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.11577 seconden