HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow KPN valt France Telecom aan
KPN valt France Telecom aan

KPN richt vizier op Frankrijk

Het Nederlandse telecombedrijf KPN gaat mobiele telefonie aanbieden op de Franse markt. KPN heeft recentelijk te kennen gegeven dat het mobiele telefonie diensten in Frankrijk gaat aanbieden via het netwerk van partner Bouygues. Het wil hiermee grootmacht France Telecom aanvallen op zijn thuismarkt. Analisten reageren positief op het nieuws.

Positionering

KPN wil zich op de Franse markt gaan positioneren als prijsvechter. Met dit concept werden eerder al successen geboekt in Duitsland met E-Plus en België met Base. KPN neemt deze stap omdat de Nederlandse thuismarkt al volledig verzadigd is en er al meer mobiele telefoons zijn in Nederland dan mensen.

Deutsche Telekom welke eigenaar is van T-Mobile heeft te kennen gegeven veel hinder te ondervinden van E-Plus dat goedkope abonnementen zonder vele extra’s aanbiedt aan de consumenten. Veel investeringen zijn niet nodig volgens KPN aangezien de Franse infrastructuur prima voldoet aan de eisen.

KPN kan eventueel ook nog het merk Simyo inzetten. Dit merk is tevens onderdeel van KPN en is recentelijk gelanceerd in Spanje waar het de concurrentie aangaat met Telefónica. KPN hoopt in de toekomst zijn prijsvechtermodel ook te introduceren in Polen en Zwitserland.

DAG krant

De gratis krant DAG stopt er vanaf 30 september mee. KPN is onderdeel van de gratis Nederlandse krant DAG. Aandeelhouders van PCM en KPN hebben te kennen gegeven te stoppen met de krant. De krant ondervond teveel concurrentie van andere gratis kranten Spits, Metro en DePers.

De online activiteiten zullen nog wel voort blijven bestaan. De samenwerking tussen KPN en PCM blijft intact en zullen de berichtgeving verzorgen op de website kpnvandaag.nl.

Consensus

KPN krijgt momenteel 23 koop-, 4 houd- en 4 verkoopadviezen. Het gemiddelde koersdoel bedraagt 13,65 euro. Analisten zijn positief gestemd over het aandeel KPN.

De winst per aandeel KPN komt uit op 0,87 euro. Het dividend bedraagt 0,54 euro wat een dividendrendement oplevert van 5,01%. De koers-winstverhouding bedraagt 12,39. 

Meer over KPN is te vinden op de website van de Analist.nl.

 
< Vorige   Volgende >

https://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2021 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.02763 seconden