HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow AEX staat aan de vooravond van een nieuwe crash
AEX staat aan de vooravond van een nieuwe crash

AEX staat aan de vooravond van een nieuwe crash

Royce TostramsDe AEX-index staat op het punt uit bed te vallen. Het dieptepunt van 2003 rond 217,80 zal in de komende week onder druk gezet worden. Technisch bezien is een daling eronder niet meer uit te sluiten.
In dat geval zou de waarde van de Amsterdamse beurs nogmaals gehalveerd kunnen worden. Het eerstvolgende vangnet voor de AEX-index ligt er pas rond de koersbodems van 1991 (omgerekend noteerde de AEX-index toen een dieptepunt van 98,50)..


AEX
AEX 
Voor de Dow Jones op Wall Street ligt de ultieme steun op de bodem van 2002 rond 7200. Ook hier is een neerwaartse doorbraak niet meer uit te sluiten. Volgende neerwaartse koersdoel voor Wall Street ligt er pas rond 3000, de bodem uit 1992 

De volgende technische signalen blijven in een alarmstand staan:
 
VIX index
  • - Wall Street's paniekbarometer, de VIX-index bivakkeert al weken lang op de hoogste stand ooit. Dit prijst nog steeds extreme vrees in.
 
  • - De Euro/dollar blijft in de uitverkoop. Technisch verzwakt de Euro richting 1,24 dollar, op langere termijn zijn niveaus van 1,15 dollar niet uit te sluiten. Voorgaande periodes van koersdepreciatie van de euro zijn altijd vergezeld door koerszwakte op de aandelenmarkten.
USDOLLAR
 De Amerikaanse dollar profiteert in toenemende mate van de uitspraken van de Amerikaanse centrale bank, ten gunste van een nieuw herstelplan in de Verenigde Staten, terwijl de euro lijdt onder de vrees voor een economische vertraging in Europa. Dit zou een renteverlaging van de Europese Centrale Bank kunnen uitlokken. 
  • - De olieprijs, sinds juni in waarde gehalveerd, kan technisch nog verder omlaag. Verdere koersdalingen richting 61 dollar liggen in het verschiet (bodems van 2007). Op langere termijn zijn zelfs niveaus rond 40 dollar haalbaar. Ook de olieprijs lijdt onder de vrees voor een economische vertraging.
  • - Vastgoed blijft eveneens kwetsbaar. Ook hier geldt dat zowel de korte als de lange trends neerwaarts gericht zijn.
  • - Obligaties blijven opvallend goed liggen.
 
Conclusie: obligaties bieden nog steeds het beste antwoord op de huidige turbulentie. Obligaties blijven opvallend goed liggen. Sinds juni 2008 is de Nederlandse obligatiemarkt met bijna 10% opgelopen. Ik voorzie verdere koersstijgingen. Het is bovendien verantwoord om posities in de Amerikaanse dollar of Amerikaanse obligaties aan te houden.
Over Royce Tostrams:
Passpoort Royce Tostrams
Website:   www.tostrams.nlTostrams
 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.02569 seconden