HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Nieuws arrow Nieuws arrow Virus legt Russische aandelenbeurs plat
Virus legt Russische aandelenbeurs plat
Op de dag dat iedereen vreesde voor een de gevolgen van een uitbraak van het Nyxem-virus, die uiteindelijk bleken mee te vallen, is de Russische beurs wel getroffen door een virusaanval.
Afgelopen vrijdag werd de handel op de Russische aandelenbeurs tussen 16:15 en 17:20 plaatselijke tijd stilgelegd, omdat een computervirus de systemen die de orders verwerken had aangevallen. Het virus dat de beurshandel verstoorde is tot op dit moment nog niet ge?dentificeerd.
Wel is bekend dat het virus via het Internet toegang heeft gekregen tot de computersystemen van de Russische beurs. Het virus drong binnen in een systeem dat was aangesloten op het 'trading testing system' van het Russian Trading System (RTS).

De besmetting met het virus werd opgemerkt doordat de getroffen computer een grote hoeveelheid dataverkeer begon te genereren, waardoor de routers van het handelssysteem werden overbelast.
Als gevolg hiervan werden nieuwe gegevens en orders niet meer verwerkt. Nadat het besmette systeem was gelokaliseerd, werd deze uit het netwerk gehaald en werden alle andere systemen binnen het netwerk gecontroleerd.

Binnen een uur wisten de systeembeheerders het RTS weer werkend te krijgen. Volgens een woordvoerder van de Russische beurs zijn er geen orders verloren gegaan.

Bron: Virusalert.nl, 03-02-2006
 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.11132 seconden