HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow het verbod op marktmanipulatie
het verbod op marktmanipulatie

Brochure: Leidraad manipulatieve handelspatronen


De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft in februari 2009 een voorlichtingsbrochure ‘manipulatieve handelspatronen’ gepubliceerd. In het overleg met de markt heeft zij geconstateerd dat nadere behoefte bestaat aan ‘guidance’ over de wijze waarop de AFM het verbod op marktmanipulatie interpreteert en in de praktijk toepast.

Deze brochure probeert in die behoefte te voorzien door handelspatronen te beschrijven die de AFM als manipulatief heeft aangemerkt. De voorbeelden dienen ter illustratie van de hoofdnorm en houden geen goedkeuring in voor andere handelspatronen. Zij zijn gebaseerd op AFM casuïstiek en de door het Committee of European Securities Regulators (CESR) gemaakte indeling van verschillende handelspatronen en de daarbij aangegeven kenmerken van die patronen. De situatieschetsen zijn enkele voorbeelden van handelspatronen die de AFM als mogelijke gevallen van marktmanipulatie beschouwt.

Dit overzicht is bedoeld als herinnering aan de markt van handelspraktijken die in elk geval verboden zijn. Met de uitleg over deze voorbeelden wil de AFM marktpartijen een leidraad geven bij het nadenken over de vraag of hun gedrag mogelijk manipulatief is. De selectie van voorbeelden is geen indicatie van prioriteiten van de AFM, noch is zij uitputtend bedoeld.

U kunt de digitale versie van de brochure hier downloaden.

 

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.04752 seconden