HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow programma 52ste HCC Beleggen Symposium
programma 52ste HCC Beleggen Symposium

52ste HCC Beleggen Symposium met de titel "Nieuwe ronde -- Nieuwe kansen?"

Het zijn lastige tijden voor beleggers. We moeten hard werken om de waarde van onze aandelenportefeuilles op peil te houden en vervolgens wordt het dividend geminimaliseerd. Het ene na het andere bedrijf ziet zich door de economische crisis namelijk gedwongen deze winstuitkering te schrappen. Daardoor kunnen we niet lekker achterover leunen tijdens het 'dividendseizoen', maar moeten we actief blijven. We moeten de markt op de voet volgen, want dan houden we zicht op de nieuwe beleggingskansen.

In deze onzekere tijden is het wel prettig dat we de hierna genoemde gerenommeerde sprekers bereid hebben gevonden om ons op 4 april a.s. deelgenoot te maken van hun visie op de markt.

 Guy Boscart

Een van de sprekers is Guy Boscart die inmiddels wel een beleggingsgoeroe genoemd mag worden.

Guy is directeur en oprichter van de uitgeverij BB Intermediaire waaronder US Markets valt. Na veel kennis te hebben opgedaan in de VS over het handelen op de korte termijn startte Guy in 1997 met een nieuwsbrief. Die nieuwsbrief werd later gevolgd door een website. Guy verzorgt dagelijks enkele roundups en schrijf columns en marktanalyses. Over de huidige marktomstandigheden zegt Guy het volgende "Wat er al lang aan zat te komen zien we nu gebeuren, de beurscorrectie is enorm en het is nog maar de vraag hoe we hier uitkomen. Na slechte tijden zal het wel weer beteren maar hoe anders zal het voor ons als beleggers worden?"

Guy kijkt in zijn presentatie terug op 25 jaar een BULL gevolgd door de grootste BEAR ooit. Ook probeert hij te kijken naar de toekomst. Hoe kan die eruit komen te zien? Waar staan we dan als belegger? En vooral, wat moeten we wel en niet doen?

 

 Peter Verhaar

Peter Verhaar mede oprichter van Alex geeft een presentatie over de toekomst van de beleggers.  

Na een aantal jaren te hebben gewerkt bij de Amro Bank op de afdeling Beleggingen groeide Peter Verhaar’s passie voor beleggen, maar daarmee ook zijn onvrede over de gevestigde banken; ze waren té elitair, té duur en té traag. Dat wilde hij beslist anders, dus kwam hij op het idee om een tegenhanger op te richten. In 1995 begon Peter samen met Rene Frijters voor de VEB (vereniging van effectenbezitters) met de VEB Bottomline. Het doel was om de prijs van het handelen van aandelen met 90% te verlagen tot grote irritatie van de grote banken. In 1999 is Alex gestart waarbij Peter als medeoprichter tot 1 januari 2008 directeur business development was. Alex is in die tijd uitgegroeid tot een volwaardige bank voor beleggers, waarbij de klant de keuze heeft om zelf te handelen, maar ook het vermogen kan uitbesteden aan Alex Vermogensbeheer. Per 1 januari 2008 is Alex verkocht aan concurrent Binck.

Peter is ervan overtuigd dat particulier aandelenbezit nog altijd een toekomst heeft. In zijn optiek zal er wel nog veel moeten verbeteren aan de informatievoorziening voor particuliere beleggers, met name op gebied van risicobeheer. Daarnaast denkt hij dat beleggers veel meer gebruik moeten gaan maken van elkaars kennis.

 

 Roelof Foppen

Roelof Foppen van WH Selfinvest geeft een presentatie genaamd "Handelen op de AEX index rond de klok 24/24u met gegarandeerde stops". Uit aandelen, in CFD´s!

Voor de lange termijn belegger met zijn traditionele ´buy and hold´ strategie  zijn het zwarte tijden. De korte termijn swingtrader echter kan zijn voordelen doen in de huidige zeer volatiele markt. Belangrijk is om zowel long als short te gaan en te profiteren van zowel korte stijgingen ´bear market rallyes`,  als short voor de snelle dalingen. CFD´s, Contracts for Difference geven ongekende mogelijkheden om op aandelen, indices, grondstoffen en valuta met een lage inleg en minimaal risico te kunnen handelen.

Uniek is de mogelijkheid om op indices als de AEX 24/24u handelen. Nooit meer openings gaps. U kunt handelen tot de sluiting in New York om 22.00 u en ga door tot de opening in Amsterdam om 9.00 u. Gegarandeerde stops. CFD´s zijn een succesvol alternatief voor Turbo´s, Speeders en Sprinters!

Tijdens de presentatie zal de handels- en trading platform ProStation breed aanbod komen. Het kiezen van het juiste instapmoment, bepalen van indicatoren. Opzetten van strategieën voor automatisch handelen en backtesten. Samen met de WHS Techscan heeft u een waardevol instrument om snel interessante fondsen te vinden voor succesvolle trades.

 

 Jeroen van Glabbeek

Jeroen van Glabbeek, CEO van mobiele technologieprovider CM, geeft een presentatie met als thema: Hoe gebruik je de kansen van deze tijd?

Op 17-jarige leeftijd richtte Jeroen van Glabbeek zijn eerste bedrijf Technomedia op. Tijdens zijn studie Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven werkte hij in de avonduren aan de ontwikkeling van nieuwe SMS-toepassingen. In 1999 richtte hij - samen met Gilbert Gooijers - ClubMessage op, een mobiele technologieprovider die zakelijke diensten en producten levert op het gebied van SMS, MMS en interactieve video.

In 2005 richtten Jeroen van Glabbeek en Gilbert Gooijers een ander bedrijf op, CM Technology. CM Technology is een werkmaatschappij van ClubMessage en biedt dienstverlening, consultancy en maatwerkoplossingen op het gebied van SMS, MMS en streaming video, gericht op de internationale markt.

In 2006 werd CM Telecom opgericht, een werkmaatschappij die zich richt op de markt voor bulk en premium SMS/MMS gerelateerde diensten. Inmiddels is ClubMessage gegroeid tot marktleider op het gebied van mobiele technologie. Het bedrijf behoort sinds 2006 tot de Deloitte Technology Fast 50, een ranglijst van de vijftig snelstgroeiende technologiebedrijven in Nederland.

Kortom, Jeroen is een succesvolle ondernemer. Tijdens zijn presentatie zal Jeroen ingaan op het zien en benutten van de kansen in de huidige tijd.  

 

 Han Veeken

Han Veeken geeft een presentatie over beleggen volgens de Rule #1 methode

Han is een particulier belegger die circa zeven jaar geleden is begonnen met kleinschalige beleggingen in opties en aandelen en heeft daarmee wisselend succes behaald. Han is, zoals veel beleggers, begonnen met korte timeframes en heeft gaandeweg steeds zijn timeframe verlengd totdat hij nu voor aandelen op EOD zit. Op zoek naar de "Holy Grail", is Han onder andere op Warren Buffett gestuit. Warren heeft nimmer het achterste van zijn tong lasten zien en is het dus niet zo makkelijk om zijn beleggingsmethode te kopiëren, buiten het feit dat de tijden wel enigszins zijn veranderd sinds hij is begonnen. Nu zijn er meer die deze methode aanhangen en zo hun eigen vergelijkbare criteria hebben. Een daarvan is Phil Town, inmiddels een goede vriend van Mr. Buffett. Ook Phil Town probeert middels het analyseren van de fundamentele gegevens van een bedrijf, de werkelijke waarde van een onderneming in te schatten, en daar dan zijn voordeel mee te doen, als mr. Market zich weer eens vergist in de koers van een onderneming.

Rule #1 gaat over de procedure om tot onderbouwde selecties te komen, maar eigenlijk betekent Rule #1, "Don't lose money".

In zijn presentatie zal Han aangeven hoe je tot selecties komt, en welke criteria je daarvoor kunt gebruiken. Han geeft aan hoe je bedrijven kunt beoordelen om tot een gefundeerd besluit te kunnen komen. Als je deze rules of the game toepast dan had je ook nooit, net als Mr. Buffett, in de technologie gestapt hoe mooi de winsten en vooruitzichten er misschien ook uitzagen.

 

 Gerard Jager

Gerard Jager geeft een presentatie met als thema "Hoe beleg ik een miljoen?"
 
Voor veel bezoekers van de Culemborgdagen is Gerard Jager als spreker een oude bekende. Voor degenen die hem nog niet kennen volgt onderstaande introductie.
 
Jager zit inmiddels zo'n 40 jaar in het beleggersvak. De eerste 15 jaar bij de ING als vermogensbeheerder, daarna 20 jaar als hoofd beleggingsvoorlichting bij Fortis Bank NL. Sinds 1-1-2003 maakt hij gebruik van een pré vut regeling en is hij gestart met Advance Beleggingsadviezen. Hij is beursgoeroe van De Telegraaf en columnist van de Nederlandstalige krant Hallo in Spanje.
 
De huidige beurscrisis biedt naar zijn mening ook enorme kansen bij een toekomstig marktherstel. Historie laat zien dat marktherstel komt op een moment dat beleggers nog in shock zijn. Wel is het zaak om dan de juiste beleggingsvormen te selecteren en de juiste aandelen. Deze aspecten lopen als een rode draad door zijn te geven lezing heen.

 

 Tjakko Wielinga

Scientific Options Trading: handelen in opties op basis van engineering principes.

Tjakko Wielinga is al zo’n 30 jaar werkzaam in de high-tech industrie als product- en procesontwikkelaar. Hierbij worden experimentele methoden gebruikt onder de noemer “Design of Experiments” om ontwerpen van producten en processen te optimaliseren.

Hij heeft deze methoden toegepast voor de optimalisatie van een maandelijks op te zetten Condor optieconstructie. Deze bestaat uit een verticale call- en een put spread die zijn gepositioneerd respectievelijk boven en onder een beursindex zoals de AEX, DAX of DJ Eurostoxx 50. De parameters die zijn gebruikt voor optimalisatie zijn: 1. de looptijd of dagen tot de volgende maandexpiratie, 2. de range of de afstanden van de short call en put ten opzichte van de index en 3. de stoploss. Deze parameters zijn geoptimaliseerd op basis van historische koersdata (index en implied volatility) van een aantal maanden die vooraf gaan aan de maand waarvoor men een nieuwe Condor wil opzetten. Deze optimalisatie vindt afzonderlijk plaats voor de verticale call- en put spreads. Deze nieuwe constructie is daarom gedoopt tot een “Balanced Condor”. Voor de call- en put spreads worden afzonderlijke waarden berekend voor de datum, short en long opties.

Het ontwikkelde programma “Scientific Options Trader” kan door middel van Forward Testing de profit/loss curve berekenen vanaf 2003. De winstgevendheid is bijzonder goed. Verder is er een Risk Indicator ontwikkeld die effectief is in het vermijden van spreads die minder goed scoren bij het optimalisatieproces. Hiermee wordt de winstgevendheid nog verder vergroot.

 

 Harry Premselaar

De Premselaar methode

Tijdens het komende symposium zal Harry Premselaar u wegwijs maken in het beleggen volgens zijn methodiek. 

De Premselaar Methode behelst het gebruik van de effectenbeurs als middelaar tussen enerzijds kosten, provisie en rente, én anderzijds inkomsten, ontvangen dividenden en call-premies, Dit betekent dat de portefeuille wordt gebruikt als een indirect middel tot rijkdom-vermeerdering.

Uitgangspunt voor de methode is dat er niets kan worden verdiend aan koersstijgingen en -dalingen. Bovendien ligt het koersverloop niet in onze handen, terwijl de effectenbeurs als middel tot (over)leven wel degelijk hanteerbaar is.

Premselaar richt zich vooral op de Kleine Belegger, die niet alleen de waarde van het kapitaal wenst te behouden, maar ook ervan wil leven. Behoud van kapitaal, rendement van kapitaal én het leven van kapitaal, gaan bij hem hand in hand.

 

 Willem Okkerse

Willem Okkerse is doorgewinterd in strategische en financiële bedrijfsvoering.
 
Na het succesvolle optreden in december 2006 waarin Willem Okkerse in een fascinerend overzicht inging op de risico's van het beleggen in aandelen zal hij op 4 april 2009 ingaan op de samenstelling van zijn AEX portfolio.

Aan de orde komen de wijzigingen in de portfolio, het moment van indekken en de redenen waarom. Aangezien deze portfolio door het aanzienlijk kleinere verlies dan de AEX in 2008 over de laatste zes jaar een rendement maakte van 78%, hetgeen 90% (sic !) beter is dan de AEX, 64% beter dan de Eurostoxx 50, 64% beter dan de S&P 500 ja zelfs 50% beter dan Warren Buffett valt hier voor velen interessante informatie te halen. Meer informatie over de OK-score.

Deelnemers krijgen daarbij gratis het jaarverslag over 2008.

 

 logo Saxo Bank

P.J. Datema geeft een presentatie met de titel “De voordelen van (juist nu) beleggen in Commodities, Equities en FX?” -Maak kennis met Saxo Bank. Serieus Beleggen, Wereldwijd-

Elke Nederlandse belegger heef tegenwoordig toegang tot aandelen, turbo’s en opties. Veel privé beleggers weten niet dat beleggen in Commodities, Equities en FX een lager risico voor hun portefeuille kan betekenen. Tel daar de mogelijkheden om (veel) hogere rendementen te behalen in stijgende en dalende markten bij op en het resultaat is een zeer aantrekkelijk product. Ook u kunt profiteren van de vele mogelijkheden die Commodities, Equities en FX u biedt!

PJ Datema is sinds de jaren ’90 werkzaam in de financiële markten. Hij heeft een verleden als Director FX/FX derivaten bij o.a Westdeutsche Landesbank en Credit Suisse.

 

 Bram Hogenes

Daytraders opgelet; NinjaTrader!

In november jl. heeft Bram Hogenes op de website van HCC Beleggen beschreven hoe het programma NinjaTrader-freeversion is te downloaden en van koersen kan worden voorzien door IB of IB-simulated-version. Het geeft een haarscherp beeld van de 1minuut-koersen en er zijn legio indicatoren beschikbaar. Maar dailypivots, priordayHLC en CurrentdayOHLC zijn zelf al heel mooie hulpmiddelen om (met geduld) een paar punten uit de dax of S&P te vissen. Met 3 ma’s en 3 stochastics erbij moet het verder klaar zijn. Gebruik van meer indicatoren werkt in de praktijk niet. Drievoudige divergentie van de stochastic is een goede basis voor een trade, helemaal in combinatie met de eerder genoemde niveaus.

Tijdens dit symposium zal Bram het programma NinjaTrader demonstreren. NT heeft namelijk de mogelijkheid een handelsdag in de herhaling te zetten, eventueel versneld tot 60x, ongeveer. Als u van tevoren vragen hebt, dan stelt Bram het op prijs als u die per mail aan hem stuurt: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken


 

De begin- en eindtijden van de presentaties zijn hier te vinden

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.0354 seconden