HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina
Ninjatrader vervolg oktober 2009

Daytraders

Tijdens de in april 2009 gegeven presentatie heb ik aangegeven welke instellingen ik gebruik voor traden op 1 minuutbasis met het programma Ninjatrader (NT). De inleiding van die presentatie is hier te vinden.

Die instellingen zijn ook in WORD-documenten te downloaden vanaf het forum op deze website. In die documenten staan ook wat wetenswaardigheden over het gebruik van NT in, evenals hieronder gebruikte afkortingen.

Daarnaast zijn er enkele screenshots van de installatie van Ninjatrader hier te vinden.

Klik op de onderstaande link om het volledige verhaal te lezen.

Volgende presentatie

Op 31 oktober 2009 hoop ik er met u tijdens het HCC Beleggen Symposium in Culemborg het een en ander over te kunnen uitwisselen.

Minimaal 3 basis voorwaarden

Om te voorkomen dat trades voornamelijk intuïtief  plaatsvinden en foutgaan, zijn voor daytrades altijd minstens 3 basisvoorwaarden noodzakelijk.
Je moet dus vaak lang wachten en opletten om hier en daar een paar halve puntjes of wat meer bij elkaar te scharrelen. Altijd bescheiden blijven en de winst niet laten verdampen.  Verder zijn de signalen op de FDAX (future op de Deutscher Aktien IndeX) en FESX (future op de Dow Jones EURO STOXX 50) vaak zo bedrieglijk dat bevestiging in de grafiek van S&P 500 (ES voorbeurs) en Z (in NT de future van de engelse index FTSE) gewenst is. Dus eis daar ook gelijktijdig een goed aantal basisvoorwaarden vervuld, bv een dubbele bodem (ml, matched low).

Pas dan waag ik het er in de praktijk op voor een paar puntjes (in de FESX).  Liever spaar ik mijn energie voor de amerikaanse markt. De signalen zijn er minder bedrieglijk en komen vaker voor.

Van 17 juli 2009  heb ik de plaatjes aangemaakt en de gunstigste trades met redenen omkleed erin aangegeven. Er staan geen pijltjes, u moet dus zelf even zorgvuldig op zoek gaan.

Image

FDAX 
10.34  5 waves omhoog, yh en stochdiv(?)
11.28 7 waves neer , opening price , stochdiv drievoudig, trade
13.50 13 waves neer, sma 1300, dal in vorige dag, trade

Image


FESX
10.31 7 waves omhoog, yc
11.26 7 waves neer, lod, stochdiv, trade
13.46 13 waves neer, dal in vorige dag

Het herkennen van optimale situaties vereist zoveel oplettendheid dat je voldoende fit moet zijn. Als je te moe bent, herken je geen patronen en ontgaan je de kansen.

Image

Image

ES
Aanbevolen : in de VS het eerste uur niet traden
16.36 9 waves up, yc, stochdiv, trade
17.12 7 waves neer, stochdiv meervoudig, trade
17.47 7 waves neer, stochdiv heel duidelijk, trade
20.22 7 neer, stochdiv 3voudig, steun ema200, op deze hoogte werd eerder die dag een versnelling ingezet (pl), tickdiv, maar de langere stochs dalen , trade?
Opmerking: om 21.35 doet zich vaak gedurende 5 of meer minuten een verbetering voor in VS.

Image

Image

Image


TF (Russell 2000)
16.39 9 up, stochdiv en mh (matched high), trade
17.50 9 neer, stochdiv en ml, trade
19.49 7 up, stochdiv 2voudig , op deze hoogte werd eerder die dag een versnelling neerwaats ingezet , trade ,  trade gaat helaas eerst tegen je in, uitzitten.
19.57 9 up (negens kwamen al eerder voor, aanbeveling), stochdiv 3voudig, trade, dwz positie evt uitbreiden.
20.22 5 neer, steun ema 200, pl, tickdiv, trade
21.35 7 neer, 2 stochs op minimale stand, lod, pl, trade

Het aantal geschikte trades in TF is meestal groter dan in ES, het aantal punten loopt er ook sneller op.
De combinatie van deze feiten maakt TF de gunstigste index voor daytraders.
Houd de ES,NQ,YM daarnaast wel in de gaten, om te beoordelen of de stemming er nog inzit (bv door positie tov openingprice, aantal ema-snijdingen.
In bovenstaande is zichtbaar dat trademomenten zich vaak op meerdere indexen tegelijk voordoen. Mocht een trade op een index onvoldoende basis hebben , dan kan deze worden aangevuld met een trade-basiselement van een andere index op dat moment.

Communicatie via het Forum

Kortom; Ninjatrader is een veelomvattend en veelzijdig programma. Om van en met elkaar te leren is er een board aangemaakt op het forum. Daar kunt u informatie over NT vinden, plaatsen en vragen stellen aan overige NT gebruikers. Maak er gebruik van.

 

 

 
< Vorige   Volgende >

https://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.06859 seconden