HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina
TomTom

Rek eruit bij TomTom?

De afgelopen weken hebben diverse analisten hun opinie voor TomTom bijgesteld. De opwaartse als ook neerwaartse bijstellingen zijn gedaan naar aanleiding van enkele aankondigingen die het concern de afgelopen maanden deed. De consensus voor het aandeel is licht positief, maar analisten vinden gemiddeld wel dat de rek er bij het aandeel uit is.

Bijstellingen
De afgelopen weken hebben diverse analisten hun advies en/of koersdoel bijgesteld. Zo verlaagden de analisten van CA Chevreux hun advies voor TomTom van houden naar verkopen op 7 september.

UBS heeft op 4 september het koersdoel voor TomTom verhoogd met 2 euro tot 12 euro. Analist David Kerstens stelt dat het koersdoel is gebaseerd op een langetermijn ebit marge van 12%, waar die eerder nog werd geschat op 10,6%. Het advies blijft door de analist gehandhaafd op kopen.

Analist Wim Gille van Royal Bank of Scotland zette op 24 augustus TomTom op de favorietenlijst. De analist blijft bij zijn koopadvies voor het aandeel, maar heeft wel het koersdoel verhoogd tot 11 euro. Volgens de analist heeft TomTom een dominante positie op de markt voor persoonlijke navigatie en verwacht de analist dat beleggers de software van TomTom steeds meer zullen gaan waarderen. Daarnaast verwacht Gille dat het concern zal gaan profiteren wanneer de autobranche weer zal opleven.

Op 12 augustus zijn de analisten van Der Aktionaer gestart met het volgen van TomTom met een koopadvies. Het koersdoel is door de analisten vastgesteld op 12,50 euro.

Op dit moment staan er voor het aandeel 9 koop-, 13 houd- en 6 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus voor het aandeel licht positief is.

Koersdaling verwacht
Het gemiddeld koersdoel is 7,51 euro, wat het verwacht rendement brengt op -29,03%. Analisten verwachten gemiddeld genomen dus dat de koers van het aandeel met bijna 30% zal gaan dalen. Dit negatieve gemiddelde wordt vooral veroorzaakt door adviezen die vóór augustus zijn afgegeven. De koersdoelen hiervan liggen allen onder de 10 euro, terwijl de huidige koers zich rond de 10,70 euro bevindt.

In vergelijking met een jaar geleden staat de koers nog lang niet op het oude niveau. In september 2008 noteerde het aandeel nog rond de 15 euro, wat ten opzichte van de huidige koers een opwaarts potentieel oplevert van 50%. De koers van het aandeel daalde echter sinds vorig jaar september hard en noteerde in maart 2009 zijn laagste jaarkoers van 2,56 euro. Na dit dieptepunt is het aandeel aan een opmars begonnen wat tot nu toe een stijging betekende van meer dan 300%.

Meer nieuws over TomTom is te vinden op de website van analist.nl

 
< Vorige   Volgende >

https://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.06951 seconden