HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Resultaten Pharming
Resultaten Pharming

Weinig hoop voor Pharming

Pharming presenteerde vrijdagmorgen zijn resultaten over de eerste negen maanden van dit jaar. Het biotechnologieconcern zag zijn verlies in deze periode oplopen met 18% in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Pharming is veel geld kwijt om zijn meest prominente medicijn op de markt te krijgen. Analisten hebben voorlopig weinig hoop voor Pharming.

Nettoverlies

Het nettoverlies kwam uiteindelijk uit op 23,1 miljoen euro, waar dat een jaar eerder nog 19,5 miljoen euro was. De inkomsten namen wel licht toe van 0,4 miljoen euro naar 0,5 miljoen euro. Het concern zag vooral zijn kosten uit operationele activiteiten oplopen van 18,5 miljoen euro naar 21,5 miljoen euro. Volgens Pharming is deze stijging te wijten aan de marktaanvragen voor het belangrijkste produt Rhucin en daarnaast de klinische activiteiten voor het middel Prodarsan.

Pharming beschikt momenteel inclusief kasgeld en verhandelbare effecten over 10,6 miljoen euro. Daarnaast heeft het door de recente conversie van uitstaande obligaties de converteerbare schuld verlaagd van 35,8 miljoen euro naar 10,9 miljoen euro.

Uiteraard houdt bestuursvoorzitter Sijmen de Vries vertrouwen in de perspectieven van zijn concern, waaronder de voortgaande samenwerkingsgesprekken voor Rhucin en het versterken van de financiële positie. Het concern blijft vooralsnog vasthouden aan zijn verwachting dat het dit jaar 10 miljoen euro aan mijlpaalbetalingen zal ontvangen van Aslan in verband met het product lactoferrine. Daarnaast kan Pharming nog 23,4 miljoen euro ontvangen op basis van de financieringsovereenkomst met Yorkville Advisors Global Partners.

Weinig hoop

De consensus voor het aandeel is voorlopig nog zeer negatief. Er staan alleen maar verkoopadviezen uit, 6 in totaal. Het gemiddeld koersdoel van 48 eurocent resulteert daarnaast in een negatief verwacht rendement van 10,49%, waardoor gesteld kan worden dat analisten weinig hoop hebben op een opleving van het aandeel.

Meer nieuws over Pharming is te vinden op de website van Analist.nl.

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.02525 seconden