HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow HCC Beleggen arrow Aktiviteiten arrow Sluit u aan bij de Computergroep Z-H
Sluit u aan bij de Computergroep Z-H

Activiteiten Computerbeleggersgroep ZH

Het afgelopen seizoen mogen we zonder meer een succes noemen. Boeiende en leerzame bijeenkomsten zorgden voor een gestage groei van het aantal leden die als belegger zeker hun (financieel) voordeel konden doen met de onderwerpen die aan bod kwamen. 

Van enkele nieuwe leden kregen we wel de opmerking dat “het niveau nogal hoog is”. We zullen daarom tijdens het komende seizoen zorgen voor inleidingen en besprekingen die er mede op gericht zijn om beginners zich verder te laten ontwikkelen tot een deskundig belegger zonder overigens afbreuk te doen aan de aantrekkelijkheid voor de leden die beschouwd kunnen worden als professioneel belegger.

In een recent artikel werd gesteld dat de achterstand van de particuliere belegger ten opzichte van de professionele vermogensbeheerders (veel) kleiner is geworden dankzij de computer. Deze stelt ook de particulierin staat om snel over informatie te beschikken en om analyses van mogelijke beleggingsinstrumenten te maken.  

Wij onderschrijven deze stelling. Met behulp van de computer kun je op een groot universum van assets analyses toepassen naar keuze op basis vanfundamentele, technische, statistische of kwantitatieve analyse. Daarbij is het uiteraard essentieel dat het beleggingsproces uit gaat van een gestructureerde aanpak. Onze groep stelt zichten doel om de deskundigheid van onze leden op deze gebieden te vergroten. Tijdens de bijeenkomsten worden inleidingen gehouden, meestal door eigen leden die hun deskundigheid overdragen aan de anderen. 

Daarbij hebben we gekozen voor een werkwijze waarbij gedurende het seizoen een thema centraal staat. Het vorige seizoen was dit Money Management. Het thema voor dit seizoen is Handelssystemen. Zonder nadere invulling zou dit onderwerp veel te breed zijn. Het is bovendien essentieel dat een handelssysteem aansluit bij je persoonlijke omstandigheden: met een drukke baan kun je geen daytrader zijn en zelfs een Endof-Day-systeem vraagt dan wellicht teveel tijd.

We hebben daarom geïnventariseerd bij de leden aan welke soorten systemen en markten we prioriteit moeten geven.  We hebben nog plaats voor nieuwe leden. Dus als uw interesse gewekt is bent u welkom om eens vrijblijvend deel te nemen aan een bijeenkomst om te bezien of het lidmaatschap iets voor u is. Datum en plaats van onze maandelijkse bijeenkomsten worden gepubliceerd op de site van de HCC Beleggersgroep. 

U kunt voor nadere informatie natuurlijk ook contact opnemen met Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .   

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.05201 seconden