HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow bonussen en beloningen
bonussen en beloningen

Structuur bonussen gewijzigd, beloningen nog altijd even hoog!

De bankiers betalen zichzelf nog altijd teveel. Dat heeft John Mack, voorzitter van de Amerikaanse bank Morgan Stanley, gezegd tijdens een panelgesprek aan de Queens University in North Carolina. Volgens hem heeft de financiële sector duidelijk nog altijd geen lessen geleerd uit de financiële crisis. De voorzitter van Morgan Stanley voegt er aan toe dat de banken zich bij de herziening van hun verloningspolitiek al teveel richten op technische oplossingen, zoals het verschuiven van de bonussen naar een later tijdstip, in plaats van de hoge bedragen aan te pakken die nog altijd worden uitbetaald. Indien de financiële sector zelf niet ingrijpt om te matigen, zal volgens Mack ongetwijfeld de Amerikaanse regering vroeg of laat ingrijpen. Hij zegt echter dat de bonuscultuur niet zal verdwijnen, omdat de banken vrezen dat ze anders hun beste medewerkers zullen verliezen.

John Mack greep bij zijn toespraak terug naar het voorbeeld van een achtentwintigjarige trader bij Morgan Stanley. "De afdeling van de trader had ongeveer $ 400 miljoen verdiend voor de bank," aldus Mack. "Morgan Stanley bood hem een bedrag van $ 11 miljoen aan, maar hij weigerde en stapte over naar een durfkapitaalfonds dat hem $ 25 miljoen betaalde." Mack benadrukte dat de investeringsbankiers overbetaald worden, maar het probleem kan volgens hem alleen opgelost worden door een open discussie met de financiële sector en de overheidsregulatoren rond deze compensaties. Onder druk van de overheid en de publieke opinie heeft de financiële sector wel de structuur van zijn bonussysteem gewijzigd, maar het echte probleem blijft volgens Mack de hoogte van de uitgekeerde compensaties. Daar wordt volgens hem aan het einde van de rit nauwelijks iets veranderd.

John Mack merkt op tegenover de Amerikaanse president Barack Obama al gezegd te hebben dat de financiële sector zijn bonuscultuur uit eigen beweging nooit zal terugschroeven. "De bankier gaf toe te begrijpen dat mensen die hun baan en hun woning hebben verloren, bijzonder verbolgen zijn over het gedrag van de financiële sector," aldus het persbureau Bloomberg. "Die woede zal pas weer beginnen af te nemen wanneer de Amerikaanse economie opnieuw een gezonde groei begint te vertonen." John Mack nam eind december vorig jaar ontslag als chief executive van Morgan Stanley. Hij blijft wel aan als voorzitter van de investeringsbank. Hij heeft de voorbije drie jaar zijn bonus geweigerd. Het voorbije jaar ontving John Mack een salaris van $ 800.000. Zijn opvolger James Gorman heeft uitgestelde aandelenopties toegekend gekregen voor een bedrag van $ 8,6 miljoen.

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.03291 seconden