HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Introductie presentatie Bob Emanuels
Introductie presentatie Bob Emanuels

Behavourial Finance

Voor de meeste beleggers is beleggen niets meer dan een continue zoektocht naar de grootste kans op goed rendement bij een zo laag mogelijk risico. Helaas dromen mensen meer dan ze denken, kunnen in het algemeen slecht rekenen en zijn ze bovendien altijd te optimistisch. Zelfs in tijden dat ze voor hun eigen gevoel pessimistisch zijn. In combinatie met het onvermogen van mensen om risico goed in te schatten kan dit –in het bijzonder voor beleggers en autocoureurs- leiden tot desastreuze gevolgen.

Kort maar krachtig komt het hierop neer
1) De meest beleggers kunnen hun eigen kans op succes niet inschatten, maar denken dat wel te kunnen
2) Ook al ligt het rendement op straat, de meeste beleggers beschikken NIET over het vermogen om dat vervolgens ook waar te nemen.
3) Beleggers hebben een asymmetrisch risicogedrag.
   Zodra het op betalen aankomt –en zeker wanneer dat tot verlies leidt- zijn zij geneigd om excessieve risico’s aan te gaan om dat te voorkomen. Maw. Beleggers veranderen doorlopend op volstrekt non-lineaire wijze van risico-avers naar hoog risicovolle individuen.

Deze presentatie is er op gericht om beleggers van dit fenomeen te doordringen en ze te laten inzien dat ze eigenlijk beleggerpatiënten zijn en HULP nodig hebben.

Er zal worden aangetoond dat markten -maar vooral mensen- hoogst irrationele gedragingen vertonen en dat beleggers daardoor non-lineaire beslissingen nemen endeze beslissingen in hoge mate laten afhangen van emotie en van de context waarbinnen het probleem ze wordt aangeboden.

Om te illustreren waar dat toe leidt nemen we de beleggers mee op reis door hun eigen hoofd en ontleden de processen waaraan ze ten prooi vallen bij het nemen van beleggingsbeslissingen. De belegger zal keihard geconfronteerd worden met zijn/haar emoties zoals: Hebzucht, Geloof, Hoop, Euforie, Twijfel, Ongeloof, Angst, Paniek en Wanhoop.

Er zal worden uitgelegd ( en worden beschreven in de handleiding) hoe stress bij deze processen als katalysator optreedt, maar vooral hoe stressfactoren gecontroleerd kunnen worden. Ten slotte leidt dit alles tot een praktisch handvat voor beleggers om hun gedrag te controleren en bij te sturen en daardoor een direct waarneembaar beter resultaat met hun beleggingen te behalen.

De volgende onderwerpen worden behandeld:
- Non-lineariteit in Risico, Context & Emotie
- De structuur van de markt
- De consequenties van Angst en Hebzucht
- De Rollercoaster van emotie
- Stress als katalysator
- Hoe leer ik denken in waarschijnlijkheden
- Een Business Philosophy
- De Fouten
- De Oorzaken
- De Oplossingen & Regels

Leerdoelstellingen Behavourial Finance
- Benoemen van illusies en drogredenen bij meningsvorming beleggers
- Inzicht verkrijgen in de valkuilen van het denken van beleggers
- Inzicht verkrijgen in de oordeelsvorming en besluitvaardigheid en gedrag van beleggers

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.02761 seconden