HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow TA AEX weekgrafiek
TA AEX weekgrafiek

Technische analyse AEX; weekgrafiek.

In een drieluik ga ik wat dieper in op de AEX. Ik doe dat aan de hand van de drie timeframes en dit is de tweede in de reeks: de weekgrafiek. Klikt u hier voor de analyse van de eerder gepubliceerde maandgrafiek.

 maandgrafiek AEX

                                                Weekgrafiek, japanese candles

Hierboven heb ik de weekgrafiek van de AEX geplaatst met een koershistorie terug tot in 2003. Tot aan 2007 gaat het omhoog, totdat we met z'n allen te maken krijgen met de kredietcrisis. Het gevolg voor de koers is genoegzaam bekend.

Vanaf maart 2009 begon de index echter weer te klimmen. Binnen het stijgende trendkanaal klom de de koers begin 2010 tot aan ongeveer 345. Ik heb daar de rode lijn over gelegd. De bodem van 2005 lag ook rond 345 en het blijkt dat de AEX daar moeite mee heeft. Na een tikkie terug zijn we daar nu weer aanbeland. De index ging het weekend in met een stand van 343,81.

Het is duidelijk dat de weerstand rond 345 zich niet zomaar gewonnen geeft. Het gaat spannend worden, want als het op korte termijn niet gaat lukken om uit te breken, dan zouden we serieus rekening moeten houden met een stap terug. Weet de index de weerstand echter te verpulveren, dan "voorspel" ik een stijging van 10 tot 40 punten. Dat zou dan ook nog wel eens heel snel kunnen gaan!

Verwachting:

Ik heb dit keer niet direct een verwachting. Ik wil wel geloven in een uitbraak, maar ik laat het liever gebeuren. Als men alert is dan kan men bij een doorbraak alsnog instappen.


Analyse van 26-03-2010 door Marcel Bronner, CMT. Meer analyses op zijn website.

Denk aan het milieu voordat u deze pagina afdrukt.
 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.03267 seconden