HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow wijziging taxaties Air France KLM
wijziging taxaties Air France KLM

Wisselende opinies voor Air France KLM

Vrijdag 4 juni 2010 werd bekend dat Air France KLM verwacht verliezen op te lopen op olie hedgen. Deze week wijzigden verscheidene analisten nog hun taxaties voor het aandeel, zowel omhoog als omlaag. De consensus voor het aandeel is licht positief, waarbij analisten gemiddeld gezien nog genoeg opwaarts potentieel voor het aandeel zien.

Olie hedgen

Air France KLM verwacht 300-400 miljoen euro te verliezen met het hedgen tegen de schommeling van de olieprijs in 2010-2011. Het concern verloor over de periode 2009-2010 nog 637 miljoen euro op het hedgen van de olieprijzen.

Het hedgen van olieprijzen houdt in dat het concern speculeert op een stijging of daling van de olieprijs. Door te hedgen probeert het concern risico’s af te dekken, maar wanneer de verkeerde beslissingen worden genomen kunnen er grote verliezen ontstaan.

Positieve ontwikkeling

Op 2 juni hebben de analisten van UBS het advies voor Air France KLM verhoogd van neutral naar buy na de recente koersdaling. Ondanks de economische onzekerheden en problemen veroorzaakt door de IJslandse vulkaan stellen de analisten dat er een positieve ontwikkeling gaande is bij de luchtvaartmaatschappij.

De analisten verwachten dat de vraag genoeg zal zijn de geschatte toename van de capaciteit voor het derde kwartaal in de sector te realiseren. De analisten zijn er over het algemeen van overtuigd dat de luchtvaartindustrie over het algemeen zich zal herstellen. Het koersdoel voor Air France KLM is door de analisten vastgesteld op 13,50 euro.

Verlaagde financiële verwachtingen

De analisten van Unicredit hebben op 1 juni het koersdoel voor Air France KLM verlaagd met 1 euro naar 10,50 euro vanwege verlaagde financiële verwachtingen. De analisten hebben hun winstverwachtingen voor het boekjaar 2010/2011 substantieel verlaagd vanwege de aswolk, negatieve valuta-effecten en hogere brandstofuitgaven in 2010/2011 en daarna.

De omzetverwachting is door de analisten verlaagd van 22,63 miljard euro naar 22,28 miljard euro, waarbij het verwachte nettoverlies is verhoogd van 375 miljoen euro naar 475 miljoen euro. Het advies blijft staan op houden.

Op dit moment staan er voor het aandeel 14 koop-, 7 houd- en 4 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus licht positief is. Het sentiment is neutraal gezien de zowel opwaartse als neerwaartse bijstellingen die recent voor het aandeel zijn doorgevoerd.

Het gemiddeld koersdoel bedraagt 12,74 euro, wat resulteert in een verwacht rendement van 21,18%. De bandbreedte van de recent afgegeven koersdoelen is 10,50 euro tot en met 15 euro, wat verwachte rendementen oplevert van -0,14% tot en met een positief verwacht rendement van maar liefst 42,65%. Dit duidt erop dat analisten zeer verschillen van mening omtrent het opwaarts potentieel.

Bron: Analist.nl

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.02519 seconden