HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow De Hotspot methode
De Hotspot methode

Timing is everything (3)

In de artikelen “Timing is everything 1 en 2” werd de werking van het Gann Wheel beschreven en de actuele koersvorming aangegeven. Één dag na het bereiken van het 240 graden punt zette de AEX op 21 juni 2010 een prachtige top neer rond de 343, een daling volgde van nabij de 40 punten. Het Gann Wheel 270 graden punt valt op donderdag 15 juli, de verwachtingen zijn hoog gespannen!  In dit artikel beschrijf ik een ander uitstekend timing instrument, de Hotspot methode. 

De Hotspot methode

Deze keer gaat het over een ander timing instrument, de “Hotspot methode”. Een Hotspot datum is een berekende datum (±3 handelsdagen) op basis van mijn cyclus theorie. De verwachting is dat in deze perioden een koerswijziging van minimaal 4% zal aanvangen.  De hotspot data worden ruim een jaar van tevoren bepaald en zijn vastgelegd op de beleggingskalender.
 
In de eenvoudigste primaire vorm kan gesteld worden dat wanneer de koersen stijgend naar een hotspot datum toegaan er een top geplaatst zal worden gevolgd door een daling van minimaal 4%.  Gaan de koersen dalend naar een hotspot datum dan mag een bodem worden verwacht. Op de meer verfijndere manier kunnen technische analyse en o.a. fundamentele analyse meer informatie geven met betrekking tot de richting van de verwachte koersbeweging tijdens de Hotspot periode. De Hotspot data worden door veel beleggers gebruikt als aanvulling op hun eigen favoriete manier van beleggen.

 Image

AEX grafiek van 2010 met Hotspot data.

Image

Het valt direct op dat in de Hotspot perioden de koersen inderdaad een flinke beweging laten zien en dat er vaak van een top of bodem sprake is. Verder is opvallend dat niet alle toppen of bodems in een hotspot periode worden geplaatst.

Wat een heerlijke timing techniek is de Hotspot methode toch. De recente piek werd wederom precies gezet binnen de hotspot periode van 21 tot en met 30 juni. Het samenvallen van deze hotspot periode met het 240 graden punt van het Gann Wheel beloofde ons al wat vuurwerk en dat is precies wat we kregen! 

Kijken we vooruit dan zijn er maar liefst 2 hotspot perioden in juli, t.w.:
9 juli ± 3 handelsdagen
28 juli ± 3 handelsdagen

AEX grafiek van 2010 met het in de voorgaande artikelen beschreven Gann Wheel data.

Image

Het 270 graden punt van het Gann Wheel valt op 15 juli 2010. 

Combinatie van de gevonden data via het Gann Wheel en de Hotspot methode geeft een extra dimensie. Immers wanneer dezelfde data worden gevonden met totaal verschillende technieken dan geeft dit nog meer zekerheid. Zo viel het:
- 90 graden punt samen met de Hotspot periode van 15 januari
- 120 graden punt samen met de Hotspot van 15 februari
- 144 graden punt samen met de Hotspot van 15 maart
- 240 graden punt samen met de Hotspot van 25 juni
We vinden nu in juli 3 perioden waar de koersvorming significant zal worden. Hierdoor lijk de conclusie gerechtvaardigd dat het dit jaar een hete zomer wordt op de beurs!

Spannend, komende weken kunt u controleren of het magische Gann Wheel gecombineerd met de Hotspot methodiek het ook deze keer weer bij het rechte eind hebben!

Timing is everything….


Dit artikel is geschreven op 8 juli door Ronald Kars (1963). Ronald Kars is al weer zo’n  twintig jaar actief beurshandelaar, met zijn analyses is hij altijd op zoek naar kruispunten van tijd, prijs en kracht.. Hij weet dit om te zetten in concrete aan- en verkoopadviezen voor zowel de korte- als de lange termijn belegger.  www.ronaldkars.nl

 

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.18491 seconden