HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Donkere wolken
Donkere wolken

Donkere wolken pakken zich samen .....

In de recente maandvisie werd al aangegeven dat de lange termijn momentum indicatoren neerwaarts zijn gedraaid alsmede de negatieve trend welke door de Maand Trend Analyzers wordt aangegeven. Technisch gezien hangt het potentiële hoofd en schouder patroon, met de neklijn rond de 303-305 zone en een koersdoel van minimaal 259, als het zwaard van Damocles boven de markt.


De lange termijn momentum indicatoren zijn negatief gedraaid.  
lange termijn momentum
 


AEX Maand Trend Analyzer geeft al sinds half April een negatieve trend aan 
AEX Maand Trend Analyzer   

 

Het potentiele hoofd en schouder patroon hangt als het zwaard van Damocles boven de markt
potentiele hoofd en schouder patroon


Recent zijn aan deze bewijslast twee belangrijke signalen toegevoegd.

  1. Elliot wave theorie geeft aan dat de indexen op het punt staan om een 3 van 3 golf te starten.  Deze berekening van de sterkste dalende  golf op hoog niveau ondersteunt de verwachtte daling richting oktober. 
  2. Een bevestigd Hindenburg Omen signaal door een cluster van  5 (!) signalen vanaf 12 augustus. Via bijgaande link enige statistieken over de kans op een forse daling tijdens de 120 dagen na het eerste signaal op 12 augustus. 


Wanneer ik alle signalen combineer dan is het niet de vraag of er een forse daling komt, maar wanneer deze in september 2010 start.  Lange termijn beleggers neem nu actie om uw vermogen veilig te stellen door aan de zijlijn plaats te nemen en laat u niet verleiden door korte termijn oplevingen of de stoere taal van Ben Bernanke!


 
Dit artikel is geschreven op 30 augustus 2010 door Ronald Kars (1963). Ronald Kars is al weer zo’n  twintig jaar actief beurshandelaar, met zijn analyses is hij altijd op zoek naar kruispunten van tijd, prijs en kracht.. Hij weet dit om te zetten in concrete aan- en verkoopadviezen voor zowel de korte- als de lange termijn belegger. 
www.ronaldkars.nl
 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.03166 seconden