HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow 55ste HCC Beleggen Symposium
55ste HCC Beleggen Symposium
55ste HCC Beleggen Symposium
6 november 2010 te Culemborg

Telkens verschijnen er weer deskundigen die 'wetenschappelijk onderbouwd' menen aan te moeten tonen dat hetzij Technische Analyse danwel Fundamentele Analyse volkomen waardeloos is omdat er geen koersen mee voorspeld kunnen worden.

In zekere zin hebben deze 'deskundigen' gelijk, want voorspellen is helaas onmogelijk. Het gevecht tussen vraag en aanbod gaat immers onverstoord door.
Ta hulp of HoofdzaakGelukkig pretenderen veel technische analisten niet de koersen te kunnen voorspellen. Technische analyse wordt ook wel gezien als het analyseren van koers- en omzetgegevens met het doel een verwachting uit te spreken over de toekomstige koersontwikkeling. Is dat dan wel mogelijk?

Voorstanders van TA menen dat het gebruik van technische indicatoren de accuraatheid van koersvoorspellingen zeer sterk verbetert. Zeker daar waar het de timing van beleggingsbeslissingen betreft. Er zijn aanhangers van TA die van mening zijn dat technische analyse een instrument is voor de korte termijn.
Eén van de tekortkomingen van fundamentele analyse is immers dat de gegevens slechts beschikbaar zijn op maand- of kwartaalbasis of misschien nog langer.

Er zijn er ook die aannemen dat korte termijn steun- en weerstandniveau's resulteren in de zgn. 'self- fulfilling prophecy'. Als meer mensen denken dat zij moeten handelen op een uitslag van een bepaalde indicator en dat dan ook doen, dan zal de koers in die richting bewegen.

Maar zoals gemeld zijn er voldoende beleggers die niets hebben met technische analyse. Ronald Kok heeft tijdens een vorig symposium er al eens een lezing over gegeven. Overigens heeft Ronald juist een pleidooi gehouden voor fundamentele analyse, hij heeft niet beide analysemethodieken 'afgeschoten'.

In een column in het FD van 18 augustus stelt Mathijs Bouman dat TA volstrekt onzinnig is. In tegenstelling tot Ronald geeft Mathijs het advies “Buy and hold”. Deze strategie heeft de afgelopen 12 jaar geen rendement opgeleverd. Heeft het gebruik van TA wel rendement opgeleverd? Kun je TA gebruiken bij het nemen van uw beleggingsbeslissingen? Zo ja wanneer? Zo nee, waarom niet?

Op het 55ste HCC Beleggen Symposium "Technische analyse, Hulp- of Hoofdzaak?" krijgt u antwoord op deze vragen. De hierna genoemde gerenommeerde sprekers hebben wij bereid gevonden om ons op 6 november a.s. te informeren over de mogelijkheden en hun visies op de aandelenmarkten.

Via onze nieuwsbrief introduceren wij in de komende maand de sprekers en standhouders. Wilt u ook op de hoogte blijven, schrijf u dan nu in op onze nieuwsbrief Klik Hier  

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.03539 seconden