HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow De Euro zit aan het plafond
De Euro zit aan het plafond

De Euro zit aan het plafond

De Euro heeft sinds de bodem van 7 juni een prachtig opgaande lijn laten zien. Deze opgaande trend is te vangen in een trendkanaal dat haar oorsprong vindt op 15 mei 2010. Op 7 juni werd de bovenzijde aangetikt en op 9 september werd de onderzijde opgezocht.

Momenteel bivakkeert de euro weer aan de bovenzijde van dit kanaal dat komende week tussen de 1,37 en 1,38 noteert. Verwacht dan ook dat in deze range een top wordt gezet waarna de Euro weer zuidwaarts kan koersen.  De momentum indicatoren ondersteunen deze visie.

Grafiek Euro

De Euro zit aan het plafond van het gevormde trendkanaal met als oorsprong  15 mei 2010.

De stelling van het 55-ste HCC beleggers symposium is “technische analyse hulp- of hoofdzaak” .  In dit geval hulpzaak,  want het aantikken van de bovenkant van het oplopende trendkanaal gaat tevens gepaard met een extreem in het beleggersentiment versus de Euro. Op dit moment zijn 96 van de 100 beleggers er van overtuigd dat de Euro nog veel verder kan klimmen. Historisch gezien gaat dit soort extreem sentiment gepaard met een top van formaat. Verwacht dan ook binnenkort een top gevolgd door een daling die enige weken tot maanden kan duren.

Kijkend naar de verschillende timinginstrumenten dan is  8 oktober ± 3 handelsdagen een uitstekende kanshebber voor deze ommekeer in minimaal de middellange termijn trend van de euro.

Het is mijn ervaring dat de combinatie van technische analyse met andere analyse technieken het beste resultaat geeft!

Succes met uw beleggingen.Dit artikel is geschreven op 5 oktober door Ronald Kars (1963). Ronald Kars is al weer zo’n  twintig jaar actief beurshandelaar, met zijn analyses is hij altijd op zoek naar kruispunten van tijd, prijs en kracht. Hij weet dit om te zetten in concrete aan- en verkoopadviezen voor zowel de korte- als de lange termijn belegger.  www.ronaldkars.nl
 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.02595 seconden