HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow MACD systeem foutloos
MACD systeem foutloos

MACD systeem foutloos.

Deel 2 door Dr Martin Boot

De studie van de MACD heeft tot nu toe het volgende opgeleverd:

  1. De MACD geeft 65% foutieve signalen.
  2. Het systeem kan niet worden verbeterd via een stop loss of andere toepassingen van money management.
  3. Vermogensbeheerders sturen de belegger het bos in met praatjes als "de belegger moet direct anticiperen op een signaal en dat lukt alleen ons vakmensen maar". De waarheid is dat er niet kan worden ingegrepen in de MACD.
  4. De voorstellen die tot nu toe zijn gedaan om de MACD te verbeteren, doen allemaal onder voor de MACD zelf.
Kort gezegd de MACD zoals die nu wordt aangeboden levert winst op voor wie de kwelling van 65% verliezende handelingen jaren lang weet vol te houden. Het spreekt voor zich: dat kan geen mens.

De volgende vraag luidt dus Hoe komt het dat de MACD niet kan worden verbeterd? en als die vraag beantwoord is, luidt de vraag:

Stel dat de oorzaak van de fouten in de MACD gevonden kan worden, kan er dan ook een systeem worden bedacht dat foutloos is?

Oorzaak van de fouten

De belangrijkste oorzaak van de fouten in de MACD is het ontbreken van een theoretisch kader waarin deze indicator past. Dat ontbreken is er tevens de oorzaak van waarom de volgende vraag niet kan worden beantwoord:

Wat is de logica achter de parameter instelling 12 26 9?

Nergens in de literatuur is een logische verklaring voor de standaard instelling van de MACD te vinden. Toch is duidelijk dat deze instelling fout is. Immers 65% van van de signalen zijn fout. Kan het fouter? Toch is deze instelling de "beste" die geleverd wordt, de instelling die het meeste oplevert namelijk.

Conclusie Men doet maar wat. Geen wonder dat het fout gaat. Geen wonder dat er geen verbetering kan worden gevonden. De fout kan immers niet worden gevonden als er geen theorie achter steekt; een theorie waarvan de indicator een uitvloeisel is. Er kan dan geen terugkoppeling plaats vinden. Het is een experiment zonder fundament, een experiment dat in de lucht hangt.

De wetvan2

Boot/Cycles heeft een volwaardige theorie die in de loop der jaren zijn waarde heeft bewezen. Kern daarin is de Wetvan2. Toepassing daarvan heeft de oplossing gebracht van de 65% foute signalen. bcMacd is dan ook een foutloos handelssysteem.

Wetvan2 signalen gratis

De wetvan2 levert niet alleen bij de MACD de oplossing voor de fouten; hij werkt bij alle technische indicatoren. De toepassing ervan bestaat uit 2 stappen:
  1. De eerste filtering levert de ruwe verbeterde signalen op.
  2. De uitfiltering van de signalen die geen of te weinig winst opleveren. Zo verdien ik aan een foutloze MACD. Rijk worden op de beurs kan heel goed. De voorwaarden zijn: zelf nadenken en niet opgeven.
Signalen Wetvan2
  1. Gratis signalen inschrijven
 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.03984 seconden