HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Fietsend naar rendement
Fietsend naar rendement

Fietsend naar rendement

Dé meest gestelde vraag is steevast welk bedrijf ons 'favoriete aandeel' is. En ons antwoord op die vraag is eveneens al lange tijd hetzelfde...Accell Group*, de fietsenproducent uit Heerenveen, is nog altijd ons favoriete aandeel op de Nederlandse beurs. Dit ondanks de koersverdubbeling van de afgelopen twee jaar. De reden hiervoor is dat Accell enerzijds een bovengemiddeld goed bedrijf is, anderzijds is het aandeel zelf goedkoper dan gemiddeld gewaardeerd.

Aan de hand van het rendement op het eigen vermogen valt te beoordelen of een specifiek bedrijf 'beter' of 'slechter' dan gemiddeld is in het verdienen van geld. Op de beurs bedraagt het gemiddelde rendement op het eigen vermogen een procent of 9. Bij Accell bedraagt dit cijfer 22%. Accell is daarmee een bovengemiddeld goed bedrijf.

Idealiter is Accell nu ook nog eens bovengemiddeld goedkoop. Hiervoor kunt u kijken naar de Earnings Yield. Voor het gemak kunt u de Earnings Yield vergelijken met het omgekeerde van de koers/winst-verhouding: de winst/koers-verhouding zeg maar. Het verschil tussen de Earnings Yield en de koers/winst-verhouding bestaat er verder uit dat bij de Earnings Yield tevens gecorrigeerd wordt voor cash en schulden op de balans, en gerekend wordt met de operationele (EBIT-) winst in plaats van met de nettowinst. Zonder al teveel op de technische details in te gaan geldt dat de Earnings Yield hiermee een wat betere ratio is om de waarderingen van verschillende bedrijven met elkaar te kunnen vergelijken.

Gemiddeld geldt voor aandelen momenteel een Earnings Yield van ongeveer 7%. Voor Accell geldt vandaag de dag echter een Earnings Yield van ruim 11%. Accell is daarmee duidelijk goedkoper gewaardeerd dan het marktgemiddelde.

Enerzijds is Accell dus bovengemiddeld goed in het verdienen van geld, anderzijds is het aandeel ook nog eens bovengemiddeld goedkoop. Van aandelen die aan deze criteria tegelijk voldoen mag u GEMIDDELD bezien een bovengemiddeld rendement verwachten.

* Voor eigen rekening bezitten we aandelen Accell Group. Vanuit risico-oogpunt is het te allen tijde verstandig beleggingen in individuele aandelen beperkt te houden tot enkele procenten van uw portefeuille. Dit bericht is geen professioneel beleggingsadvies. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Voor meer informatie, zie http://www.warrenbuffett.nl/disclaimer.


Dit artikel is op 28 januari 2011 geschreven door Hendrik Oude Nijhuis MSc. Oude Nijhuis heeft zich jarenlang verdiept in de strategieën van ’s werelds beste beleggers en is tevens oprichter van www.warrenbuffett.nl. Via deze website kunt u tijdelijk een gratis module aanvragen over de beleggingsstrategie van Warren Buffett.

 

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.0406 seconden