HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Herstel van Japanse beurs?
Herstel van Japanse beurs?

Herstel van Japanse beurs na de rampspoed?

Her en der verspreid in de media verschijnen berichten dat de Japanse aandelenmarkt misschien aan de vooravond staat van een herstel na de forse afstraffing. Om in te schatten wat te denken van deze berichten is wat research nodig.

Ongetwijfeld is het zo dat de rampzalige gebeurtenissen(aardbeving,tsunami,kernramp) een overdreven negatieve marktreactie veroorzaakt hebben op de Japanse beurs. Ik heb de iShares trackers op Japan geanalyseerd(iShares MSCI Japan en iShares MSCI Japan Smallcap) aangezien iShares één van de weinige emittenten is die zijn trackers grotendeels samenstelt uit de onderliggende aandelen zelf zonder veel derivaten te gebruiken.

Factoren die pleiten in het voordeel van een herstel:

  • De industrie in Japan bevindt zich voornamelijk ten zuiden van Tokyo en niet in de getroffen streek. (bron: Countrystudies US)
    Op beide grafieken is een uitgesproken morgenster waar te nemen(=sterk aankoopsignaal)
    De smallcap-tracker laat zelf een forse upward gap zien(=extra koopsignaal)
    De koers van beiden is kort onder de onderste Bollingerband gegaan

Factoren die pleiten in het nadeel van een herstel:

  • Een nieuwe negatieve gebeurtenis of berichten (alhoewel de beurs nu waarschijnlijk minder fors zal reageren op slecht nieuws)
    Fors stijgende rente

De conclusie is dat vooral tracker iShares MSCI Japan Smallcap aankoopwaardig is voor de dynamische belegger. De gemiddelde belegger kiest best voor iShares MSCI Japan.

Spreid aankopen echter in de tijd dmv. het aankopen van pakketjes trackers vermits een verdere daling niet uitgesloten is


ImageGepubliceerd door Frederik Liefooghe (http://www.beursprognoses.com/analist/4/Frederik-Liefooghe, http://fli73.beloggen.nl ) op 25/03/2011. Een opmerking of vraag? Stuur een bericht naar fli73 op het forum.

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.04462 seconden