HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow programma 57ste HCC Beleggen Symposium
programma 57ste HCC Beleggen Symposium
57ste HCC Beleggen Symposium: "Beleggen van crisis naar crisis"
5 november 2011 te Culemborg
 

Het lijkt er op dat we van de ene crisis in de andere belanden. Vanuit historisch perspectief bezien valt dat wel mee. In 2000 stond de AEX op circa 700 punten en in 2003 waren daar nog maar 250 punten van over. Vervolgens steeg de index tot ruim 550 punten in 2007, om vervolgens weer te dalen tot iets onder de 200 punten. Die indexstand werd in 2009 bereikt. In februari van dit jaar stond de index op 375 en staat zes maanden later 100 punten lager.

Hebben we nu te maken met de veelgenoemde valutacrisis en/of schuldencrisis?
Daar zijn de economen het nog niet over eens. Economisch gezien is er wel wat aan de hand, maar niet alle economische hobbels zijn direct als crisis te betitelen.

Evenals we nog niet kunnen bepalen of we te maken hebben met een crisis weten we ook niet of het bij een daling van 100 punten blijft. Dat kunnen we achteraf pas vaststellen. Als de 275 punten de bodem is dan valt de daling historisch gezien dan wel mee, maar daardoor is het nog geen koersbeweging waar je als belegger op zit te wachten. Kortom, het zijn lastige tijden voor beleggers.

Hoe kunnen we hierop anticiperen?
Tijdens het 57ste HCC Beleggen Symposium met de titel "Beleggen van crisis naar crisis?" zullen gerenommeerde sprekers u handvatten aanreiken om te beleggen deze lastige periode, dus zorg dat u erbij bent en schrijf u snel in.

 
 Wilbert Geers

Wilbert Geers oprichter van Edelmetaal-info.nl geeft de presentatie "Beleggen in Edelmetaal: ken je risico’s en begrijp wat je koopt"

Goud, en in mindere mate zilver, staan al enkele jaren in de belangstelling.
Vooral de berichtjes over de “all time high” van goud en de daar aan gekoppelde gedachte dat goud in een bubbel verkeert zijn gemeen goed in de media.

Controversieel is de berichtgeving over de drukte bij de goudhandelaren: iedereen schijnt z’n goud en zilver te willen verkopen. Goud omzetten in geld, alsof goud geen geld is. Alsof fiatgeld wel veilig is.

Goud is al ruim 10 jaar in een bullmarket en sinds die tijd volgt de spreker het wel en wee van goud en zilver. Stond de goudprijs in 2000 nog op 273 dollar, onlangs hebben we een ‘all time high’ gezien van 1810 dollar. Dat is een winst van ruim 560%, wie doet goud na? De AEX en Dow Jones zeker niet. Overigens zilver wel: 700%!

ETF’s, fysiek edelmetaal in baren of munten, turbo’s en speeders, mijnbouwaandelen? Ken je risico’s en begrijp wat je koopt. Deze spreekbeurt kan je startpunt zijn voor verder onderzoek!

 

 Robert Jabroer

Robert Jabroer is oprichter en eigenaar van Fundtrack, geeft de presentatie "Verdedigen en aanvallen met opties"

Opties blijven een prachtig instrument om mee te beleggen. Of de markt nu stijgt, daalt of gelijk blijft, voor elke verwachting bestaat er een strategie. Natuurlijk blijft één essentiële factor van allergrootst belang, de richting! Ook al gebruiken we hulpmiddelen zoals technische of fundamentele analyse, de markt verrast ons iedere keer weer. Vandaar dat we moeten zoeken naar strategieën die ons een reëel risico/rendement verhouding opleveren.

Er zullen verschillende strategieën worden behandeld.

Robert Jabroer is vermogensbeheerder bij Onafhankelijk Vermogens Beheer ’s-Gravenhage (OVG) en oprichter  en eigenaar van Fundtrack, aanbieder van onafhankelijke informatie en nieuwsbrieven over beleggingsfondsen, trackers, turbo’s, sprinters en opties.

 

 Lynx

Een medewerker van Lynx presenteert hoe u eenvoudig zelf automatische handelssystemen kunt bouwen met multicharts

In deze presentatie wordt getoond hoe u als belegger op een simpele manier een eenvoudig automatisch handelssysteem maakt waarbij het plaatsen van de orders zonder uw tussenkomst direct uitgevoerd worden op het platform van Lynx. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van de bekroonde handelssoftware van Multicharts.
 
Multicharts
Multicharts biedt handelssoftware aan waarbij u onder andere aan de slag kunt met zeer uitgebreide technische analyse en het backtesten, optimaliseren en automatisch uitvoeren van verschillende automatische handelsstrategieën. Dit programma wordt gekoppeld aan het Lynx handelsplatform zodat de orders direct naar de beurs gestuurd worden zonder tussenkomst van menselijke handelingen!

Wie is Lynx?
• Lynx is in Nederland, België en Duitsland dé specialist in online beleggen
• Lynx is door de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) verkozen tot goedkoopste broker
• Beleggers Belangen heeft Lynx uitgeroepen tot beste broker van Nederland
• Via Lynx heeft u direct online toegang tot meer dan 60 beurzen wereldwijd
• Real-time koersen van Euronext, Amerika, olie en goud! Allemaal op 1 scherm
• Supersnel orders inleggen met het revolutionaire 1-click trading

 René Kreileman Geld verdienen in iedere markt, ook in crisistijd" is gebaseerd op ‘eenvoud loont’, het uitgangspunt van de lezing van René Kreileman van BeursToppers.
 
50% verlies in 10 jaar, dat moet beter kunnen.
De afgelopen 10 jaar is de AEX gedaald van 600 naar 280, een verlies van meer dan 50%. Hoe de komende 10 jaar uitpakken kan niemand ons vertellen. Zelfs hoe de dag van morgen er op de beurs uit ziet, is onvoorspelbaar. Het pad in deze wereld is bezaaid met Bulls en Bears die de arena vormen van miljoenen beleggers. Hoe kunt u dan toch overeind blijven op de beurs in deze onzekere tijden? Oftewel hoe komt u bij die kleine groep van nog geen 20% van winnaars op beurs?

Hoe beleg ik met welke strategieën?
In deze lezing geef ik inzicht in de opbouw van mijn portefeuille en welke strategieën ik toepas om in iedere markt geld te verdienen, ook in crisistijd, zonder weet te hebben van hoe de dag van morgen er uit ziet. Ik ga in op de spreiding die ik toepas in mijn portefeuille, als tegenhanger van de traditionele manier van spreiden. Daarnaast komen aspecten aan de orde op het gebied van het omgaan met een StopLoss (wanneer neem ik verlies), TakeProfit (wanneer neem ik winst), Money Management (hoeveel investeer ik, wat doe ik met winsten en hoe beperk ik mijn risico’s). Daarnaast geef ik concreet inzicht in één van mijn eigen ontwikkelde strategieën en geef ik aan hoe ik strategieën selecteer.

Wat heb ik nu in portefeuille?
Wat de dag van morgen brengt weet niemand, maar inzicht in de opbouw aan de portefeuille geeft wel een indicatie. In dit deel van de lezing wordt aandacht gegeven aan de actuele opbouw van mijn modelportefeuille van BeursToppers en wat dat zegt over gisteren, vandaag en morgen.

BeursToppers
BeursToppers is eigendom van Rean Invest en is opgezet door René Kreileman. Het investeren in de financiële markt is hij in de jaren 90 als hobby gestart. Na het vallen en opstaan, heeft hij zich als self-made investeerder succesvol bekwaamd in de financiële wereld. Dit heeft geresulteerd in het beleggingsmodel BeursToppers, dat hij zelf in praktijk toepast voor eigen rekening en risico.

Volg de dagelijkse handelsactiviteiten van René op de beurs via www.twitter.com/renekreileman

 

 Commerzbank

Medewerkers van Commerzbank geven de interactieve workshop: “Investeren met een hefboom, vergroot uw beleggingskansen”.

Tijdens de wordt uitgebreid aandacht besteed aan de verschillende soorten hefboomproducten die momenteel beschikbaar zijn. Zo wordt bijvoorbeeld uitgelegd wat een Speeder is, hoe deze precies werkt, waar u Speeders voor kunt gebruiken maar ook waar u op moet letten als u investeert in een hefboomproduct.

Naast Speeders heeft Commerzbank sinds enkele maanden ook Factor Certificaten in Nederland. Met Factor Certificaten profiteert u elke dag opnieuw van een vaste hefboom van 5. Het bijzondere aan een Factor Certificaat is dat het product geen stop loss-niveau heeft en het kan daarom dan ook niet gedeactiveerd worden. Ook de Factor Certificaten worden tijdens de workshop behandeld. Uitgelegd wordt hoe het kan dat deze producten een vaste hefboom bieden, wat er gebeurt als de onderliggende waarde een erg sterke beweging laat zien en waarom Factor Certificaten interessant voor u kunnen zijn. Daarnaast komen enkele overeenkomsten en verschillen tussen deze nieuwe generatie hefboomproducten en Speeders aan bod.

Voor diegenen onder u die reeds (meer dan) bekend zijn met Speeders en Factor Certificaten en die wellicht interesse hebben in de wat geavanceerdere mogelijkheden die deze producten u kunnen bieden, zoals bijvoorbeeld het afdekken van risico op uw aandelenportefeuille, zijn wij aanwezig op het symposium met een stand. Onze medewerkers beantwoorden daar graag al uw vragen dus komt u gerust langs!

 

 Ronald Kok

Ronald Kok van Analist.nl geeft de presentatie "fundamental indexation"

Door simpelweg andere wegingen aan indexcomponenten te geven is het relatief eenvoudig om diezelfde index te verslaan “Fundamental Indexation” is een portefeuilleconstructie methodiek die deels op actief en deels op passief beheer leunt. De afgelopen jaren zijn de passievere beleggingsstrategieën steeds populairder geworden maar natuurlijk kleven er ook nadelen aan deze strategie. Zo worden ook de te dure aandelen klakkeloos gekocht met relatief onnodig hoge wegingen. De “Fundamental Indexation” is als het ware een ontnuchtering voor de enorme euforie over het klassieke passieve beleggen.

 

 Willem van Heemskerck Düker

Willem van Heemskerck Düker geeft de presentatie "Virtualisatie en Cloud computing"

Virtualisatie en cloud computing zijn momenteel de snelstgroeiende sport in de ICT naast de mobiele telefonie.

Met virtualisatie bij computers wordt bedoeld dat meerdere besturingssystemen tegelijkertijd op één computer kunnen draaien.

Cloud computing is een model dat het mogelijk maakt om door middel van een computernetwerk gedeelde configureerbare computermiddelen (zoals netwerken, servers, opslag, applicaties en diensten) op aanvraag beschikbaar te stellen op een snelle, gemakkelijke manier met minimale beheermoeite of interactie van een service provider.

Wat moet een PC gebruiker hiervan weten en hoe kan hij er zijn voordeel mee doen.

 

 Wessel Aslander

Wessel Aslander van WAvisie.nl bekijkt de beurswereld vanuit technisch perspectief. Hij trakteert de bezoekers van ons symposium op een flink portie technische analyse.

Wessel geeft zijn mening over een veelvoud aan zaken die met de beurs te maken hebben, van aandelen tot indices, van valuta tot grondstoffen en van (macro)economische zaken tot politieke invloed op de beurs. Er wordt door Wessel vanuit vele oogpunten naar de dynamische beurzen gekeken. Met TA als leidraad, neemt Wessel een duik in kwaliteit en kwantiteit, psychologie en (macro)-economisch fundament van de beurs.

 

 Richard de Jong

Richard de Jong van Van Lieshout & Partners N.V. geeft de presentatie "Hoe bouw en bescherm ik een portefeuille?"

We leven in bijzonder hectische tijden. Banken dreigen om te vallen en mijn gaat er vanuit dat er de komende tijd velen miljarden in de financiele sector gestoken moet worden om banken/pensioenfondsen/verzekeraars overeind te houden. Dit soort tijden vraagt om gedegen risicobeheer. De vraag is echter hoe beperk ik zo veel mogelijk mijn beleggingsrisico?
 
In deze presentatie gaat Richard in op de verschillende bouwstenen van een portefeuille en daarnaast op enkele mogelijkheden om de portefeuille verder te beschermen.

 

 Bob Hendriks

Bob Hendriks, head of retail distribution Netherland van BlackRock geeft de presentatie "Grondstoffen: Is het alleen goud dat blinkt?"

Bob Hendriks zal in deze presentatie aan de hand van praktijkvoorbeelden de toestand op de diverse grondstoffenmarkten toelichten. De presentatie zal dieper ingaan op de vraag-aanbodverhoudingen, maar ook op welke wijze beleggers toegang kunnen krijgen tot deze markten. Denk hierbij bijvoorbeeld de vraag of het een goed moment om is in goud te beleggen of juist in de aandelen van goudmijnbedrijven, maar ook aan vragen als "is het handiger om via een ETF in grondstoffen te beleggen of via een beleggingsfonds"?

 Eric Senger

Sprekers: Eric Senger (FinService) en Jos van Went (privé belegger) geven de presentatie "Moeilijke tijden overleven met langetermijn-beleggen....."

In deze barre tijden hebben veel beleggers moeite om de juiste beslissingen te nemen. Voor sommigen is dit zelfs een aanslag op een goede nachtrust. Toch zijn er manieren om zonder zorgen te beleggen in goede én slechte tijden. Een tipje van de sluier: besef de noodzaak van beleggen, anders dan sparen of speculeren. Probeer niet alles zelf te doen, maar maak gebruik van fondsmanagers die al jaren hebben bewezen de juiste beslissingen te nemen. Deze topbeleggers zijn veelal niet te vinden bij uw eigen bank, of zelfs niet in Nederland. En toch zijn ze voor iedereen toegankelijk via beleggingsfondsen, die ruimschoots hun index weten te verslaan. Vind daarin een combinatie om de risico’s te verlagen en probeer met enigszins actief beheer de portefeuille te beschermen. Hoe? Wij vertellen u graag meer tijdens onze presentatie..

De begin- en eindtijden van de presentaties kunt u hier vinden.

De toegang is voor leden van HCC Beleggen gratis, niet-leden betalen bij binnenkomst een bijdrage in de administratiekosten van 15 euro. Zij kunnen ook lid worden van de HCC Beleggen waardoor de toegang gratis is. 

 
< Vorige

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.02009 seconden