HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Nieuwsbrief 20111029 Symp57-5
Nieuwsbrief 20111029 Symp57-5


HCC Beleggen Logo
57-ste HCC Beleggen Symposium 5 november  2011
"Beleggen van crisis naar crisis"
inhoud:    Symposium Bericht: 5 

57 ste HCC Beleggen Symposium "Beleggen van crisis tot crisis" 5 novemberl 2011


57ste HCC Beleggen Symposium op zaterdag 5 november:
Bron: Redactie
Dit is alweer de vijfde en laatste nieuwsbrief in de reeks over het 57ste HCC Beleggen Symposium: "Beleggen van crisis naar crisis". We hebben toch wel weer een behoorlijk aantal die u als belegger kunnen boeien. Een paar voorbeelden:
 • Wilbert Geers zal de bezoekers van het symposium kennis laten maken met beleggen in goud, zilver, platina, palladium en andere edelmetalen. Veel beleggers weten dat goud zijn all time high heeft bereikt. Zit er nog meer in het vat of heeft goud zijn top bereikt? Wilbert zal op deze en andere vragen ingaan.
 • Eric Senger en Jos van Went zijn ervaren traders en beleggers. Eric geeft samen met Jos de presentatie "Moeilijke tijden overleven met langetermijn-beleggen....."
 • Bob Hendriks van BlackRock zal zijn kennis over beleggingsproducten en risicobeheer met ons delen. BlackRock is één van ’s werelds grootste aanbieders van beleggingsproducten en oplossingen op het gebied van beleggingsadvies en risicobeheer. Daarnaast is BlackRock bekend van het iShares ETF-platform.
 • Wessel Aslander van WAvisie.nl bekijkt de beurswereld vanuit technisch perspectief. Hij trakteert de bezoekers van ons symposium op een flink portie technische analyse.
 • Richard de Jong geeft een presentatie over het beschermen van uw portefeuille. Een belangrijk onderdeel hiervan is asset allocatie. Met uw beleggingshorizon en uw risicohouding kunt u het vermogen gaan alloceren. Deze verdeling bepaalt uiteindelijk het overgrote deel van het rendement, terwijl de keuze welke aandelen en/of obligaties er in uw effectenportefeuille zitten maar 10% van het eindresultaat bepaalt. Kortom: asset allocatie moet veruit het meest belangrijke onderdeel van uw beleggingsstrategie zijn.
Naast de genoemde sprekers in de aula zijn er ook lezingen in andere zalen waardoor u voor de lastige keuze staat welke presentatie(s) u wilt bijwonen. We hebben ze daarom voor u op aanvangstijd gegroepeerd.

Wij hopen u met deze nieuwsbrief een goed beeld te geven van het programma en hopen u te zien in Culemborg. Vergeet niet uzelf aan te melden!

Nadat u zich hebt ingeschreven krijgt u deze week het toegangsbewijs per mail toegezonden. 
Terug naar  Inhoud


http://www.beleggersonline.nl/images/symp57/daytradingad_753x240.jpg

Lezingen 10.00 tot 10.50 uur
Sprekers: Eric Senger van Finservice en Jos van Went (privé belegger) aula
Moeilijke tijden overleven met langetermijn-beleggen...

Ihttp://www.beleggersonline.nl/images/symp57/ericsenger.jpgn deze barre tijden hebben veel beleggers moeite om de juiste beslissingen te nemen.

Voor sommigen is dit zelfs een aanslag op een goede nachtrust.
Toch zijn er manieren om zonder zorgen te beleggen in goede én slechte tijden.

Een tipje van de sluier: besef de noodzaak van beleggen, anders dan sparen of speculeren.
Probeer niet alles zelf te doen, maar maak gebruik van fondsmanagers die al jaren hebben bewezen de juiste beslissingen te nemen.
Deze topbeleggers zijn veelal niet te vinden bij uw eigen bank, of zelfs niet in Nederland.

En toch zijn ze voor iedereen toegankelijk via beleggingsfondsen die ruimschoots hun index weten te verslaan. Vind daarin een combinatie om de risico’s te verlagen en probeer met enigszins actief beheer de portefeuille te beschermen. Hoe? Wij vertellen u graag meer tijdens onze presentatie.

Workshop Commerzbank  zaal 1.17
Investeren met een hefboom, vergroot uw beleggingskansen.

ACommerzbank_zentrale_4_400x694.jpglles over hefboomproducten

Tijdens de interactieve workshop “Investeren met een hefboom, vergroot uw beleggingskansen” van Commerzbank  wordt uitgebreid aandacht besteed aan de verschillende soorten hefboomproducten die momenteel beschikbaar zijn.
Zo wordt bijvoorbeeld uitgelegd wat een Speeder is, hoe deze precies werkt, waar u Speeders voor kunt gebruiken maar ook waar u op moet letten als u investeert in een hefboomproduct.

Naast Speeders heeft Commerzbank sinds enkele maanden ook Factor Certificaten in Nederland.

Met Factor Certificaten profiteert u elke dag opnieuw van een vaste hefboom van 5. Het bijzondere aan een Factor Certificaat is dat het product geen stop loss-niveau heeft en het kan daarom dan ook niet gedeactiveerd worden.
De Factor Certificaten worden ook tijdens de workshop behandeld. Uitgelegd wordt hoe het kan dat deze producten een vaste hefboom bieden, wat er gebeurt als de onderliggende waarde een erg sterke beweging laat zien en waarom Factor Certificaten interessant voor u kunnen zijn.

Daarnaast komen enkele overeenkomsten en verschillen tussen deze nieuwe generatie hefboomproducten en Speeders aan bod.
Voor diegenen onder u die reeds (meer dan) bekend zijn met Speeders en Factor Certificaten en die wellicht interesse hebben in de wat geavanceerdere mogelijkheden die deze producten u kunnen bieden, zoals bijvoorbeeld het afdekken van risico op uw aandelenportefeuille, zijn wij aanwezig op het symposium met een stand.
Onze medewerkers beantwoorden daar graag al uw vragen dus komt u gerust langs!

Terug naar  Inhoudhttp://www.beleggersonline.nl/images/symp57/RG_NH_ad_201109_753x202.jpg

Lezingen 11.05 tot 11.55 uur
Spreker: Bob Hendriks, head of retail distribution Netherlands van BlackRock.  aula
Grondstoffen: Is het alleen goud dat blinkt?

http://www.beleggersonline.nl/images/symp57/Bob_Hendriks.jpgBob Hendriks, head of retail distribution Netherlands van BlackRock geeft de presentatie "Grondstoffen: Is het alleen goud dat blinkt?"

Bob Hendriks zal in deze presentatie aan de hand van praktijkvoorbeelden de toestand op de diverse grondstoffenmarkten toelichten.

De presentatie zal dieper ingaan op de vraag-aanbodverhoudingen, maar ook op welke wijze beleggers toegang kunnen krijgen tot deze markten.

Denk hierbij bijvoorbeeld de vraag of het een goed moment om is in goud te beleggen of juist in de aandelen van goudmijnbedrijven, maar ook aan vragen als "is het handiger om via een ETF in grondstoffen te beleggen of via een beleggingsfonds"?

Spreker: Ronald Kok van Analist.nl  zaal 1.17
Fundamental indexation

http://www.beleggersonline.nl/images/symp57/ronaldk02_110x160.jpgDoor simpelweg andere wegingen aan indexcomponenten te geven is het relatief eenvoudig om diezelfde index te verslaan “Fundamental Indexation” is een portefeuilleconstructie methodiek die deels op actief en deels op passief beheer leunt.

De afgelopen jaren zijn de passievere beleggingsstrategieën steeds populairder geworden maar natuurlijk kleven er ook nadelen aan deze strategie.

Zo worden ook de te dure aandelen klakkeloos gekocht met relatief onnodig hoge wegingen.

De “Fundamental Indexation” is als het ware een ontnuchtering voor de enorme euforie over het klassieke passieve beleggen.

Presentatie Lynx  zaal 0.07 Eenvoudig zelf automatische handelssystemen bouwen met multicharts
Lynx_logo238x85.gifIn deze presentatie wordt getoond hoe u als belegger op een simpele manier een eenvoudig automatisch handelssysteem maakt waarbij het plaatsen van de orders zonder uw tussenkomst direct uitgevoerd worden op het platform van Lynx.

Er wordt hierbij gebruik gemaakt van de bekroonde handelssoftware van Multicharts.
Multicharts abstract flow
Multicharts

Multicharts biedt handelssoftware aan waarbij u onder andere aan de slag kunt met zeer uitgebreide technische analyse en het backtesten, optimaliseren en automatisch uitvoeren van verschillende automatische handelsstrategieën.

Dit programma wordt gekoppeld aan het Lynx handelsplatform zodat de orders direct naar de beurs gestuurd worden zonder tussenkomst van menselijke handelingen!

Terug naar  InhoudCoSAad_201109_753x202.jpg

HCC Digitaal en het zesde eiland
Bron: HCC
Na het succes van vorig jaar organiseert HCC ook dit jaar weer HCC!digital.
Hét digitale kennisevenement vindt plaats op vrijdag 4 en zaterdag 5 november 2011 in de Jaarbeurs Utrecht.

Nieuw dit jaar zijn forumdiscussies met bekenden uit de politiek, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Zij discussiëren over actuele digitale onderwerpen. Ook zal een aantal topsprekers tijdens HCC!digital het podium betreden. Uiteraard is er op de beurs ook ruimschoots aandacht voor andere computer- en internet gerelateerde onderwerpen verdeeld over de volgende themaeilanden.

 1. Internet toegang: Breedband en mobiel internet.
 2. Hardware, gadgets en digitale entertainment: Bijvoorbeeld computers, smartphones, tablets streamen (Spotify, webdisk) en online gamen.
 3. Online werken: Webapplicaties als Microsoft Office 365, Google Docs en aandacht voor Het nieuwe werken.
 4. Veiligheid & privacy: Online veiligheid en privacy, back-up, delen van grote bestanden.
 5. Online delen: Social networking, websites, webshops, blogs, kennis delen, delen van foto’s en video’s, online diensten en web based services.
Daarnaast een markt van ca. 2.000 m2 , waar producten gedemonstreerd en verkocht worden.

HCCDigital_banner-2011.jpg

     6.  Voor Beleggers is er op zaterdag 5 november 2011 het zesde eiland:
57-ste HCC Beleggen Symposium in Culemborg
"Beleggen van crisis naar crisis"
Terug naar  Inhoud


zhad_753x240.jpg

Lezingen 12.10 tot 13.00 uur
Spreker: Wessel Aslander  aulaDe beurswereld vanuit een technisch perspectief
http://www.beleggersonline.nl/images/symp57/wessel_Aslander.jpgWessel Aslander van WAvisie.nl bekijkt de beurswereld vanuit technisch perspectief. Hij trakteert de bezoekers van ons symposium op een flink portie technische analyse.

Wessel geeft zijn mening over een veelvoud aan zaken die met de beurs te maken hebben, van aandelen tot indices, van valuta tot grondstoffen en van (macro)economische zaken tot politieke invloed op de beurs. Er wordt door Wessel vanuit vele oogpunten naar de dynamische beurzen gekeken. Met TA als leidraad, neemt Wessel een duik in kwaliteit en kwantiteit, psychologie en (macro)-economisch fundament van de beurs.

Spreker: René Kreileman van BeursToppers.  zaal 1.17Geld verdienen in iedere markt, ook in crisistijd
"Geld verdienen in iedere markt, ook in crisistijd" is gebaseerd op ‘eenvoud loont’, het uitgangspunt van de lezing van http://www.beleggersonline.nl/images/symp57/ronaldk02_110x160.jpgRené Kreileman.
 
50% verlies in 10 jaar, dat moet beter kunnen.
De afgelopen 10 jaar is de AEX gedaald van 600 naar 280, een verlies van meer dan 50%. Hoe de komende 10 jaar uitpakken kan niemand ons vertellen. Zelfs hoe de dag van morgen er op de beurs uit ziet, is onvoorspelbaar. Het pad in deze wereld is bezaaid met Bulls en Bears die de arena vormen van miljoenen beleggers. Hoe kunt u dan toch overeind blijven op de beurs in deze onzekere tijden? Oftewel hoe komt u bij die kleine groep van nog geen 20% van winnaars op beurs?

Hoe beleg ik met welke strategieën?
In deze lezing geef ik inzicht in de opbouw van mijn portefeuille en welke strategieën ik toepas om in iedere markt geld te verdienen, ook in crisistijd, zonder weet te hebben van hoe de dag van morgen er uit ziet. Ik ga in op de spreiding die ik toepas in mijn portefeuille, als tegenhanger van de traditionele manier van spreiden. Daarnaast komen aspecten aan de orde op het gebied van het omgaan met een StopLoss (wanneer neem ik verlies), TakeProfit (wanneer neem ik winst), Money Management (hoeveel investeer ik, wat doe ik met winsten en hoe beperk ik mijn risico’s). Daarnaast geef ik concreet inzicht in één van mijn eigen ontwikkelde strategieën en geef ik aan hoe ik strategieën selecteer.

Wat heb ik nu in portefeuille?
Wat de dag van morgen brengt weet niemand, maar inzicht in de opbouw aan de portefeuille geeft wel een indicatie. In dit deel van de lezing wordt aandacht gegeven aan de actuele opbouw van mijn modelportefeuille van BeursToppers en wat dat zegt over gisteren, vandaag en morgen.

Spreker: Willem van Heemskerck Düker van HCC Beleggen zaal 0.07Virtualisatie en Cloud computing
http://www.beleggersonline.nl/images/symp57/willemh110x160.jpgVirtualisatie en cloud computing zijn momenteel de snelstgroeiende sport in de ICT naast de mobiele telefonie.

Met virtualisatie bij computers wordt bedoeld dat meerdere besturingssystemen tegelijkertijd op één computer kunnen draaien.

Cloud computing is een model dat het mogelijk maakt om door middel van een computernetwerk gedeelde configureerbare computermiddelen (zoals netwerken, servers, opslag, applicaties en diensten) op aanvraag beschikbaar te stellen op een snelle, gemakkelijke manier met minimale beheermoeite of interactie van een service provider.

Wat moet een PC gebruiker hiervan weten en hoe kan hij er zijn voordeel mee doen.

Terug naar  InhoudNoordbeleggen753x244.jpg

Lezingen 13.30 tot 14.20 uur
Spreker: Richard de Jong  aulaHoe bouw en bescherm ik een portefeuille?
http://www.beleggersonline.nl/images/symp57/Richard_de_Jong.gifWe leven in bijzonder hectische tijden. Banken dreigen om te vallen en men gaat er vanuit dat er de komende tijd velen miljarden in de financiele sector gestoken moet worden om banken/pensioenfondsen/verzekeraars overeind te houden. Dit soort tijden vraagt om gedegen risicobeheer. De vraag is echter hoe beperk ik zo veel mogelijk mijn beleggingsrisico?
 
In deze presentatie gaat Richard in op de verschillende bouwstenen van een portefeuille en daarnaast op enkele mogelijkheden om de portefeuille verder te beschermen.

Richard stemt zijn presentatie af op het aanwezige publiek en hij heeft daartoe een korte enquette ( 9 vragen ) samengesteld.  De uitkomsten van deze enquête gebruikt hij voor zijn presentatie.

Spreker: Robert Jabroer, oprichter en eigenaar van Fundtrack.nl  zaal 1.17
Verdedigen en aanvallen met opties.

Opties blijven een prachtig instrument om mee te beleggen.

http://www.beleggersonline.nl/images/symp57/Robert_Jabroer110_160.jpgOf de markt nu stijgt, daalt of gelijk blijft, voor elke verwachting bestaat er een strategie. Natuurlijk blijft één essentiële factor van allergrootst belang, de richting!

Ook al gebruiken we hulpmiddelen zoals technische of fundamentele analyse, de markt verrast ons iedere keer weer. Vandaar dat we moeten zoeken naar strategieën die ons een reële risico/rendement verhouding opleveren.

Er zullen verschillende strategieën worden behandeld.

Robert Jabroer is vermogensbeheerder bij Onafhankelijk Vermogens Beheer ’s-Gravenhage (OVG) en oprichter  en eigenaar van Fundtrack, aanbieder van onafhankelijke informatie en nieuwsbrieven over beleggingsfondsen, trackers, turbo’s, sprinters en opties.

Terug naar  InhoudEnquête: "Beleggingshorizon en risicohouding"
Bron: Redactie
Richard de Jong van Van Lieshout & Partners N.V. geeft op 5 november een presentatie over hoe u uw portefeuille kunt beschermen. doet_U_ook_even_mee.png
Een belangrijk onderdeel hiervan is asset allocatie. Met uw beleggingshorizon en uw risicohouding kunt u het vermogen gaan alloceren.   
Deze enquette bestaat uit slechts 9 vragen en vraagt nog geen minuut om te complementeren.
De uitkomsten van deze enquête gebruikt hij voor zijn presentatie.
De uitkomsten zijn geanonimiseerd. Met andere woorden, Richard de Jong en/of de HCC Beleggen zullen en kunnen de uitkomsten niet herleiden naar één persoon.


Een samenvatting van de uitslag van deze enquête wordt aan symposium bezoekers ter beschikking gesteld.
Terug naar  Inhoud

Lezing 14.35 tot 15.25 uur
Spreker: Wilbert Geers oprichter van Edelmetaal-info.nl  aulaBeleggen in Edelmetaal: ken je risico’s en begrijp wat je koopt"
Goud, en in mindere mate zilver, staan al enkele jaren in de belangstelling.
Vooral de berichtjes over de “all time high” van goud en de daar aan gekoppelde gedachte dat goud in een bubbel verkeert zijn gemeen goed in de media. Wilbert Geers oprichter van Edelmetaal-info.nl
Controversieel is de berichtgeving over de drukte bij de goudhandelaren: iedereen schijnt z’n goud en zilver te willen verkopen. Goud omzetten in geld, alsof goud geen geld is. Alsof fiatgeld wel veilig is.

Goud is al ruim 10 jaar in een bullmarket en sinds die tijd volgt de spreker het wel en wee van goud en zilver. Stond de goudprijs in 2000 nog op 273 dollar, onlangs hebben we een ‘all time high’ gezien van 1810 dollar. Dat is een winst van ruim 560%, wie doet goud na? De AEX en Dow Jones zeker niet. Overigens zilver wel: 700%!

ETF’s, fysiek edelmetaal in baren of munten, turbo’s en speeders, mijnbouwaandelen? Ken je risico’s en begrijp wat je koopt. Deze spreekbeurt kan je startpunt zijn voor verder onderzoek!

Terug naar  InhoudWilt u meedoen met HCC Beleggen?
verrekijker
Ook voor de organisatie van het volgende ( inmiddels alweer 58ste) Symposium  zijn we op zoek naar mensen die een bijdrage willen leveren aan deze activiteit van onze vereniging. HCC Beleggen Symposia worden altijd door en voor medebeleggers georganiseerd. 
Met meer mensen kunnen we immers meer doen en dat maakt het bovendien ook veel gezelliger. Enkele voorbeelden  zijn:
 • vacaturesHCC Beleggen leden die een lezing willen geven over hun manier van beleggen.  Denk hierbij aan:  optiebeleggen, aandelenbeleggen, beleggingsfondsen, onroerend goed, technische analyse, fundamentele analyse, emotie en beleggen etc, etc.
 • het coördineren en organiseren van onze HCC Beleggen symposia
 • het verrichten van (deel)taken tijdens beurzen
 • public relations
 • het behartigen van de commerciële zaken
 • deelname aan redactie van HCC Beleggen Nieuwsbrieven en/of symposia uitgaven
 • schrijven van ervaringen met - en/of artikelen over alles wat met beleggen te maken heeft
 • helpen organiseren en besturen van de vereniging door aktief deel te nemen als commissie- of bestuurslid
 • het geven van lezingen (diverse niveaus) over beleggen, beleggen via het internet, portefeuille beschermings methodes, TA etc.
Als je, eventueel samen met medebeleggers, onze vereniging wilt helpen laat het ons dan weten.
Trefwoorden hierbij zijn: vele handen maken licht werk, het moet vooral leuk blijven, zo doe je ook nog eens interessante contacten op. Denk ook eens aan het geven van een aardige lezing, met anderen handelsstrategieën uitwerken, software onder de knie krijgen of gewoon een groep vormen waarmee je samen de markt analyseert/bespreekt.
Terug naar  Inhoud


Programma overzicht:
Bron: Redactie
 tijd  aula  zaal 1.17  zaal 0.07
10.00 tot 10.50 uur

Eric Senger & Jos van Went

Moeilijke tijden overleven met langetermijn-beleggen.....

Commerzbank

Investeren met een hefboom, vergroot uw beleggingskansen

.
10.50 tot 11.05 uur pauze pauze pauze
11.05 tot 11.55 uur

Bob Hendriks

Grondstoffen: Is het alleen goud dat blinkt?

Ronald Kok

Fundamental indexation

Lynx

Eenvoudig zelf automatische handelssystemen bouwen met multicharts

11.55 tot 12.10 uur pauze pauze pauze
12.10 tot 13.00 uur

Wessel Aslander

De markt door de TA loep bekeken.

René Kreileman

Geld verdienen in iedere markt, ook in crisistijd

Willem v Heemskerck Düker

Virtualisatie en Cloud computing

13.00 tot 13.30 uur pauze pauze pauze
13.30 tot 14.20 uur

Richard de Jong

Hoe bouw en bescherm ik een portefeuille

Robert Jabroer

Verdedigen en aanvallen met opties

.
14.20 tot 14.35 uur pauze pauze pauze
14.35 tot 15.25 uur

Wilbert Geers

Beleggen in edelmetaal: Ken je risico’s en begrijp wat je koopt

 . .
Dit programma overzicht kunt u ook downloaden in pdf formaat Klik hier:
Terug naar  Inhoud


Aanmelden en routebeschrijving
Een entreebewijs voor het HCC BeleggenSymposium kunt u  bestellen door u aan te melden via onze website:
Klik hier om u aan te melden  
Het HCC Beleggen Symposium wordt gehouden in:

Scholengemeenschap Lek en Linge, 
Multatulilaan 6,
4103 NR, Culemborg
nederland
Laat de route zien in een nieuw venster


Terug naar  Inhoud


Agenda
Bron: HCC Beleggen redactie

De HCC Beleggen Kalender op onze website en  deze Agenda zijn inmiddels een begrip onder beleggers in Nederland en België geworden. Voor veel andere sites zijn wij de de facto bron van informatie.
Toch zijn nog niet alle events in onze Agenda opgenomen. Daarom willen we ook aanbieders van seminars, cursussen en beleggersbijeenkomsten in de gelegenheid stellen, zelf hun events aan te kondigen, zowel op ons forum als in onze nieuwsbrieven. Plaatsing van (vrij toegangkelijke) educatieve bijeenkomsten zijn kostenloos.
(Bijeenkomsten met een educatief karakter welke niet gratis toegankelijk zijn danwel
bijeenkomsten met een niet uitsluitend educatief karakter kunnen onder voorwaarden ook in onze agenda opgenomen worden. Wilt u meer weten neemt u dan even contact  op met de redactie)
Terug naar  Inhoud


Disclaimer: Deze publicatie komt tot stand op de redactie van beleggersonline.nl de website van de HCC IG Beleggen. Noch de mate waarin de berichten, voorgestelde scenario’s, risico’s en voorspellingen de marktverwachtingen weerspiegelen, noch de mate waarin zij in de realiteit zullen tot uiting komen, kunnen worden gewaarborgd. De voorspellingen zijn indicatief. De gegevens in deze publicatie zijn algemeen en louter informatief. Ze mogen niet worden beschouwd als beleggingsadvies. De schrijver(s) van deze publicatie en het bestuur van de HCC IG Beleggen en/of de Redactie van de Nieuwsbrief zijn derhalve niet aansprakelijk voor eventuele verliezen. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren, behaalde resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.
 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.02727 seconden