HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow presentatie Balanced Condors
presentatie Balanced Condors

Het traden op basis van Balanced Condors

Op 28 april houdt de HCC Beleggen een symposium over actief beleggen in aandelen en derivaten. Een van de sprekers is Tjakko Wielinga.

Tjakko Wielinga is nu al weer enkele jaren actief met het handelen op basis van balanced condors die zijn samengesteld uit AEX maandopties. De oorspronkelijke strategie was passief en beperkte zich tot het schrijven van verticale call- en put spreads met als risico management slechts het plaatsen van een stoploss bij de shortposities. Op zich wel winstgevend maar toch een behoorlijke drawdown bij tijd en wijle.

Om deze reden zijn  alternatieve strategieën onderzocht die het rendement kunnen verbeteren en de maximale drawdown reduceren zoals het gebruik van futures, deltaneutraal  herpositioneren of het partieel sluiten van de shortpositie bij een stoploss. Deze strategieën zijn gesimuleerd met behulp van specifiek ontwikkelde software met gebruikmaking van historische data over de periode 2006 t/m 2011. Eén van de verassende conclusies is dat de call- en put spreads duidelijk verschillen  in de meest optimale strategie.

 

 
< Vorige

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.02991 seconden