HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Nieuws arrow Nieuws arrow AFM opent website voor consumenten
AFM opent website voor consumenten
Het AFM wil met een website consumenten helpen en beter opvoeden. Het internetforum www.geldwaardering.nl zal half januari 2006 in gebruik worden genomen.
Paul Koster van de AFM ziet een site voor zich waar klanten financiële producten recenseren. De AFM hoopt dat consumentenorganisaties en het bedrijfsleven zich achter het internetforum zullen scharen. Ondernemingen zouden baat kunnen hebben bij de website omdat ze zich daar makkelijk kunnen vergelijken met hun concurrenten.

Zakenlieden uit de financiële wereld reageerden niet onverdeeld enthousiast op de internetplannen van de AFM. Zij vrezen dat klanten de website vooral zullen gebruiken om hun onvrede over financiële producten te uiten of om oude rekeningen te vereffenen.

Wel wordt er positief gereageerd op de consumententest van de AFM, waarmee het voor consumenten makkelijker wordt om een financieel product te kiezen. De AFM wil met deze initiatieven de consument helpen in de doolhof van de financiële wereld. Daartoe wordt ook een commissie opgericht die bestaat uit vertegenwoordigers van consumentenorganisaties. De commissie gaat de toezichthouder adviseren.

Bron: Spits!, 13-10-2005 door: Karen Beukers
 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.09557 seconden