HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Begin- en eindtijden 58ste HCC Beleggen Symposium
Begin- en eindtijden 58ste HCC Beleggen Symposium

Begin- en eindtijden 58ste HCC Beleggen Symposium

De kern van actief beleggen is zelf en vaak ook frequent handelen op de beurs. Een actieve belegger gelooft in zijn visie ten aanzien van de koersontwikkelingen. Er zijn twee aspecten van actief beleggen die elkaar aanvullen: de beste belegginginstrumenten selecteren en de gunstigste in- en uitstapmomenten kiezen. Diverse beleggingsinstrumenten brengen verschillende risico's met zich mee.

Afhankelijk van de financiële situatie en hoeveel risico de belegger wil lopen kan hij bepaalde beleggingsinstrumenten inzetten om rendement te behalen. Risicovolle beleggingsproducten hebben vaak een hoger rendement dan beleggingsproducten met een laag risico. Een belegger moet de risico’s kennen van de beleggingsinstrumenten waarin hij belegt. Uiteraard probeert iedere belegger op het juiste moment in en uit de markt te stappen. Als hij verwacht dat de beurs gaat dalen, dan stapt hij uit of gaat short. Hij stapt weer in of gaat long als de beurs aantrekt. Ook het inspelen op stijgende en dalende valuta, aantrekkende of dalende rente en stijgende beurzen in bepaalde landen of van specifieke bedrijfssectoren zijn vormen van markettiming.

Het belangrijkste uitgangspunt van actieve beleggers is om een meer dan gemiddeld rendement te halen. De actieve belegger houdt voortdurend de vinger aan de pols, door in te spelen op te verwachten koersbewegingen. Frequent handelen op de beurs kost weliswaar geld, maar dat is van minder belang. Iedere transactie is bedoeld om extra winst te maken. Actieve beleggers handelen zo vaak als nodig is. Maar hoe word je een goede actieve belegger?

Tijdens het 58ste HCC Beleggen Symposium met de titel " Actief beleggen met aandelen en derivaten" zullen deskundige sprekers u handvatten aanreiken om een goede actieve belegger te worden, dus zorg dat u erbij bent en schrijf u snel in. De toegang is voor leden van HCC Beleggen gratis, niet-leden betalen bij binnenkomst een bijdrage in de administratiekosten van 15 euro. Zij kunnen ook lid worden van de HCC Beleggen waardoor de toegang gratis is.


Programma van het 58ste HCC Beleggen Symposium

 tijd  aula zaal 1.17
10.00 tot 10.50 uur

ALV

HCC Beleggen

Marten de Vries

Beleggingspsychologie, waarom het systeem wint en u verliest

10.50 tot 11.05 uurpauzepauze
11.05 tot 11.55 uur

Edward Loef

Het ontwikkelen van een beleggingsstrategie

Lynx

Automatisch handelen via de algoritmes van Lynx AutoTrader

11.55 tot 12.10 uurpauzepauze
12.10 tot 13.00 uur

François Franken

Optiecombinaties en strategieën

Willem Okkerse

De OK-Score in India en de USA

13.00 tot 13.30 uurpauzepauze
13.30 tot 14.20 uur

Karel Mercx

Beleggen in opties

Tjakko Wielinga

Het traden op basis van Balanced Condors

14.20 tot 14.35 uurpauzepauze
14.35 tot 15.25 uur

Wilfried Steentjes

Rente, en actief beleggen in obligaties

 

Onder de naam van de spreker staat de titel van zijn presentatie. Door op de linkjes te klikken komt u op de pagina's met korte beschrijvingen van de presentaties.

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.02909 seconden