HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow De lat ligt laag voor de bedrijfswinsten
De lat ligt laag voor de bedrijfswinsten

De lat ligt laag voor de bedrijfswinsten

Na het sterke winstherstel sinds de voorbije recessie ligt het winstniveau (S&P 500) vandaag al weer zo’n vier procent boven het vorige record van vijf jaar geleden. De aandelenkoersen liggen daarentegen nog 12% lager. Dát is de essentie van de goedkope waardering.

Bedrijven publiceren nu volop hun resultaten over het eerste kwartaal van 2012. De verwachtingen zijn niet hooggespannen. Na verschillende kwartalen van recordwinsten hebben de analisten last gekregen van hoogtevrees. Voor het voorbije kwartaal rekent men op een winst die maar 2,1% hoger ligt dan een jaar eerder. Voor de drie volgende kwartalen van 2012 zou het gaan om een stijging van 2,4%, 5,4% en 11,9%. Vooral op korte termijn zijn die verwachtingen heel voorzichtig.

Als de lat niet hoog ligt, is het makkelijker om erover te springen dan eronder te kruipen. Kortom, er is veel ruimte voor positieve verrassingen. Ooit moet de winststijging zich vertalen in een koersstijging. Ooit, want soms - zoals dat vandaag het geval is - laat dat heel lang op zich wachten. Als de winst stijgt aan een tempo van 6% op jaarbasis en de waardering blijft wat ze is, stijgen de koersen met 6%. Plus nog wat dividend… Moet het meer zijn?

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.02397 seconden