HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Nieuws arrow Nieuws arrow AFM waarschuwt tegen beleggingsbedrijf GS Investments
AFM waarschuwt tegen beleggingsbedrijf GS Investments
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt voor het beleggingsbedrijf GS Investments in Etten-Leur.  Het bedrijf probeert klanten te werven met de belofte dat ze het geld van de aanschaf van een caravan, auto of boot terug kunnen krijgen. Het bedrijf heeft hiervoor geen vergunning en dus heeft de AFM een ‘last onder dwangsom’ opgelegd, een soort boete.
Deze dwangsom is inmiddels opgelegd en betaald, zo heeft de AFM dinsdag bekendgemaakt. Om welke bedragen het gaat, wilde een woordvoerder niet zeggen.

GS Investments wordt aangepakt omdat de onderneming niet over de brug komt met informatie waar de financieel toezichthouder om vraagt. De AFM wil controleren of GS Investments zich aan de regels houdt, maar krijgt daartoe niet de kans. Overigens zijn beleggers nog niet officieel gewaarschuwd tegen het beleggingsbedrijf.

Op de website van GS Investments valt te lezen dat het bedrijf niet wil ‘opereren binnen het scherp afgebakende straatje’ van ondernemingen die scherp onder toezicht staan. GS Investments zegt een initiatief te zijn van een investeringsmaatschappij uit Panama en claimt te werken met handelaren die voorheen bij grote financiële bedrijven werkten.

GS Investments belooft beleggers gouden bergen. De aankoop van een auto kan volgens de onderneming binnen tien jaar volledig worden terugverdiend. De klant moet dan wel de aankoop door GS Investment laten verzorgen. Deze aankoop moet bovendien het bedrag van 7500 euro te boven gaan.

Als een belegger ‘serieus’ geld wil maken biedt GS Investment aan om twintigduizend euro binnen vijf jaar te veranderen in 75 duizend euro. Volgens het bedrijf moet hier wel ‘keihard voor gewerkt worden door toptraders’.

Het bedrijf zegt dat het niet gaat om ‘Harry Potter-sprookjes’. Het wijst op enkele bedrijven die op de Amerikaanse aandelenbeurs met meer dan 3000 procent zijn gestegen. Slechts 1 procent van de handelaren slaagt erin langdurig rendementen te halen van 20 tot 30 procent.

Volgens GS Investment blijft hiervan gewoonlijk veel aan de strijkstok hangen van de grote financiële instellingen. Ook houden deze handelaren zelf te weinig over van de gehaalde rendementen. Het bedrijf waarschuwt ‘dat de burger in het ootje wordt genomen door overheid en pensioenfondsen’.


Bron: Volkskrant, 12-10-2005, door Ferry Haan
 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.1089 seconden