HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Welk type trader ben jij?
Welk type trader ben jij?

Welk type trader ben jij?

Elk mens is verschillend en elk mens neemt ook op verschillende manieren beslissingen. De een doet dat op basis van feiten en de ander juist weer op basis van emotie. Het feit dat niemand gelijk is, zorgt ervoor dat er op de beurs vraag en aanbod is. Het zorgt er echter ook voor dat bepaalde mensen veel winst hebben en anderen veel verlies.
 
Om dat laatste te voorkomen, is het goed om te beseffen welke type trader jij bent. Er zijn 4 verschillende categorieën waar je onder zou kunnen vallen.
 

De Snelle

De snelle trader heeft voldoende aan een minimale set aan informatie om zelfstandig zijn beslissing te kunnen nemen. Hij focust zich slechts op een beperkt aantal (fundamentele en/of technische) indicatoren en bepaalt dan wat hij gaat doen. Hij is vaak ook een van de aanwakkeraars van een trend. En omdat hij daarbij in de voorhoede loopt, kunnen zijn winsten ook fors zijn. Het valt echter ook wel eens (flink) tegen.

De Fundamentalist

De fundamentele trader wil een weloverwogen keuze maken alvorens hij een trade opzet. Hij gaat dan ook op zoek naar alle achtergronden van de bedrijven waar hij zijn geld op zet. Hierbij kijkt hij onder andere naar de omzetontwikkelingen, winstverwachtingen, kosten, marges, kapitaalkrachtigheid, marktontwikkelingen en noem maar op. Wat relatief onbekend is, is dat naast de hoeveelheid aan informatie dit type trader over een flinke dosis emotie beschikt. Als alle seinen op groen staan, dan kan de Fundamentalist overgoten worden met trots voor ‘zijn’ bedrijf. Als er eenmaal negativiteit rondom een aandeel, tracker of index hangt, zal hij echter ook niet snel van gedachten veranderd kunnen worden.

De Techneut

In tegenstelling tot de Fundamentalist kijkt de technische trader zo goed als niet naar alle achterliggende informatie. De Techneut kijkt alleen naar grafieken om een keuze te maken. Patronen in de grafieken, aangevuld met bijbehorende indicatoren, zijn zijn werkgebied. Hij maakt gebruik van de voorspelbaarheid van het handelen van anderen, zoals hij dat uit de grafieken kan aflezen. Hij is er immers van overtuigd dat het gedrag van beleggers in de toekomst niet anders zal zijn.

De Hulpbehoevende

Dit type trader is de gevaarlijkste. Waar de eerste 3 types over het algemeen weten wat ze doen en methodes hebben, doet de Hulpbehoevende maar wat. Hij hoort hier eens wat, doet daar eens wat en laat zich veelal leiden door anderen. Zo’n 90% van deze traders stopt binnen 3 jaar met beleggen, omdat ze dan al hun inleg verspeeld hebben. Deze groep heeft geen methode om te checken of wat er allemaal geroepen is waar kan zijn. Alle trades zijn daarbij ‘op hoop van zegen’. Waar de Hulpbehoevende écht baat bij heeft, is een buddy - en dan bij voorkeur een Fundamentalist of een Techneut - die hem aan de hand meeneemt om te zorgen dat hij bij de 10% overlevende gaat horen.
 
Is het je al duidelijk wat voor trader jij bent? Het is belangrijk om te weten op basis waarvan jij je beleggingsbeslissingen maakt. Als je dit eenmaal weet, dan kan je ook veel beter de kansen en valkuilen onderkennen. En dit - dat zal je niet verbazen – leidt ongetwijfeld tot betere rendementen.

 
US Option Trader scant, analyseert en selecteert optiekandidaten op de Amerikaanse beurzen. Op basis hiervan geeft US Option Trader vrijblijvende tips aan haar members, gebaseerd op hun persoonlijke profiel. US Option Trader gebruikt in haar tips basale (verkopen en kopen van calls en puts) en meer geavanceerde strategieën (incl. openings-, doorrol- en sluitingstrades). US Option Trader biedt haar leden een platform voor uitwisseling van nieuws, opinie en adviezen.
 

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.02716 seconden