HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Gebruik van het Timing-model bij fundamentele analyse
Gebruik van het Timing-model bij fundamentele analyse

Gebruik van het Timing-model bij fundamentele analyse

anne_grevinga120x160.gif

In november jl. heeft Anne Grevinga een presentatie gegeven over het door hem ontwikkelde FA-model. Met behulp van absoluut noodzakelijke Fundamenteel Analyse wordt maandelijks een updating gedaan om voor de korte termijn 20 topbedrijven te bepalen. Hetzelfde geldt voor de lange termijn. Dan gaan deze bedrijven in het Timing-model.

Hierin wordt berekend wat het potentieel en het risiko is. Op basis hiervan wordt de Risk/Reward berekend. Vervolgens wordt gekeken naar de grootte van het trendkanaal, de trend en het volume t.o.v. de trend. Verder wordt de VIX in het advies verwerkt. Het model genereert verschillende aanwijzingen, b.v. als de koers (te) dicht bij de steun komt en als de Wallstreet Stemmingsindex ongunstig lijkt te gaan worden. Er komt per bedrijf een advies uit, dat kan luiden: KOPEN, SPECULATIEF KOPEN, HOUDEN en VERKOPEN. Wij stappen in een fonds uit de top 20 als het advies KOPEN is en de VIX het toelaat. We stappen uit een fonds als het koersdoel is bereikt, tenminste enkele dagen voor het bekend maken van de kwartaalcijfers of als er een verkoopadvies komt.

Naast genoemde top 20 bedrijven geeft het model adviezen voor de korte- en lange termijn voor de fondsen uit de AEX, AMX, DAX, Dow Jones, de afzonderlijke indices en de Eur/USD.
 
Kortom een presentatie, die u niet mag missen omdat we dit als goede beleggers nodig hebben!

 

.

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.10657 seconden