HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Alle Ins & Outs van central counterparty's
Alle Ins & Outs van central counterparty's

Alle Ins & Outs van CCPs

Via deze link treft u de brochure van de DNB ‘Alle Ins & Outs van CCPs’ is het resultaat van het project dat in de wandelgangen ‘CCP voor Dummies’ heette. Deze informatiebrochure is geschreven voor iedereen die in zijn dagelijks werk wel eens wat hoort over een centrale tegenpartij (CCP) en daar het fijne van wil weten. Het doel van deze brochure is dan ook om zo veel mogelijk informatie te verstrekken over CCPs. Daarom behandelt deze brochure hoe een CCP werkt en welke voordelen en risico’s er aan verbonden zijn. Tevens komt een aantal zeer actuele onderwerpen aan bod, zoals de rol die een CCP kan spelen bij het beteugelen van een nieuwe financiële crisis en samenwerkingsverbanden tussen CCPs.

De Nederlandsche Bank (DNB) is op diverse manieren betrokken bij de ontwikkelingen rondom CCPs. De Nederlandse CCPs en hun klanten kunnen een geldrekening aanhouden bij DNB. Verder houdt DNB samen met de Autoriteit Financiële Markten (AFM) toezicht op de CCPs die gevestigd zijn in Nederland en is zij samen met de andere relevante buitenlandse toezichthouders verantwoordelijk voor het toezicht op buitenlandse CCPs die in Nederland actief zijn. En vanwege de steeds grotere rol die CCPs spelen op bepaalde financiële markten vormen zij bovendien momenteel het onderwerp van een aantal actuele beleidsdiscussies. DNB is actief betrokken bij een groot aantal van die discussies.

De wereld waarin CCPs opereren is doorspekt van jargon, afkortingen en Engelstalige termen. Deze zullen zoveel mogelijk in deze brochure worden uitgelegd. Mocht een bepaalde term of uitleg toch niet duidelijk zijn, dan hierbij de uitnodiging om dat kenbaar te maken aan de eindredacteuren, zodat dit verbeterd kan worden in een volgende versie.

 
< Vorige   Volgende >

https://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.03778 seconden