HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Nieuws arrow Nieuws arrow Persbericht DSM - akkoord splitsing aandeel
Persbericht DSM - akkoord splitsing aandeel
Hier volgt de tekst van het persbericht van DSM inzake de instemming van aandeelhouders met de splitsing van het aandeel.DSM zal op 5 september 2005 haar aandelen splitsen in de verhouding twee aandelen voor één oud aandeel.
Het besluit daartoe is hedenmorgen bekrachtigd door de algemene vergadering van aandeelhouders.

Aanleiding is de relatieve hoogte van de beurskoers van het DSM aandeel binnen de Euronext AEX, dat bij de opening van de beurs vanochtend euro 62,40 noteerde. Dat is nagenoeg een verdubbeling sinds DSM in september 2000 van start ging met haar meerjaren strategie Vision 2005.

Met deze splitsing beoogt DSM de handel in DSM aandelen te bevorderen. Vanuit diverse kringen kwamen duidelijke signalen dat de huidige koers in toenemende mate een rem op de verhandelbaarheid vormde, met name ook voor optiecontracten.

Bij de publicatie van halfjaarcijfers in juli heeft DSM het voornemen bekend gemaakt om de aandelen te splitsen. Dit voorstel van de Raad van Bestuur van DSM is hedenmorgen door de aandeelhouders in een algemene aandeelhouders vergadering bekrachtigd door goedkeuring te verlenen aan een wijziging van de statuten, waarmee het splitsen van de aandelen mogelijk wordt.

De cumulatief preferente aandelen A en B worden eveneens gesplitst, zodat de onderlinge stemmenverhoudingen tussen gewone aandelen en cumulatief preferente aandelen ongewijzigd blijft.

De splitsing zal worden geëffectueerd in het eerste weekend van september, zodat bij de opening van de beurshandel op maandag 5 september, de DSM aandelen na splitsing ('ex-split') genoteerd zullen worden.

De nieuwe fondscode wordt 00980 en de nieuwe ISINcode wordt NL0000009801. Deze splitsing zal geen kosten voor de aandeelhouders met zich mee brengen.

Bron: (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News , 22-08-2005
 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.11777 seconden