HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Nieuwsbrief20130914 Symp61-2
Nieuwsbrief20130914 Symp61-2

HCC Beleggen Logo
61-ste HCC Beleggen Symposium   "Het beste van de beurs"
Sprekers
op 5 oktober 2013 in De Bilt
Symposiumbrief  2

61hccb-symp-logo2-300x300.jpg


61-steHCC Beleggen Symposium op 5 oktober 2013: "Het beste van de beurs"
Bron: Redactie
Nederlandse beleggers stappen bij voorkeur in bedrijven van eigen bodem. Begrijpelijk, want als belegger wil je grip hebben op investeringen. Die grip heb je door te beleggen in bedrijven die je kent. Het is dan ook geen wonder dat beleggende landgenoten een voorkeur hebben voor Nederlandse beursfondsen. Beleggers voelen de binding met deze bedrijven.
61hccb-symp-logo-300x300.jpg
Het veelgehoorde bezwaar dat de Nederlandse beurs te beperkt is, is een oneigenlijk argument. Onze multinationals hebben immers wereldwijde posities. Daarmee heeft de belegger genoeg exposure naar de hele wereld. Voorbeelden zijn Unilever, Shell en Philips. Zij behalen maar een klein deel van hun omzet op hun thuismarkt; het leeuwendeel van hun inkomsten komt momenteel uit de groeimarkt Azië.

Ander voordeel van Nederlandse bedrijven is dat zij toegankelijker zijn dan hun buitenlandse concurrenten. Informatie is gemakkelijker te verkrijgen, het is eenvoudig om aandeelhoudervergaderingen te bezoeken, dat ten goede komt aan het inzicht in een bedrijf.

Tijdens het 61ste HCC Beleggen Symposium met de titel "Het beste van de beurs" zullen deskundige sprekers ons bijpraten over de kansen die zich voordoen op de Nederlandse beurs. Klik hier om u in te schrijven voor dit gratis Symposium.
Terug naar inhoud


daytradingad_753x240.jpg

Programma van het 61ste HCC Beleggen Symposium
Bron: Redactie
 tijd  Colenberghzaal 2  Statenkamer
10.00 tot 10.45 uur
Bob Hendriks    Black Rock
Kansen en risico’s met beleggen in grondstoffenaandelen

Philippe Dassonville

Automatisch of manueel handelen op de EUR/USD

10.45 tot 11.05 uur pauze pauze
11.05 tot 11.50 uur
Jan-Jaap Fit Wereldhave
Waarin gaat Wereldhave investeren?

Marco Vocking

Daytraden op basis van een overzichtelijk Amerikaans handelssysteem

11.50 tot 12.10 uur pauze pauze
12.10 tot 12.55 uur
Tom Muller   Theodoor Gilissen
Meest kansrijke Nederlandse aandelen

Harry Klip

Verantwoord beleggen in opties

12.55 tot 13.30 uur pauze pauze
13.30 tot 14.15 uur
Niels Faassen Morningstar
Hoe onderscheid ik de beste beleggingsfondsen van de massa?

Ruerd Heeg

Aandelen selecteren als waardebelegger

14.15 tot 14.35 uur pauze pauze
14.35 tot 15.20 uur Spreker nog niet definitief

Titel presentatie volgt

Anne Grevinga

Het samenstellen van de Top20 met behulp van fundamentele analyse

Onder de naam van de spreker staat de titel van zijn presentatie.
Terug naar inhoud


Flevoland-Overijsel200x152.png
RG Flevoland-Overijssel

RG Flevoland-Overijssel is een van de HCC Beleggen Regio Groepen. Dit zijn regio georienteerde groepen van beleggers die geregeld bijeenkomen om in ontspannen sfeer met elkaar ervaringen, kennis en beleggings ideeën te delen 

Onderwerpen als ervaring met broker software, handelssystemen, indicatoren, werking van opties/turbo's enz. kunnen aan bod komen.

Benieuwd geworden naar deze groep beleggers, meld je dan per email aan Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

Bob Hendriks: Kansen en risico’s met beleggen in grondstoffenaandelen
Bron: Redactie

Bob-Hendriks120x160.gif

Bob Hendriks is werkzaam als Sales Director bij BlackRock en heeft als geen ander zicht op de "Huidige kansen en risico’s met betrekking tot beleggen in grondstoffenaandelen na de prijzenval in de laatste twee jaar". (edele metalen, basismetalen en energie)

In een wereld die sneller dan ooit verandert, biedt BlackRock houvast aan beleggers die hun mogelijkheden maximaal willen benutten en behoefte hebben aan duidelijkheid over risico’s.

BlackRock is in alle facetten een mondiaal bedrijf, dat de voordelen van een wereldwijd perspectief combineert met lokale aanwezigheid en dienstverlening. Wij beheren vermogen voor cliënten in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië, Australië, het Midden-Oosten en Afrika. Bij BlackRock werken ruim 10.000 beleggingsdeskundigen, in 30 landen over de hele wereld. Tot onze cliënten behoren pensioenfondsen, overheden, verzekeringsmaatschappijen, beleggingsfondsen van derden, liefdadigheidsinstellingen, stichtingen, grote bedrijven, staatsfondsen, banken, professionele en particuliere beleggers.

blackrock-logo-white-on-black.png


Als grootste onafhankelijke wereldwijde vermogensbeheerder beheert BlackRock (31 december 2012) een totaal vermogen van US$ 3.792 miljard, verdeeld over aandelen, obligaties, liquiditeiten, alternatieve beleggingen en vastgoed.
Terug naar inhoud


Helmond_wapen202x300.jpgDoe het zelf beleggers in de regio Helmond

Wij zijn een klein studie-beleggerclubje dat zich richt op het uitwisselen van kennis en ervaringen om zelf actief en succesvoller te kunnen beleggen.
Wat we doen?:
 • We bespreken elkaars aanpak en strategieën, wisselen criteria uit die iedereen maakt bij de keuzes van aandelen, opties en andere derivaten.
 • Ook gaan we dieper in op specifieke (optie-) constructies die succesvol kunnen zijn.
 • We nemen ook deel aan seminars of andere studiebijeenkomsten en wisselen alle relevante informatie over zelf beleggen uit.
 • We komen elke 3e maandag van de maand bij elkaar en tussentijds wisselen we zaken uit via de mail.
We zoeken uitbreiding van ons groepje met enkele actieve beleggers die kennis en ervaringen willen delen om beter voorbereid te kunnen beleggen.

Neem bij interesse contact op via de mail met het bestuur van de HCC Beleggen. Vermeld in de mail dat het om de groep Helmond gaat.


Ruerd Heeg: Aandelen selecteren als waardebelegger
Bron: Redactie

Ruerd_Heeg120x160.gif

De afgelopen 15 jaar hebben beleggers gemiddeld maar een matig rendement geboekt. Sommige beleggers hebben het echter veel beter dan de markt gedaan. Wie zijn dat? En wat doen ze dan beter?

Vooral professionele waardebeleggers hebben een hoger rendement gehaald.

Deze beleggers beleggen onder meer in minder bekende, riskantere en daardoor lager gewaardeerde aandelen.

Aandelen-selecteren-als-waardebelegger.jpg

Waardebeleggen is overigens niet nieuw: de leermeester van superbelegger Warren Buffett schreef er in 1934 al een boek over. In het Nederlands is er helaas nog maar weinig over geschreven.

In deze presentatie vertelt Ruerd Heeg, auteur van het boek "Aandelen selecteren als waardebelegger", waarom particuliere beleggers meestal minder goed beleggen dan professionele waardebeleggers.

Hij doet dat door een aantal denkfouten te bespreken die particuliere beleggers vaak maken en waarom ze dat doen.

Vervolgens legt hij uit hoe professionele waardebeleggers bedrijven analyseren. Ook gaat hij in op welke aandelen de meeste waardebeleggers vermijden. Tenslotte bespreekt hij een aantal beleggingsstrategieën van waardebeleggers in detail.

Terug naar inhoud


Philippe Dassonville: Automatisch of manueel handelen op de EUR/USD met de WHS EUR/USD 07u30 - 22u30 scalping methode
Bron: Redactie

Philippe_Dassonville120x160.gif

Philippe Dassonville van WH Selfinvest presenteert deze eenvoudige tradingstrategie op de EUR/USD, die op preciese tijdstippen scalping posities inneemt op basis van 3 trendindicatoren.

U leert hoe u zonder kennis van programmeren deze strategie volautomatisch of manueel kunt toepassen op het valutapaar EUR/USD. Een handelssysteem met lage drawdown en hoge probabiliteit met duidelijke instapsignalen, koersdoelen en specifieke stoplos-orders.

WH SELFINVEST S.A., opgericht in 1998, heeft een broker vergunning (nr. 42798), een commissionaire vergunning (nr. 36399) en een vermogensbeer vergunning (nr. 1806) uitgereikt door het Luxemburgse Ministerie van Financiën. De vennootschap heeft een Europees paspoort. Het geregistreerde bijkantoor in België heeft de bijkomende goedkeuring van de "Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten". Het geregistreerde bijkantoor in Frankrijk heeft de bijkomende goedkeuring van de "Autorité des Marchés Financiers" en "Banque de France".
Het infokantoor in Nederland is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten. En het bijkantoor in Duitsland is geregistreerd bij de "Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht".
WHSelfinvest_logo-nl

De vennootschap wordt gecontroleerd door een externe én een interne auditor. WH SelfInvest bedient zowel particuliere als institutionele beleggers.
Het klantenbestand bestaat uit cliënten uit 28 verschillende landen.

Terug naar inhoud


RG_NH_ad_201109_753x202.jpg

Lynx
Standhouder
Lynx logoLynx is in 2006 opgericht en sinds 2007 actief op de Nederlandse markt. Door het grote succes in Nederland heeft Lynx besloten om haar diensten ook in het buitenland aan te bieden. Sinds 2008 is Lynx ook actief in België en Duitsland. Lynx is ook met een stand aanwezig tijdens het HCC Beleggen Symposium. Wie is Lynx?

 • Lynx is in Nederland, België en Duitsland dé specialist in online beleggen
 • Lynx is door de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) verkozen tot goedkoopste broker
 • Beleggers Belangen heeft Lynx uitgeroepen tot beste broker van Nederland
 • Via Lynx heeft u direct online toegang tot meer dan 80 beurzen wereldwijd
 • Real-time koersen van Euronext, Amerika, olie en goud! Allemaal op 1 scherm
 • Supersnel orders inleggen met het revolutionaire 1-click trading
Terug naar inhoud


CoSAad_201109_753x202.jpg

Forest Bergen
Standhouder
Forest Bergen logo

Forest Bergen is gespecialiseerd in opleidingen en technische produkten voor beleggers en traders.

Wij leveren allerlei software voor de technische belegger, computerapparatuur en netwerken.
Wij zijn gespecialiseerd in handelstrainingen voor ForexTraders. Ons uitgangspunt is dat iedereen na afloop geld moet kunnen verdienen in de Forex handel.
Ook kunt u bij ons optie cursussen volgen, koersdata-abonnementen afsluiten en boeken kopen..

In onze stand zullen wij een aantal produkten demonstreren, waaronder de overbekende Omnitraderem Metastock software software, met een presentatie handelen in valuta.
advertentie:
advertentie Forest Bergen
Terug naar inhoud


Optie Academy / JRS Trading
Standhouder
optieacademy-logo.pngBij Optie Academy leert u praktijkgericht professioneel beleggen.

Optie Academy is opgericht door Harry Klip en Jan Robert Schutte. Deze ervaren oud optie- en futurehandelaren zijn gespecialiseerd in derivaten, zoals futures en opties.

Harry Klip is na zijn studietijd aan de HEAO-Bedrijfseconomie, sinds de begin jaren ’90 professioneel actief in opties en was oprichter van een optiebedrijf.

Jan Robert Schutte is sinds 1996 actief op de aandelen- en derivatenmarkten en was van 2000 tot 2004 onder meer verantwoordelijk voor research, optiestrategieën en aandeel van de dag bij Binck.

Optie Academy biedt:
 • Seminars, masterclasses en trainingen op het gebied van aandelen, opties en futures.
 • Individuele coaching bij het handelen in opties en futures.
 • Praktische optiestrategieën.
 • Ondersteuning om van u een betere future- en optiebelegger te maken.
 • Duidelijke en concrete handelsstrategieën.
Kijk voor meer informatie op onze OptieAcademy.nl website
Bekijk ook onze nieuwste video "Optie Academy voor een optimaal resultaat"
Terug naar inhoud


  IG: Computerbeleggersgroep-ZH
zh230x180.jpg HCC Beleggen IG Computerbeleggersgroep-ZH in de regio Zuid HollandSinds de oprichting in 2002 houden wij ons bezig met “Beleggen met behulp van de computer”. Het accent ligt daarbij op het vergroten van de kennis van het ontwikkelen en exploiteren van handelssystemen. Deze zijn vooral gebaseerd op methoden uit de kwantitatieve en statistische analyse. Uiteraard wordt daarbij ook aandacht besteed aan ondersteunende software. Regelmatig besteden we echter ook aandacht aan andere vormen van beleggen zoals Fundamentele analyse. Daarbij gaan we altijd uit van het beschrijven en bespreken van een gestructureerde aanpak die gebaseerd is op objectieve grondslagen. 
Wij komen 9 keer per jaar bijeen. Afwisselend in Berkel & Rodenrijs en Delft.
Klik hier voor meer info    Contactadres: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Vocking
Standhouder
vocking-header655x120.gif
Ons bedrijf is opgericht in 1992 met de levering van hardware en software. Sinds 1999 zijn we volledig gespecialiseerd in trading software met alle daaraan gekoppelde diensten. Zo leveren wij complete systemen en verzorgen wij volledige cursussen voor daytraders. ninja-trader-logo.pngNinjaTrader Education Partner:

Als officieel Education Partner van NinjaTrader hebben wij de exclusiviteit van twee Amerikaanse handelssystemen.
Door de intensieve samenwerking met onze partners bieden wij onze klanten een complete oplossing die een grote bijdrage levert aan hun succes.
Ter ondersteuning aan onze klanten bieden wij complete cursussen en support volledig gebaseerd op het NinjaTrader platform.
Op onze stand bent u van harte welkom om kennis te maken met een van onze handelssystemen.
Wij staan u graag te woord.
Terug naar inhoud


Noordbeleggen753x244.jpg
Disclaimer: Deze publicatie komt tot stand op de redactie van beleggersonline.nl de website van de HCC IG Beleggen. Noch de mate waarin de berichten, voorgestelde scenario’s, risico’s en voorspellingen de marktverwachtingen weerspiegelen, noch de mate waarin zij in de realiteit zullen tot uiting komen, kunnen worden gewaarborgd. De voorspellingen zijn indicatief. De gegevens in deze publicatie zijn algemeen en louter informatief. Ze mogen niet worden beschouwd als beleggingsadvies. De schrijver(s) van deze publicatie en het bestuur van de HCC IG Beleggen en/of de Redactie van de Nieuwsbrief zijn derhalve niet aansprakelijk voor eventuele verliezen. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren, behaalde resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.
 
< Vorige   Volgende >

https://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.02041 seconden