HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Nieuwsbrief20130914 Symp61-4
Nieuwsbrief20130914 Symp61-4

HCC Beleggen Logo
61-ste HCC Beleggen Symposium   "Het beste van de beurs"
Sprekers, Standhouders, Groepen
op 5 oktober 2013 in De Bilt
Symposiumbrief  4

61hccb-symp-logo-200x200.jpg


61-steHCC Beleggen Symposium op 5 oktober 2013: "Het beste van de beurs"
Bron: Redactie
Nederlandse beleggers stappen bij voorkeur in bedrijven van eigen bodem. Begrijpelijk, want als belegger wil je grip hebben op investeringen. Die grip heb je door te beleggen in bedrijven die je kent. Het is dan ook geen wonder dat beleggende landgenoten een voorkeur hebben voor Nederlandse beursfondsen. Beleggers voelen de binding met deze bedrijven.
61hccb-symp-logo-300x300.jpg
Het veelgehoorde bezwaar dat de Nederlandse beurs te beperkt is, is een oneigenlijk argument. Onze multinationals hebben immers wereldwijde posities. Daarmee heeft de belegger genoeg exposure naar de hele wereld. Voorbeelden zijn Unilever, Shell en Philips. Zij behalen maar een klein deel van hun omzet op hun thuismarkt; het leeuwendeel van hun inkomsten komt momenteel uit de groeimarkt Azië.

Ander voordeel van Nederlandse bedrijven is dat zij toegankelijker zijn dan hun buitenlandse concurrenten. Informatie is gemakkelijker te verkrijgen, het is eenvoudig om aandeelhoudervergaderingen te bezoeken, dat ten goede komt aan het inzicht in een bedrijf.

Tijdens het 61ste HCC Beleggen Symposium met de titel "Het beste van de beurs" zullen deskundige sprekers ons bijpraten over de kansen die zich voordoen op de Nederlandse beurs.
Terug naar inhoud


Sprekers
Bron: Redactie

Bob-Hendriks120x160.gif Bob Hendriks, Sales Director bij BlackRock,  geeft ons inzicht in de:  "Huidige kansen en risico’s met betrekking tot beleggen in grondstoffenaandelen na de prijzenval in de laatste twee jaar". (edele metalen, basismetalen en energie)

In een wereld die sneller dan ooit verandert, biedt BlackRock houvast aan beleggers die hun mogelijkheden maximaal willen benutten en behoefte hebben aan duidelijkheid over risico’s.

BlackRock is in alle facetten een mondiaal bedrijf, dat de voordelen van een wereldwijd perspectief combineert met lokale aanwezigheid en dienstverlening. Wij beheren vermogen voor cliënten in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië, Australië, het Midden-Oosten en Afrika. Bij BlackRock werken ruim 10.000 beleggingsdeskundigen, in 30 landen over de hele wereld. Tot onze cliënten behoren pensioenfondsen, overheden, verzekeringsmaatschappijen, beleggingsfondsen van derden, liefdadigheidsinstellingen, stichtingen, grote bedrijven, staatsfondsen, banken, professionele en particuliere beleggers. blackrock-logo-white-on-black.png

Als grootste onafhankelijke wereldwijde vermogensbeheerder beheert BlackRock (31 december 2012) een totaal vermogen van US$ 3.792 miljard, verdeeld over aandelen, obligaties, liquiditeiten, alternatieve beleggingen en vastgoed.

Jaap-Jan-Fit120x160BW.gif Jaap-Jan Fit laat ons zien waarin Wereldhave gaat investeren.
Wereldhave is een vastgoed beleggingsmaatschappij met overwegend winkelcentra in portefeuille. Deze laatste zijn met name gelegen in Noordwest Europa en Parijs.

Wereldhave is een beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal (closed-end). De uitgifte en inkoop van aandelen vinden plaats bij besluit van de Directie. Aandelen Wereldhave worden verhandeld op de beurs van NYSE Euronext in Amsterdam (AMX). Wereldhave heeft de fiscale status van beleggingsinstelling (FBI) en betaalt daardoor in Nederland feitelijk geen vennootschapsbelasting. Ontwikkelingsactiviteiten in Nederland zijn wel onderworpen aan de vennootschapsbelasting.
Wereldhave heeft een vergunning op grond van de Wet op het financieel toezicht.

De beleggingen in België bestaan uit een belang van 69,41% in de op Euronext Brussel genoteerde vastgoedbevak Comm. VA Wereldhave Belgium SCA.
De beleggingen in Frankrijk vallen onder het SIIC regime (Sociétés d’Investissements Immobilières Cotées).

wereldhave-logo.png

Aandeel Wereldhave is sinds 1946 genoteerd aan de effectenbeurs in Amsterdam (AMX). Op 31 december 2012 stonden 21.679.608 gewone aandelen en 10 prioriteitsaandelen A uit. Er stonden geen prioriteitsaandelen B en preferente aandelen uit.

Tom-Muller120x160.gif Tom Muller van Theodoor Gilissen bespreekt op 5 oktober enige kansrijke ondernemingen.
Small- en midcaps bieden op langere termijn gemiddeld een hoger rendement dan de hoofdfondsen.

logo-Theodoor-Gilissen-large.png

Theodoor Gilissen is een private bank met dienstverlening op het gebied van beleggen (beleggingsadvies en vermogensbeheer), financiële planning, inkomens- en vermogensstructurering en financieren.

Theodoor Gilissen bedient al meer dan 130 jaar vermogende particulieren, ondernemers, stichtingen, verenigingen, religieuze instellingen en pensioenfondsen. Voor zelfstandige vermogensbeheerders treden wij op als depotbank.

niels%20faassen_morningstar120x160.gifNiels Faassen van Morningstar  zal u middels zijn presentatie wegwijs maken in het beleggingsfondsenlandschap.

Daarnaast biedt Niels u handvatten bij het selecteren van de beste beleggingsfondsen in het universum door u inzicht te geven in de manier waarop Morningstar beleggingsfondsen analyseert en beoordeelt. Tot slot zal Niels een selectie van de favoriete fondsen van Morningstar met u delen en bespreken.

Morningstar, Inc. is een toonaangevende leverancier van onafhankelijk beleggingsonderzoek. Onze missie bestaat erin goede producten te creëren die beleggers helpen hun financiële doelstellingen te verwezenlijken. Wij bieden een uitgebreide waaier van internetproducten, software en producten in drukvorm voor particuliere beleggers, financieel adviseurs en institutionele cliënten over de hele wereld.
Morningstar is een vertrouwde bron voor inzichtelijke informatie in een waaier van beleggingsdisciplines. Met activiteiten in 27 landen bieden wij momenteel gegevens over ongeveer 422.000 beleggingsproducten.
MorningstarLogo-Header.gif
Morningstar Nederland werd in 2000 in Amsterdam geopend en heeft zijn beleggingswebsite, morningstar.nl, in 2001 geïntroduceerd.
De website biedt toegang tot en objectieve informatie over fondsen die beschikbaar zijn voor verkoop aan particuliere beleggers in Nederland. Ook biedt de site onafhankelijke redactionele informatie van analisten en journalisten van Morningstar in Amsterdam en over de hele wereld.

Joost-Slooten-Arcadis120x160.jpgJoost Slooten biedt ons een inkijk in de mooie wereld van Arcadis
Arcadis is een snelgroeiende toonaangevende advies-, ontwerp-, projectmanagement en ingenieursorganisatie die oplossingen levert op de gebieden infrastructuur, water, milieu en gebouwen.

Na de watersnoodramp in New Orleans enige jaren terug, stond Arcadis volop in de schijnwerper vanwege haar know how op het terrein van waterbouwkunde

arcadis_be_205x64.jpg

Arcadis verbetert mobiliteit, duurzaamheid en de kwaliteit van leven door balans aan te brengen in de gebouwde en natuurlijke leefomgeving. 

Arcadis ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten voor bedrijven en overheden.
arcadis-werk720x162.jpg

Philippe_Dassonville120x160.gifPhilippe Dassonville van WH Selfinvest presenteert een eenvoudige tradingstrategie op de EUR/USD, die op preciese tijdstippen scalping posities inneemt op basis van 3 trendindicatoren.

U leert hoe u zonder kennis van programmeren deze strategie volautomatisch of manueel kunt toepassen op het valutapaar EUR/USD. Een handelssysteem met lage drawdown en hoge probabiliteit met duidelijke instapsignalen, koersdoelen en specifieke stoplos-orders.

WH SELFINVEST S.A., opgericht in 1998, heeft een broker vergunning (nr. 42798), een commissionaire vergunning (nr. 36399) en een vermogensbeer vergunning (nr. 1806) uitgereikt door het Luxemburgse Ministerie van Financiën. De vennootschap heeft een Europees paspoort. Het geregistreerde bijkantoor in België heeft de bijkomende goedkeuring van de "Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten". Het geregistreerde bijkantoor in Frankrijk heeft de bijkomende goedkeuring van de "Autorité des Marchés Financiers" en "Banque de France".
Het infokantoor in Nederland is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten. En het bijkantoor in Duitsland is geregistreerd bij de "Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht".
WHSelfinvest_logo-nl

De vennootschap wordt gecontroleerd door een externe én een interne auditor. WH SelfInvest bedient zowel particuliere als institutionele beleggers.
Het klantenbestand bestaat uit cliënten uit 28 verschillende landen.


Marco-Vocking120x160.gifMarco Vocking, systeemhandelaar,  zal in deze presentatie ons een zeer overzichtelijk Amerikaans handelssysteem tonen.
Het betreft een presentatie van een handelssysteem die alle facetten bevat die u nodig heeft om op de beurs te slagen! U kunt met dit systeem op elke gewenste markt werken. De volgende onderwerpen komen aan bod:

U leert de basis van het traden en alle belangrijke punten waar u op moet letten tijdens het traden. De unieke trading indicatoren omvatten een robuust trading systeem en zijn ontwikkeld voor de trader die graag wil handelen op alle valuta- en futuremarkten.
Het systeem geeft onder andere duidelijke long- en shortsignalen, de trend (down of up), uitbraken en trailing stops aan. Dit alles wordt weergegeven in zeer overzichtelijke grafieken. Na jaren van ontwikkeling worden deze indicatoren gebruikt door handelaren over de hele wereld om elke dag weloverwogen beslissingen te nemen in de beurshandel.

Unieke grafieken
Kleur van de achtergrond: hiermee kunnen we heel snel herkennen of we long of short gericht zijn.
vocking425x270.gif

Bij een groene achtergrond doen we uitsluitend long posities en bij een roze achtergrond doen we uitsluitend short posities.
Kleur van de candles: de candles kleuren blauw in een stijgende markt en rood in een dalende markt. Indien de candles geel zijn beweegt de markt zich zijwaarts.
Stop-dots: tijdens een longsignaal bevinden de blauwe stop-dots zich onder de koers en tijdens een shortsignaal bevinden de rode stop-dots zich boven de koers. Zo weet u direct waar u de stop moet plaatsen.
Stealth: Wanneer er een groene Stealth onder de koers verschijnt hebben we te maken met een stijgende markt. Wanneer er een rode Stealth boven de koers verschijnt hebben we te maken met een dalende markt.
Tradingroom
Naast het gebruik van de speciale indicatoren bent u dagelijks welkom in de tradingroom. Dat betekent dat u vanaf uw eigen werkplek inlogt in de tradingroom om de trades van ervaren traders te kunnen volgen die met de zelfde indicatoren werken.

High Energy Times

Deze service filtert financiële instrumenten waar een breakout of een potentiële grote beweging wordt verwacht in de handelssessie door middel van een zeer geavanceerde analyse. Het geeft aan wanneer de trader een hogere dan normale beweging kan verwachten in een bepaalde index.
Deze tijden worden door middel van een smalle band weergegeven in uw grafiek, zodat u heel eenvoudig kunt zien of de koers zich boven of onder de band bevindt en u op die manier heel eenvoudig uw positie kunt bepalen.

Training

Vier keer per week worden er webinars gehouden om u de fijne kneepjes van het traden te leren en hoe u op de juiste wijze de indicatoren tijdens het traden kunt gebruiken. Alle webinars worden opgenomen, zodat u ze op ieder gewenst moment nog eens terug kan kijken.
Indien u vragen heeft over ons trading systeem of als u geïnteresseerd bent en hier dagelijks mee aan de slag wilt, bent u van harte welkom op onze stand. Wij staan u graag te woord!  Website: Vocking.nl

Harry harry-klip120x160.gifKlip van de Option Academy zal u leren hoe u veilig en verantwoord met opties kunt beleggen. Tijdens zijn presentatie komen onder andere aan de orde:

Driepoot-strategie
De driepoot is een combinatie van een short strangle en een long call of put. Hoewel niet zonder risico door een ongedekt geschreven positie is dit vanwege de hoge hefboom evenzeer heel kansrijk. U zult merken dat er hoge rendementen mogelijk zijn als de visie uitkomt en weinig kost als de visie niet helemaal uitkomt. Daarom is dit een favoriete Optiestrategie van Optie Academy.

Optiestrategie in zijwaartse markt
De Butterfly is een optiestrategie met drie uitoefenprijzen, waarbij de ranges en dus de maximale winst en verliezen al vooraf duidelijk zijn. U zult leren hoe u een butterfly kunt opzetten en dat vooral in een zijwaartse markt deze strategie kansrijk kan zijn met een lage investering.

Harry heeft een eigen marketmakersbedrijf gehad op Euronext, heeft optiehandelaren opgeleid voor o.a. de voorloper van All Options en Hak options en was beursanalist op TV bij RTLZ. Ook heeft hij managementervaring opgedaan bij Sigma Derivatives en Today’s Beheer en Brokers. In 2012 heeft Harry Klip zelf het beursspel ‘petje op, petje af’ van ruim 400 deelnemers gewonnen bij de RTLZ Theatertour..

Logo-Optie-Academy-SH400x110.png In 2011 hebben ze Optie Academy opgericht en verzorgen trainingen en masterclasses op derivatengebied en zijn ook begonnen met hun abonneeservice, Optie Aanbevelingen. Ook mindset en money management staat hoog in het vaandel bij Optie Academy.

Samen met Jan Robert weet hij hoe je opties moet toepassen in de praktijk en kunnen zij u helpen om een betere optiebelegger te worden.

Ruerd_Heeg120x160.gifRuerd Heeg, auteur van het boek "Aandelen selecteren als waardebelegger",  vertelt in zijn presentatie waarom particuliere beleggers meestal minder goed beleggen dan professionele waardebeleggers.

Hij doet dat door een aantal denkfouten te bespreken die particuliere beleggers vaak maken en waarom ze dat doen.

Vervolgens legt hij uit hoe professionele waardebeleggers bedrijven analyseren. Ook gaat hij in op welke aandelen de meeste waardebeleggers vermijden.

Aandelen-selecteren-als-waardebelegger.jpg

Tenslotte bespreekt hij een aantal beleggingsstrategieën van waardebeleggers in detail.

De afgelopen 15 jaar hebben beleggers gemiddeld maar een matig rendement geboekt. Sommige beleggers hebben het echter veel beter dan de markt gedaan. Wie zijn dat? En wat doen ze dan beter?

Vooral professionele waardebeleggers hebben een hoger rendement gehaald.

Deze beleggers beleggen onder meer in minder bekende, riskantere en daardoor lager gewaardeerde aandelen.

Waardebeleggen is overigens niet nieuw: de leermeester van superbelegger Warren Buffett schreef er in 1934 al een boek over. In het Nederlands is er helaas nog maar weinig over geschreven. Ruerd Heeg is een van de weinigen.


anne_grevinga120x160.gifAnne Grevinga geeft een presentatie met de intrigerende titel:
"Het samenstellen van de Top20 voor de korte- en lange termijn met behulp van fundamentele analyse"

Anne Grevinga was als product specialist werkzaam voor 2 Amerikaanse biotechnologie bedrijven. Zijn hobby's zijn programmeren en beleggen. Het ligt met deze hobby's dan ook voor de hand dat hij beleggingsmodellen is gaan ontwikkelen.

Anne veronderstelt dat er in beleggersland veel te weinig wordt gedaan aan FA. Mede daardoor gaat zijn presentatie over een model dat is gebaseerd op Fundamentele Analyse (FA).

Maandelijks wordt een updating gedaan van ons FAB-model (Fundamenteel Analyse Beoordelings-model). Hierin worden bedrijven per sector beoordeeld op basis van het gemiddelde van de sector. Dit resulteert in 18 criteria waarop een bedrijf wordt beoordeeld. Met deze criteria wordt een fondsranking per sector gedaan. Tevens wordt van de belangrijkste FA-criteria retrospectief gekeken hoe ze zich hebben ontwikkeld, dat weer een ander inzicht geeft over de prestaties van een bedrijf.

Op deze wijze wordt zowel voor de korte- als ook voor de lange termijn een Top20 samengesteld, die aantoonbaar mooie rendementen opleveren.
 
Kortom een presentatie, die u niet mag missen omdat alle gegevens elke maand gratis beschikbaar komen en u toch ook hoge rendementen wilt halen
Terug naar inhoud


Standhouders:
Bron: Redactie

Forest Bergen logo Forest Bergen is gespecialiseerd in opleidingen en technische produkten voor beleggers en traders.

 Wij leveren allerlei software voor de technische belegger, computerapparatuur en netwerken.
Wij zijn gespecialiseerd in handelstrainingen voor ForexTraders. Ons uitgangspunt is dat iedereen na afloop geld moet kunnen verdienen in de Forex handel.
Ook kunt u bij ons optie cursussen volgen, koersdata-abonnementen afsluiten en boeken kopen..

In onze stand zullen wij een aantal produkten demonstreren, waaronder de overbekende Omnitraderem Metastock software software, met een presentatie handelen in valuta.
advertentie:
advertentie Forest Bergen

   Nieuws & Analyse
analist.nlAnalist.nl biedt gratis overzichten van koop- en verkoopadviezen van Europese en Amerikaanse aandelen afgegeven door gerenommeerde (effecten)banken. Ook biedt Analist.nl inzicht in de behaalde rendementen op de afgegeven adviezen van deze instellingen.

De koop- en verkoopadviezen worden de gehele dag door gevolgd en geupdate door een team van onafhankelijke researchers.

Momenteel inventariseert Analist.nl een 700-tal aandelen uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Duitsland, Nederland en Zwitserland.

De informatie wordt gratis verspreid via de website http://www.analist.nl/ en via een digitale nieuwsbrief welke wekelijks wordt verspreid. Wilt u zich gratis en vrijblijvend aanmelden voor deze nieuwsbrief, dan kan dat op de website.

Analist.nl genereert haar inkomsten via advertenties die worden geplaatst op de website en in de nieuwsbrieven.
Ratings · Aandelen Amsterdam       Alle Nederlandse ratings

Foxware Beleggingssoftware is gespecialiseerd in de ontwikkeling van geavanceerde software voor beleggers die handelen in opties en futures.

Foxware_logo316x439.jpgWij demonstreren ons optieanalyse-programma OPTIEMAAT. Dit ondersteunt al meer dan 23 jaar vele (optie)beleggers bij het onderbouwen van hun beleggingsbeslissingen.
 
Het programma beschikt over een uitgebreide functionaliteit en u kunt elke positie, bestaande uit opties en/of futures en/of onderliggende waarden, moeiteloos opbouwen en beoordelen op rendement, risico en gevoeligheid voor alle (optie)prijsbepalende factoren.
 
De module “Adviezen” stelt u in staat om, gebaseerd op uw visie op toekomstige onderliggende koersontwikkelingen, de meest winstgevende optiestrategieën te genereren.

De module “BackTrack(e-o-d)” beschikt over een database met ruim 8 jaar end-of-day optiehistorie van alle Euronext optiefondsen. Op basis hiervan kunt u “terug in de tijd” en uw posities uit het verleden naspelen en/of overdoen, maar ook “nieuwe” posities opzetten en de resultaatontwikkeling hiervan door de tijd heen volgen (backtest). Hiermee kunt u lering trekken uit het handelen op basis van “echte” beursgegevens zonder dat daarbij ook “echt” geld op het spel staat.
De module “BackTrack(intra-day)” gaat nog een stap verder. Deze biedt u de unieke mogelijkheid de historische optiedatabase uit te breiden met intra-day optienoteringen met een instelbaar interval van (minimaal) 15 minuten! Ook de noteringen op uw handelsmomenten worden hierin vastgelegd.

Het pakket werkt met realtime beurskoersen, maar kan desgewenst ook functioneren met end-of-day noteringen.

In elk beursklimaat, óók in het huidige, bieden opties uitstekende mogelijkheden voor het behalen van een positief beleggingsresultaat.
OPTIEMAAT, als betrouwbaar en geavanceerd “gereedschap”, vormt hiervoor de basis

optieacademy-logo.pngBij Optie Academy leert u praktijkgericht professioneel beleggen.

Optie Academy is opgericht door Harry Klip en Jan Robert Schutte. Deze ervaren oud optie- en futurehandelaren zijn gespecialiseerd in derivaten, zoals futures en opties.

Harry Klip is na zijn studietijd aan de HEAO-Bedrijfseconomie, sinds de begin jaren ’90 professioneel actief in opties en was oprichter van een optiebedrijf.

Jan Robert Schutte is sinds 1996 actief op de aandelen- en derivatenmarkten en was van 2000 tot 2004 onder meer verantwoordelijk voor research, optiestrategieën en aandeel van de dag bij Binck.

Optie Academy biedt:
 • Seminars, masterclasses en trainingen op het gebied van aandelen, opties en futures.
 • Individuele coaching bij het handelen in opties en futures.
 • Praktische optiestrategieën.
 • Ondersteuning om van u een betere future- en optiebelegger te maken.
 • Duidelijke en concrete handelsstrategieën.
Kijk voor meer informatie op onze website
Bekijk ook onze nieuwste video "Optie Academy voor een optimaal resultaat"

WH SELFINVEST NV, opgericht in 1998, is een online beursvennootschap voor actieve beleggers. WH Selfinvest biedt handel in futures, valuta (forex) en CFD’s (Contracts for difference) op aandelen, indices en grondstoffen aan.
WHSelfinvest_logo-nl WH Selfinvest biedt scherpe tarieven aan maar eveneens professionele tradingplatformen zoals het WHS ProStation alsook het WHS FutureStation Nano.
Met dit laatste platform kan de trader snel zijn eigen handelssysteem uittesten en automatisch handelen.
In het WHS FutureStation Nano zitten meer dan 33 kant-en-klare strategieën waar de daghandelaar mee aan de slag kan.
Bezoek www.whselfinvest.nl voor meer informatie of contacteer ons op  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

advance_logo.jpg


  AdvanceBeleggen.nl
Succesvol beleggen in aandelen, obligaties, grondstoffen en beursgenoteerd vastgoed door middel van een  “Absolute Return” strategie.
Voorts aanbevelingen m.b.t. kansrijke beleggingsproducten van grootbanken via de nieuwsbrieven van Advance.
Loef Technische analyse maakt onderdeel uit van het beleggingsbeleid.
Geïnteresseerd in een gratis proefabonnement? Meld u aan via www.advancebeleggen.nl 

Abonnees die overtuigd zijn van de kansen van deze strategie en de beheersbare risico’s, maar  over  onvoldoende kennis en ervaring beschikken om dit zelf te doen, kunnen alsnog dit doel bereiken door hun beleggingsportefeuille in handen te geven van OVG (Onafhankelijk Vermogensbeheer ‘s-Gravenhage. Mogelijk vanaf € 2 ton. Wealth Management vanaf € 1 mln. Voor meer info ga naar www.ovgbeheer.nl 
Voorts biedt OVG “Garantiebeleggen” aan beleggers met een behoedzaam risicoprofiel. Onder garantiebeleggen wordt verstaan het opbouwen van een beleggingsportefeuille, nagenoeg geheel bestaande uit beleggingsvormen met 100% hoofdsomgarantie.

Lynx logoLynx is in 2006 opgericht en sinds 2007 actief op de Nederlandse markt. Door het grote succes in Nederland heeft Lynx besloten om haar diensten ook in het buitenland aan te bieden. Sinds 2008 is Lynx ook actief in België en Duitsland. Lynx is ook met een stand aanwezig tijdens het HCC Beleggen Symposium. Wie is Lynx?

 • Lynx is in Nederland, België en Duitsland dé specialist in online beleggen
 • Lynx is door de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) verkozen tot goedkoopste broker
 • Beleggers Belangen heeft Lynx uitgeroepen tot beste broker van Nederland
 • Via Lynx heeft u direct online toegang tot meer dan 80 beurzen wereldwijd
 • Real-time koersen van Euronext, Amerika, olie en goud! Allemaal op 1 scherm
 • Supersnel orders inleggen met het revolutionaire 1-click trading

HCC de vereniging

Contact!  en
Gezellig communiceren over uw hobby met andere liefhebbers!

HCC brengt u in contact met mensen met dezelfde interesses, via een van onze vele groepen van enthousiaste hobbyisten. Als HCC-lid kunt u gratis bij een van deze groepen aansluiten (een paar groepen vragen een aanvullend bedrag), voor aansluiting bij meerdere groepen wordt een kleine vergoeding gevraagd. Daarnaast is er het HCC-webforum en zijn er vele activiteiten, met uiteenlopende onderwerpen, die door het hele land worden georganiseerd.
Willem met ook aandacht voor de HCC
Hulp!
Problemen bij het computergebruik? HCC levert u de oplossing!

Voor ondersteuning bij computerproblemen is er HCC!forums, een groot aantal cursussen op onze website en de telefonische helpdesk van HCC!hulp. Daarnaast zijn er nog tal van leden die andere leden helpen bij vragen over de digitale wereld.

Informatie!
HCC vertelt u alles over de digitale wereld!

Via onze website en digitale nieuwsbrieven blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen in de computerwereld. Het Internetblad blad HCC! Webzine informeert en adviseert over digitale producten en diensten.

Snel uw lidmaatschap terugverdiend!

HCC, gids in de digitale wereld!

Word nu lid en profiteer van veel voordeel!
Profiteer van onderstaande voordelen en diensten en actuele aanbiedingen die het HCC-lidmaatschap biedt.
Link naar https://www.hcc.nl/registratie
De contributie voor het HCC-lidmaatschap heb je snel terugverdiend, het ledenvoordeel kan oplopen tot € 400,-!
Vind alle voordelen, diensten en verdere informatie via de Lidmaatschappagina op de HCC site

Deze info is van 28 september 2013 voor meest recente pagina kijk op: http://www.hcc.nl 

edelmetaal-logo.gif
Edelmetaal-info verzamelt en presenteert nieuws en informatie op het gebied van beleggen, investeren en traden:
 • in fysiek edelmetaal, zoals goud, zilver, platina en palladium
 • mijnbouwaandelen
 • alsmede afgeleide beleggingsproducten van edelmetalen, zoals: turbo’s, speeders, ETF, sprinters, trackers, beleggingsfondsen, certificaten
Nieuws, commentaren, meningen m.b.t. maatschappelijke en economische stromingen en invloeden op mogelijk enig edelmetaal worden tevens gepubliceerd.
Edelmetaal-info bevordert de discussie en informatie over bovengenoemde zaken o.a. door nieuws, columns, competitie, signaleren opmerkelijke zaken, interviews.
Tevens brengt Edelmetaal-Info.nl ook elke week een gratis nieuwsbrief uit.
Edelmetaal-Info bezigt 2 motto's:
 • Alle informatie op deze site is het startpunt voor je eigen onderzoek
 • Koop fysiek edelmetaal of afgeleide producten alleen als je begrijpt wat je koopt en dus weet wat de risico's zijn.

vocking-header655x120.gif
Ons bedrijf is opgericht in 1992 met de levering van hardware en software. Sinds 1999 zijn we volledig gespecialiseerd in trading software met alle daaraan gekoppelde diensten. Zo leveren wij complete systemen en verzorgen wij volledige cursussen voor daytraders. ninja-trader-logo.pngNinjaTrader Education Partner:

Als officieel Education Partner van NinjaTrader hebben wij de exclusiviteit van twee Amerikaanse handelssystemen.
Door de intensieve samenwerking met onze partners bieden wij onze klanten een complete oplossing die een grote bijdrage levert aan hun succes.
Ter ondersteuning aan onze klanten bieden wij complete cursussen en support volledig gebaseerd op het NinjaTrader platform.
Op onze stand bent u van harte welkom om kennis te maken met een van onze handelssystemen.
Wij staan u graag te woord.

edwardloef120x160.jpgLOEF Technische Analyse levert onafhankelijke technische analyses aan professionele financiële instellingen, w.o. (private) banken en zelfstandig vermogensbeheerder en is fundmanager van het recent opgerichte LOEF Technische Analyse Fonds. Via zijn website www.edwardloef.com kunnen particuliere beleggers kennis nemen van zijn inzichten.
 
LOEF maakt gebruik van de klassieke technische analyse om trends en trendomslagen te signaleren en visualiseert het onderscheid tussen de verschillende fasen in de cyclus van beurskoersen aan de hand van zijn (LOEF)methode. LOEF Technische Analyse verzorgt presentaties, cursussen en consultancy-werkzaamheden en publiceert wekelijks een digitale nieuwsbrief over de belangrijkste trends en technische signalen.
 
In zijn stand geeft hij graag een demonstratie van zijn markt- en handelsvisie, zodat u kunt beoordelen wat hij voor u persoonlijk kan betekenen.


VVOFmainlogo_133x350.gif De Vereniging van Verzamelaars van Oude Fondsen heeft ten doel het verzamelen van oude fondsen ( aandelen, obligaties, winstbewijzen en overige effecten ) te stimuleren. De vereniging, die sinds 1978 bestaat, telt momenteel ongeveer 150 leden. Tevens zijn er nog 100 à 200 verzamelaars, die in los verband ongeveer hetzelfde beogen.

Het is een zeer interessant hobby-gebied, waarbij de meer dan normale belangstelling voor ons verleden geactiveerd wordt. Naast het ondernemen zijn ook aspecten als politiek, cultuur, godsdienst, sociale omstandigheden, welvaart of faillissement een uitdaging voor nader onderzoek door de zogenoemde scripofilist. Het is een nog jong ( jaren '70 ) verzamelgebied. De bekendheid in Nederland is dan ook nog gering te noemen.

Als vereniging vinden wij dat ook het cultuur-erfgoed van de oude effecten, al dan niet via particuliere verzamelingen, bewaard dient te blijven.

Om de bekendheid van oude effecten te vergroten en te stimuleren zijn er door ons al diverse activiteiten ontplooid. Dit betrof voornamelijk het organiseren van beurzen en veilingen evenals het geven van voorlichting. Door "fonds"-werving konden wij starten met een opzet voor de eerste Nederlandstalige catalogus van oude effecten, die deels al is uitgegeven.
Deze catalogus bevat feiten, bijzonderheden en afbeeldingen van nog bekende oude aandelen, obligaties, oprichters- en winstbewijzen.
Kreeftenpark-Wilhelmina-aandeel250x365.gif Om een verdere bekendheid te realiseren komen wij naar het HCC Beleggen Symposium om acte de préséance te geven met diverse fraaie voorbeelden van oude effecten.

Wat wij laten zien is:
· dat zowel het heel oude als het onlangs nog uitgegeven effect aan de wieg staan van diverse soorten ondernemingen en organisaties, van klein gebleven maar ook van expanderende bedrijven en/of risicovolle transacties;
· dat dit een ( on ) begrensde veelzijdigheid inhoudt qua branchegebieden;
· dat er een grote diversiteit te bespeuren valt in vormgeving en kleurigheid van deze papieren;
· dat er ook veel te vertellen valt over verzamelvoorkeuren, druktechnieken, namaak, stempelingen, afwaarderingen, waardebepaling en verzorging
Ook geven wij voorlichting over het “beleggen” in OUDE FONDSEN.

Daarnaast zal er promotiemateriaal klaar liggen, zoals verenigingsbladen, catalogussen etc. en nemen wij verzamelwaardige stukken mee, die eventueel ook aangekocht kunnen worden. Dat kan voor uzelf, maar ook als een uniek personeels- of relatiegeschenk fungeren. Kortom wij willen u kennis laten maken met een interessant verzamelgebied, wat meer bekendheid verdiend.
Terug naar inhoud


HCC Beleggen Regio- en Belangstellings groepen
Bron: Redactie
Beleggen kan een lucratieve en fascinerende hobby zijn, maar er zijn ook risico's aan verbonden. Kennis en vaardigheden zijn noodzakelijke voorwaarden voor duurzaam succes. Door bijeen te komen kunnen beleggers van elkaar leren. Daarnaast is bijeenkomen met gelijkgestemden een belangrijk ingrediënt voor gezelligheid. Verzamelpunt300x261.gifDaarom worden er naast de beleggingssymposia ook regionale bijeenkomsten gehouden.
Momenteel zijn de volgende Regiogroepen actief binnen de HCC Beleggen:

Regiogroepen komen in de regel op doordeweekse avonden bijeen en behandelen vrijwel alles op het gebied van beleggen. Het deelnemen aan deze groepen is niet alleen leuk, maar ook bijzonder leerzaam.

Naast bijeenkomsten van regiogroepen worden er regelmatig op verschillende locaties in het land bijeenkomsten gehouden van Belangstellingsgroepen. Leden kunnen zich bij dergelijke groepen aansluiten om zo snel en effectief vaardigheden op de gewenste terreinen te ontwikkelen.
Actieve Belangstellingsgroepen binnen de HCC Beleggen zijn:

Van alle genoemde groepen zijn leden aanwezig op het HCC Beleggen Symposium van 13 april 2013.

daytradingad_753x240.jpg

CoSAad_201109_753x202.jpg

Helmond_wapen202x300.jpgDoe het zelf beleggers in de regio Helmond

Wij zijn een klein studie-beleggerclubje dat zich richt op het uitwisselen van kennis en ervaringen om zelf actief en succesvoller te kunnen beleggen.
Wat we doen?:
 • We bespreken elkaars aanpak en strategieën, wisselen criteria uit die iedereen maakt bij de keuzes van aandelen, opties en andere derivaten.
 • Ook gaan we dieper in op specifieke (optie-) constructies die succesvol kunnen zijn.
 • We nemen ook deel aan seminars of andere studiebijeenkomsten en wisselen alle relevante informatie over zelf beleggen uit.
 • We komen elke 3e maandag van de maand bij elkaar en tussentijds wisselen we zaken uit via de mail.
We zoeken uitbreiding van ons groepje met enkele actieve beleggers die kennis en ervaringen willen delen om beter voorbereid te kunnen beleggen.

Neem bij interesse contact op via de mail met het bestuur van de HCC Beleggen. Vermeld in de mail dat het om de groep Helmond gaat.

Noordbeleggen753x244.jpg

  RG: Computerbeleggersgroep-ZH
zh230x180.jpg HCC Beleggen IG Computerbeleggersgroep-ZH in de regio Zuid HollandSinds de oprichting in 2002 houden wij ons bezig met “Beleggen met behulp van de computer”. Het accent ligt daarbij op het vergroten van de kennis van het ontwikkelen en exploiteren van handelssystemen. Deze zijn vooral gebaseerd op methoden uit de kwantitatieve en statistische analyse. Uiteraard wordt daarbij ook aandacht besteed aan ondersteunende software. Regelmatig besteden we echter ook aandacht aan andere vormen van beleggen zoals Fundamentele analyse. Daarbij gaan we altijd uit van het beschrijven en bespreken van een gestructureerde aanpak die gebaseerd is op objectieve grondslagen. 
Wij komen 9 keer per jaar bijeen. Afwisselend in Berkel & Rodenrijs en Delft.
Klik hier voor meer info    Contactadres: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

RG_NH_ad_201109_753x202.jpg

Flevoland-Overijsel200x152.png
RG Flevoland-Overijssel

RG Flevoland-Overijssel is een van de HCC Beleggen Regio Groepen. Dit zijn regio georienteerde groepen van beleggers die geregeld bijeenkomen om in ontspannen sfeer met elkaar ervaringen, kennis en beleggings ideeën te delen 

Onderwerpen als ervaring met broker software, handelssystemen, indicatoren, werking van opties/turbo's enz. kunnen aan bod komen.

Benieuwd geworden naar deze groep beleggers, meld je dan per email aan Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

Terug naar inhoud


Meedoen kan
Bron: Redactie HCC Beleggen
De HCC Beleggen organiseert een aantal activiteiten. De bekendste activiteiten die wij organiseren zijn de beleggersymposia die we tweemaal per jaar houden in De Bilt.

actieveleden_gezocht_sh400x236.gifMet name voor de organisatie van deze symposia zijn wij voortdurend op zoek naar mensen die een bijdrage willen leveren aan de totstandkoming van onze symposia. Het is niet alleen leuk om dergelijke evenementen te organiseren, maar het is ook een ideale gelegenheid om je netwerk uit te breiden met interessante contacten.

Maar ook andere dingen doen zoals het geven van een aardige lezing, met anderen handelsstrategieën uitwerken, software onder de knie krijgen of gewoon een groep vormen waarmee je samen de markt analyseert/bespreekt, behoort tot de mogelijkheden.
Ook deelname aan redactie van de website, de nieuwsbrieven, het beheren van het forum of website of delen daarvan behoort tot de mogelijkheden.

Ook zonder deel uit te maken van de organisatie kunt u vanzelfsprekend ook meedoen aan een van de Regio- of Belangstellingsgroepen.

Ben je enthousiast en denk je dat een vrijwilligersfunctie jou op het lijf geschreven is, neem dan contact op met Michel Hupkens Klik Hier 
Terug naar Inhoud


Rooster
Bron: Redactie
 tijd  Colenberghzaal 2  Statenkamer
10.00 tot 10.45 uur
Bob Hendriks    Black Rock
Kansen en risico’s met beleggen in grondstoffenaandelen

Philippe Dassonville

Automatisch of manueel handelen op de EUR/USD

10.45 tot 11.05 uur pauze pauze
11.05 tot 11.50 uur
Jan-Jaap Fit Wereldhave
Waarin gaat Wereldhave investeren?

Marco Vocking

Daytraden op basis van een overzichtelijk Amerikaans handelssysteem

11.50 tot 12.10 uur pauze pauze
12.10 tot 12.55 uur
Tom Muller   Theodoor Gilissen
Meest kansrijke Nederlandse aandelen

Harry Klip

Verantwoord beleggen in opties

12.55 tot 13.30 uur pauze pauze
13.30 tot 14.15 uur
Niels Faassen Morningstar
Hoe onderscheid ik de beste beleggingsfondsen van de massa?

Ruerd Heeg

Aandelen selecteren als waardebelegger

14.15 tot 14.35 uur pauze pauze
14.35 tot 15.20 uur
Joost Slooten Arcadis
Arcadis een wereldbedrijf

Anne Grevinga

Het samenstellen van de Top20 met behulp van fundamentele analyse

Terug naar inhoud


Aanmelden en routebeschrijving HCC Beleggen Symposium op 5 oktober 2013
Bron: HCC Beleggen redactie
wat 61 ste HCC Beleggen Symposium "Het beste van de beurs"
waneer 5 oktober 2013 aanvang 10.00 uur
waar Cultureel & Vergader Centrum H.F. Witte in De Bilt
aktiviteit
 • hele dag diverse lezingen in twee zalen door boeiende sprekers,
 • kennismaken met en hernieuwen van kontakt met medebeleggers, 
 • kennismaken met regiogroepen,
 • nieuwe ontwikkelingen, boeken en programmatuur en kennis maken met financiele diensten, producten en innovaties bij flink aantal leveranciers
locatie-info: Gezellig luch-restaurant aanwezig, Parkeren gratis, In midden van Nederland goede aansluiting op snelwegen, Bereikbaar per openbaar vervoer
Een entreebewijs voor het 61-ste HCC BeleggenSymposium kunt u  bestellen door u aan te melden via onze website:
Klik hier om u aan te melden  
Het HCC Beleggen Symposium
wordt gehouden in:
Cultureel & Vergader Centrum H.F. Witte
Henri Dunantplein 4
3731 CL  De Bilt Bekijk ligging >>
Laat de route zien in een nieuw venster


Terug naar Inhoud


Disclaimer: Deze publicatie komt tot stand op de redactie van beleggersonline.nl de website van de HCC IG Beleggen. Noch de mate waarin de berichten, voorgestelde scenario’s, risico’s en voorspellingen de marktverwachtingen weerspiegelen, noch de mate waarin zij in de realiteit zullen tot uiting komen, kunnen worden gewaarborgd. De voorspellingen zijn indicatief. De gegevens in deze publicatie zijn algemeen en louter informatief. Ze mogen niet worden beschouwd als beleggingsadvies. De schrijver(s) van deze publicatie en het bestuur van de HCC IG Beleggen en/of de Redactie van de Nieuwsbrief zijn derhalve niet aansprakelijk voor eventuele verliezen. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren, behaalde resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.
 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.02421 seconden