HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Nieuws arrow Nieuws arrow Computerblad PC-Active gaat verder onder de vlag van HCC!
Computerblad PC-Active gaat verder onder de vlag van HCC!
Computerblad PC-Active gaat verder onder de vlag van HCC!

HCC
wordt per 18 oktober de nieuwe eigenaar van het computerblad PC-Active. Deze mogelijkheid ontstond door het faillissement van het bedrijf dat het blad eerder exploiteerde.
PC-Active
Volgens Arda Gerkens, directeur van HCC, voorziet het blad in hoge mate in de informatiebehoefte van de leden van HCC: “Ik ben ervan overtuigd dat we met PC-Active een zeer belangrijk element toevoegen aan het lidmaatschap van HCC!”

PC-Active is een uitdagend en informatief tijdschrift met workshops, achtergrondartikelen en inzichten in de digitale wereld. Redacteuren die tot nu toe een belangrijke rol hebben gespeeld bij PC-Active zullen dat blijven doen. Het blad wordt uitgebreid met actuele informatie uit en over HCC.

Inmiddels is er gestart met het uitbrengen van een nieuwe editie van PC-Active dat ook zal worden gestuurd naar de bestaande abonnees van het blad: HCC zal er voor zorgdragen dat aan de verplichtingen van PC-Active aan bestaande abonnees wordt voldaan. De verschijningsdatum van de eerstvolgende editie zal zo snel mogelijk bekend gemaakt worden aan zowel abonnees als leden van HCC.

Met de overname van PC-Active door HCC wordt PC-Active het grootste computerblad in Nederland en Vlaanderen.


Geschiedenis

bron: wikipedia

PC-Active was een maandblad over computers en de ontwikkelingen daaromtrent, en werd uitgegeven door PC Active B.V, dat voor 51 procent eigendom was van HUB Uitgevers. PC-Active biedt elke maand een mix van hardwaretests, softwarerecensies, achtergrondverhalen en praktijksituaties voor de gebruiker met bovengemiddelde interesse in zijn thuiscomputers.

Het eerste nummer verscheen in april 1988, toen nog bekend onder de naam Het computerblad voor de Amstrad/Schneider-wereld (naar de Amstrad CPC en de Schneider Euro PC) en werd uitgegeven door het Diemense bedrijf Database Publications.
De Amstrad CPC 464 met CTM 640 monochroombeeldscherm
Met nummer acht werd de naam ingekort tot PC-Amstrad, om met nummer 12 uit datzelfde jaar omgedoopt te worden tot de huidige naam. Vanaf nummer negen werd met elk nummer een diskette meegeleverd vol met software, tips en trucs.

Later werd de diskette vervangen door een cd-rom, wat soms werd afgewisseld door dvd's.
In 2005 verkocht Database Publications 51 procent van de aandelen van het bedrijf PC Active B.V. aan het Haarlemse bedrijf HUB Uitgevers. 49 procent was daarna in handen van Wammes Witkop, een van de eerste hoofdredacteuren. In oktober 2010 werd PC-Active ingrijpend vernieuwd. Het blad ging meer in op de achtergronden achter hardware en software. Technische ontwikkelingen en een thema als privacy kregen meer aandacht. Deze koers werd overigens slechts een jaar volgehouden. Sinds nummer 261 van september 2012 wordt PC-Active verkocht zonder cd-rom of dvd: aanvullende informatie - zoals de voetnoten bij de artikelen - worden aangeboden door middel van zogeheten InfoLinks op de website van PC-Active.

 
< Vorige   Volgende >

https://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.12267 seconden