HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Het Content Management Systeem Joomla
Het Content Management Systeem Joomla
Joomla! Is een Content Management Systeem (CMS). Dit systeem maakt het mogelijk, dat mensen zonder kennis van HTML of andere programmeertalen, in paar eenvoudige stappen teksten op de website kunnen plaatsen. Daar is niets meer voor nodig dan een Browser en een Internetverbinding.

Content betekent letterlijk "inhoud" en is een verzamelnaam voor “alles” wat je op een website kunt plaatsen. Denk aan tekst, foto´s, plaatjes, geluid of een filmpje. Deze handleiding beperkt zich tot het maken van een content-item. In deze handleiding wordt dit ook aangeduid als nieuwsartikel.

Binnen het Joomla! CMS zijn naast de beheerders een viertal verschillende gebruikersgroepen gedefinieerd:

  • Geregistreerd
  • Auteur
  • Editor
  • Publisher

Gebruikers in de groep "Geregistreerd" kunnen inloggen op de voorpagina van de website. Er zijn pagina's die alleen getoond worden aan ingelogde gebruikers. Een gewone bezoeker zal deze pagina's dus niet zien. Dit geeft de mogelijkheid om bepaalde informatie alleen aan een geselecteerde groep te tonen.

Gebruikers in de groep "Auteur" hebben na inloggen de mogelijkheid om nieuwe content op te stellen en in te zenden. Zij kunnen ook hun eigen content te wijzigen. Zij kunnen dus geen artikel plaatsen. Het artikel zal eerst door een "Publisher" (of hoger) moeten worden gelezen die het vervolgens kan publiceren.

Gebruikers in de groep "Editor" hebben dezelfde toegang als die van "Auteur" maar kunnen nu ook alle andere content bewerken. Ook zij kunnen niet publiceren.

Gebruikers in de groep "Publisher" hebben de mogelijkheid om alle content in te zenden, te wijzigen en te publiceren.

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je content kan aanmaken. Voor de publishers wordt tevens aangegeven hoe je het artikel vervolgens publiceert.

Lees verder>>

 
< Vorige

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.02774 seconden