HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Nieuwsbrief(archief) arrow Nieuwsbrief20160921 symp67-1
Nieuwsbrief20160921 symp67-1
..
67LogoV01.png
"Stilte voor de Storm?"
Inhoud
..


Inhoud


Stilte voor de Storm?
De Amerikaanse beurzen staan dicht bij een all time high. Toch zijn er de nodige onzekerheden: effecten Brexit, verkiezingen Amerika en in Europa, effectiviteit maatregelen centrale banken, etc. Stijgt de beurs nog verder of staan we aan de vooravond van een crash?

Op het komende 67ste symposium zullen diverse sprekers, elk vanuit hun eigen invalshoek, ingaan op de door hun gebruikte beleggingsmethode. Zo zult u o.a. worden bijgepraat over dividend beleggen, index beleggen, het leren van professionals, fundamenteel beleggen, optie beleggen, portefeuille selectie om even een paar onderwerpen te noemen.
Aan het eind van de dag zult u met een groot aantal groot aantal, vaak van elkaar verschillende, ideeën naar huis gaan. U kunt deze dan zelf direct, afhankelijk van uw eigen situatie, inpassen en toepassen in uw beleggingen.

Daarnaast zijn er zoals altijd ook weer een aantal leveranciers aanwezig die u graag wegwijs maken in de door hun geboden diensten.  Als altijd is het HCC Beleggen symposium in De Bilt bij uitstek geschikt, mede door de locatie, om de door u in de loop van de jaren opgedane contacten aan te halen en nieuwe contacten te leggen.

Inschrijven
Bent u HCC Lid      klik hier                 -              Bent u geen HCC Lid     klik hier Inhoud


Lezingen schema
"Stilte voor de Storm?"
     Collenbergh zaal StatenKamer
10:00 - 10:45

Menno van Hoven
(Beleggers Belangen )

Menno-van-Hoven120x160.gif
Bouw uw eigen dividendmachine
Philippe Dassonville
(WH Selfinvest)
Philippe-Dassonville120x160-L.jpg
De bouwstenen van een goed handelssysteem
PAUZE 10:45 - 11:05

11:05 - 11:50
Martijn Rozemuller
(Think ETF’s)
Martijn_Rozenmuller_klein_8klein-120x160W.jpg
Lage kosten en eenvoud als sleutel tot succes.
Edward Loef
(Loef Technische Analyse)
foto-edward-loef2016-120x160.JPG
In stilte transacties plannen
PAUZE 11:50 - 12:10

12:10 - 12:55
Jim Tehupuring
(ProBeleggen)
fotoJTsmall120x160.jpg
Less is More
Ruerd Heeg

ruerd-heeg120x160.jpg
Beleggen in Net-Nets
PAUZE 12:55 - 13:30

13:30 - 14:15
Wouter Keller
(HCC Computerbeleggersgroep ZH)
WJKeller120x160.jpg
Defensive Asset Allocation
Jan van der Meulen
(HCC Beleggen werkgroep CoSA)
Pasfoto_JvdMeulen.gif
Fundamentele Analyse volgens CoSA
PAUZE 14:15 - 14:35

14:35 - 15:20
Aat Schornagel
(HCC Computerbeleggersgroep ZH)
Aat-Schornagel120x160.jpg
Handelsalgorithmen voor (dag)opties:  Nauwelijks te verslaan als het om de rendement/risico verhouding gaat !*)
Klik op de naam van de spreker om meer over hem en zijn voordracht te lezen


*Onder de naam van de spreker staat de titel van zijn presentatie.
Inhoud


Bouw uw eigen dividendmachine.
Menno-van-Hoven120x160.gifMenno van Hoven zal in zijn presentatie ingaan op de kracht van dividend op lange termijn. Daarbij maakt hij duidelijk onderscheid tussen de begrippen hoog dividend en dividendgroei. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt getoond hoe u op lange termijn een enorm vermogen kunt opbouwen door het herbeleggen van dividend. Uiteraard is er ook aandacht voor het selecteren van de juiste dividendaandelen, waarbij de dividendportefeuille van Beleggers Belangen centraal zal staan.
 
Menno van Hoven (1978) schrijft sinds 2007 voor Beleggers Belangen.
Sinds 2011 beheert hij de dividendportefeuille en is hij hoofdredacteur van het Dividend E-magazine. Menno is in 2002 afgestudeerd aan de Hogeschool voor Economische Studies in Rotterdam (management, economie, recht). Tijdens zijn studie werd hij in 2000 tweede in het landelijke beursspel van het Algemeen Dagblad, waarna hij zijn beleggingscarriere via onder meer MeesPierson en de dealingroom van Fortis Bank uiteindelijk voortzette bij Beleggers Belangen.


Beleggers Belangen voorziet beleggers al bijna zestig jaar van onmisbare, onafhankelijke informatie:
logoBB323x124.png punt5ro.gif
Concrete adviezen en tips over aandelen, beleggingsfondsen, ETF’s, obligaties, grondstoffen en valuta’s
punt5ro.gif Succesvolle voorbeeldportefeuilles voor diverse beleggingsstrategieën
punt5ro.gif Eigen onderzoeken naar dienstverlening van brokers en vermogensbeheerders
punt5ro.gif Onafhankelijke experts die u kunt volgen en aan wie u vragen kunt stellen
Wij publiceren onze artikelen meteen als ze af zijn op onze website, zodat abonnees direct met relevante informatie kunnen handelen, en daarnaast natuurlijk elke week in ons blad, waarin u al onze artikelen op uw gemak kunt doornemen. Lezingen schema


Lage kosten en eenvoud als sleutel tot succes.
Martijn_Rozenmuller_klein_8klein-120x160W.jpgVolgens Martijn Rozemuller is beleggen een zero-sum game; tegenover elke winnaar staat een verliezer. Hoe wordt u vaker een winnaars dan een verliezers? Martijn legt uit waarom het vasthouden aan een simpele strategie waarin lage kosten, een brede spreiding en de lange termijn de belangrijkste componenten zijn, volgens hem het beste is. Hierbij heeft hij aandacht voor de lage rente en interessante alternatieven voor obligatie ETF’s en waar u op moet letten bij de aanschaf hiervan? De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Uitleg van het jargon bij indexbeleggen en ETF's.
 • Hoe bouw ik een gespreide beleggingsportefeuille?
 • Voor de jongere generatie: het effect van compound interest
 • Impact van kosten en dividend lekkage
 • Dividendbeleggen als alternatief voor obligaties?

Martijn Rozemuller
is in 1995 afgestudeerd als Technisch Bedrijfskundig ingenieur aan de Universiteit Twente. Na zijn studie is Martijn als market maker gaan werken voor het Nederlandse handelshuis Optiver, waar hij na drie jaar partner werd. Zowel bij Optiver als privé deed Martijn goede ervaringen op met ETF’s, waarbij vooral de transparantie, kostenvoordelen en verhandelbaarheid van ETF’s hem aanspraken. Met het door hem verbeteren van de productstructuur ontstond in 2007 het idee voor Think ETF’s waarvan Martijn sinds de oprichting Managing Director is.

Think ETF’s maakt hoogwaardige Exchange Traded Funds (ETF’s) tegen lage kosten.
logo_think HQ 285x140.jpgEr zijn geen wij tegenpartijrisico door de combinatie van fysieke replicatie van de te volgen index en het niet uitlenen van de onderliggende effecten. Dividendlekkage wordt uitgesloten voor Nederlandse beleggers d.m.v. de Nederlandse fiscale status (fbi) van de ETF’s.

Ons doel is om iedereen in staat te stellen om veilige en gespreid te beleggen tegen lage kosten, dankzij onze eenvoudige beleggingsoplossingen en heldere educatie. Wij bouwen alleen producten die zich onderscheiden door transparantie, lage kosten en een veilige en efficiënte structuur.Lezingen schema


Less is More
fotoJTsmall120x160.jpgVoor sommigen is het een hobby, maar ik zie beleggen als een manier om inkomen te genereren. Ofwel, er moet een aantrekkelijke vergoeding staan tegenover de inspanningen. Zoniet dan kun je beter gaan golfen.
Toch denken veel beleggers dat een actieve aanpak met veel transacties leidt tot betere rendementen. De focus moet liggen op resultaat. Niet op activiteit.
Tijdens de presentatie zal ik toelichten hoe je met beperkte inspanningen wel een aantrekkelijk rendement kunt halen. Hoe je balans aanbrengt in je portefeuille door risico's te reduceren en het potentieel te vergroten. In dit geval niet alleen mooie theoretische praatjes, maar boter bij de vis:
Aan de hand van mijn eigen portefeuille bij ProBeleggen (echt geld) laat ik zien hoe ik de markt analyseer, tot koopkandidaten kom en vervolgens positie inneem met behulp van derivaten. Uiteraard zullen hierbij actuele posities niet ontbreken.

Jim Tehupuring studeerde aan de VU en specialiseerde zich in de optiematerie. In 2005 trad hij in dienst bij Alex Beleggersbank (Binck) en werd daar manager van de Alex Academy. Hij trainde niet alleen
tienduizenden particuliere beleggers, maar ook werd hij ingehuurd voor het opleiden van private bankers en beleggingsadviseurs op voor oa Mees Pierson, ING en Rabobank. Daarnaast begeleidde hij een aantal zeer vermogende beleggers. Per 2011 maakte Tehupuring de overstap naar RBS, de partij die beleggingsproducten zoals de Turbo ontwikkelt. Vervolgens ging Jim 1,5 aan de slag bij Euronext als Head of Retail - Europe (ad interim). Onderwijl richtte hij het platform ProBeleggen.nl op en hij is tegenwoordig tevens mede-eigenaar van 1Vermogensbeheer.nl. Veel beleggers kennen Jim Tehupuring van zijn marktanalyses bij RTL Z, BNR Nieuwsradio of de column die hij schrijft in de Telegraaf.

Logo_nieuw_small426x93.gifProBeleggen ondersteunt beleggers door leden inzage te geven in de echter beleggingsportefeuilles van professionals. Zij voorzien leden van analyses en berichten hen wanneer zich kansen voordoen.
Daarnaast hebben leden van ProBeleggen de beschikking over uitgebreide research en een alertservice. ProBeleggen claimt ultieme transparantie en getuige de grote toestroom van leden sinds 2014, zien steeds meer beleggers in dat het loont om 90% van het werk aan een ander over te laten. Ook lid worden? Ga naar www.probeleggen.nl en meld u aan.Lezingen schema


Defensive Asset Allocation (DAA).
WJKeller120x160.jpgIn 2007 publiceerde Meb Faber zijn beroemde paper "A Quantitative Approach to Tactical Asset Allocation" over momentum.
Dat paper is een absolute download hit op SSRN (bijna 200K keer gedownload).
Hierin bespreekt hij o.a. zijn Global Tactical Asset Alloction (GTAA) model. Dit GTAA model is voor veel momentum liefhebbers dé benchmark voor global asset allocation. Het GTAA model haalt in onze backtests vanaf 1971 een indrukwekkende return en Sharpe ratio doch met drawdowns van meer dan 25%.
Voor sommige investeerders is die drawdown iets te gortig. In deze lezing zullen we daarom een alternatief model presenteren met vergelijkbare hoge returns doch met veel lagere drawdowns.
We noemen dat model "Defensive Asset Allocation" (DAA).Tevens besteden we aandacht aan stijgende rentes en out-of-sample testing.
Het gepresenteerde model is een verbeterde versie van ons PAA model (zie SSRN 2759734).

Wouter Keller, ondernemer, emeritus hoogleraar en investeerder, bespreekt verschillende tactische beleggingsmodellen. Hij is na een lange carriere bij het CBS en de VU nog een eigen ICT bedrijf gestart. Hierbij is enig vermogen opgebouwd. Ontevreden over de beleggingsresulaten van de grootbanken heeft Wouter eigen beleggingsmodellen ontwikkeld, mn. op basis van momentum. 

HCC Computerbeleggersgroep Zuid Holland
images/banners/HCC-Beleggen-logo-2014-435x82.gifWij stellen ons ten doel de kennis van en het inzicht in Beleggen van de leden te vergroten.
" Beleggen met behulp van de computer " is daarbij het kader.Lezingen schema


Handelsalgorithmen voor (dag)opties:
                            nauwelijks te verslaan als het om de rendement/risico verhouding gaat !
Aat-Schornagel120x160.jpgTrading systemen die gebruik maken van algoritmen op basis van koerspatronen zijn gemeen goed geworden bij gebruik van aandelen , ETF’s, futures etc.
Zo is het kopen van een future, turbo of ETF op de AEX of S&P500 index na 3 dagen van koersdaling en weer sluiten van de positie na positief doorkruisen van een voortschrijdend gemiddelde een bekende en goed renderende strategie.
In de voorgaande 2 voordrachten is aangetoond dat het vervangen van futures door kortlopende opties vaak tot spectaculaire verbetering van de rendement/risico verhouding leidt. Ook is aangetoond dat het meestal geen goed idee is opties te schrijven (al of niet in combinaties zoals straddles, butterflies etc).
In deze nieuwe voordracht mag u het volgende verwachten:

Samenvatting en verdieping van de conclusies van de 2 eerdere voordrachten

opties kopen levert bijna altijd meer rendement per eenheid risico oplevert dan opties schrijven (verkopen)

kortlopende (dag) opties hebben bijna altijd meer rendement per eenheid risico opleveren dan langer lopende opties
Optiecombinaties (waarin geschreven opties) die toch een “edge” hebben.
   Algoritmisch optie traden met opties “In the Money” of “Out of the Money” ?
    Waarom (dag)opties zelden of nooit te duur zijn.
Een kijkje in een groot domein van interessante koerspatronen en handelsstrategieën gebaseerd op aankoop en verkoop van (dag)opties

Aat Schornagel is wiskundige en heeft 23 jaar lang voor Shell over de wereld gezworven.  In Londen was hij o.a. verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een geautomatiseerd beleggingssysteem voor het Shell Pensioenfonds.  Aat heeft ruim 20 jaar ervaring als ontwikkelaar van trading systemen met een focus op (dag)opties

HCC Computerbeleggersgroep Zuid Holland
images/banners/HCC-Beleggen-logo-2014-435x82.gifWij stellen ons ten doel de kennis van en het inzicht in Beleggen van de leden te vergroten.
" Beleggen met behulp van de computer " is daarbij het kader.Lezingen schema


De bouwstenen van een goed handelssysteem
Philippe-Dassonville120x160-L.jpg In zijn presentatie legt Philippe Dassonville uit wat de 6 bouwstenen zijn van een goed handelsysteem. Met behulp van het tradingplatform NanoTrader wordt de theorie omgezet in de praktijk. Indicatoren, tijdsfilters, stops en koersdoelen leiden tot een strategie. Met behulp van NanoTrader ziet de trader snel wat het resultaat van zijn handelssysteem is. De trader kan de parameters van zijn tradingidee aanpassen en onmiddellijk de impact op het uiteindelijke resultaat zien.

Deze presentatie is geen zoektocht naar de Heilige Graal maar een nuchtere en praktische kijk op het onwikkelen, backtesten en bijsturen van al dan niet automatische handelssystemen. De presentatie wil een antwoord bieden op de volgende vragen: Wat zijn realistische verwachtingen? Wat zijn de valkuilen? Wat heb je nodig? Wat zijn de kosten? En … is dit (wel) iets voor mij?


Philippe Dassonville is marine officier van opleiding, doch vulde zijn studies aan met een graduaat Bedrijfsbeheer en een master in Marketing. Hij werkte bij een bank en vermogensbeheerder alsook op de online financiële redactie van een beursgenoteerd mediabedrijf. In 2003 vervoegde hij de online broker WH Selfinvest.  

WH SELFINVEST S.A., opgericht in 1998, is een online broker met haar hoofdzetel in Luxemburg. Gebaseerd op haar Europees paspoort heeft het bedrijf een bijkantoor in België en een representatie kantoor in Nederland. WHSelfinvest-logo001-350x116.png
Via WH Selfinvest kunnen actieve beleggers handelen in futures, CFD, forex en aandelen.

WH SelfInvest bedient zowel particuliere als institutionele beleggers. Het klantenbestand bestaat uit klanten uit 28 verschillende landen.

Lezingen schema


In stilte transacties plannen.
foto-edward-loef2016-120x160.JPGHet thema van het HCC Beleggen Symposium luidt dit jaar ‘stilte voor de storm?’
De gestelde vraag of de beurs nog verder stijgt of aan de vooravond staat van een beurscrash lijkt als gevolg van de onzekerheden logisch, maar eigenlijk is die vraag totaal irrelevant! De toekomst blijft immers altijd onzeker. Onze enige gids is het verleden. Onze ervaringen en belevenissen beïnvloeden ons denken en onze handelingen. Onze emoties worden door constante toestroom van informatie nog sneller geprikkeld dan in het verleden. Als we iets willen, dan willen we het nu! Ons geduld om eerst na te denken in plaats van gelijk te handelen wordt enorm op de proef gesteld. We zijn kuddedieren geworden. Ook bij het nemen van beleggingsbeslissingen!

Indien u zich hierin kunt herkennen en weer controle wilt terugkrijgen over uw eigen leven, dan moeten we veranderen. Als wij loslaten dat we invloed hebben op de oorzaken, dan komt er ruimte in ons brein om te focussen op het beheersen van de gevolgen van de oorzaken. De beurskoersen zijn het eindresultaat van alle vraag- en aanbodfactoren. Ook zijn de verwachtingen in de markt over de toekomst in de prijs verwerkt. De oplossing om in de financiële markten op termijn te overleven is dan ook niet proberen slimmer te zijn dan de markt. Het antwoord vinden we door in alle stilte (als de beurs gesloten is) onze transacties zorgvuldig te plannen. Als we nadenken wat er nodig is om onze koersdoelen te bereiken dan plannen we dus vooraf wat we gaan doen als de beurskoersen of trends veranderen. We gaan ook voor onszelf na wat we zeker NIET moeten doen. Wat we niet moeten doen is niet luisteren naar de markt. De markt dicteert immers wat we wel moeten doen! In alle rust gaan we hierover spreken.

LOEF-TA-2016-LOGO-291x137.PNGEdward (51jaar) kan bogen op een ruime ervaring als technische analist, o.a. bij Rabobank, Van Lanschot, Stroeve, Theodor Gillissen Bankiers. Zijn doelstelling is het behalen van absolut rendement, met behulp van zowel long als short trades. Momenteel heeft hij een onafhankelijk research bedrijf.
Voor meer informatie kijk op mijn website aangevuld met informatie op de probeleggen websiteLezingen schema


Beleggen in Net-Nets
ruerd-heeg120x160.jpgNet-nets zijn aandelen die beneden hun liquidatie waarde verhandeld worden. Niemand wil ze hebben en daardoor zijn ze zo extreem goedkoop. Benjamin Graham was de eerste net-net belegger en beschreef de strategie in 1934 in zijn beroemde boek "Security Analysis". Later is deze strategie door talloze anderen overgenomen. En terecht: verschillende wetenschappers hebben hoge rendementen (20-30%) gevonden voor dit soort aandelen. Tijdens de presentatie zal Ruerd Heeg uitleggen hoe beleggen in net-nets in de praktijk werkt en zal hij een aantal voorbeelden geven.

Ruerd Heeg is waardebelegger.
Waardebeleggger Ruerd Heeg is wis- en natuurkundige en belegt in statistisch winstgevende strategieën. In zijn boek "Aandelen selecteren als waardebelegger" bespreekt hij de basisbeginselen van het waardebeleggen. In zijn tweede boek "Beleggen in bull- en bearmarkten" onderzoekt hij wat de allerbeste beleggingsstrategieën zijn. Daarnaast schrijft hij regelmatig artikelen voor de website SeekingAlpha.com. Voor de abonnees op zijn nieuwsbrief op SeekingAlpha.com stelt hij maandelijks lijsten samen met informatie over net-nets en andere extreem ondergewaardeerde aandelen.Lezingen schema


Fundamentele Analyse volgens CoSA
Jan van der Meulen zal in zijn presentatie aandacht besteden aan de volgende onderwerpen:

Historie NAIC en CoSA
De NAIC-methode is ruim 60 jaar geleden in de VS ontstaan. De werkgroep CoSA heeft deze verder ontwikkeld.

Pasfoto_JvdMeulen.gif

Samenvatting basisgegevens en opzet
CoSA baseert de analyse op gegevens uit de 10 laatste jaarverslagen. De kengetallen die we hieruit afleiden worden besproken. Deze kengetallen zijn de basis voor de beoordeling van aandelen.
Koersgroei en DividendGroei aandelen
De NAIC-methode selecteert aandelen op de verwachte koersgroei. Door CoSA zijn recent methoden toegevoegd waarmee aandelen worden geselecteerd op dividendgroei.
Analyse met CoFA
CoFA is een Excel-programma waarmee zelf analyses van een aandeel kunnen worden uitgevoerd.
Selectie met Rangtabel
Deze tabel geeft een overzicht van alle aandelen die we volgen. De tabel kan tevens gebruikt worden voor het selecteren van aandelen.
Ook de resultaten die met deze methoden in het verleden behaald zijn, worden getoond.

Jan van der Meulen is wiskundige. Hij is werkzaam geweest in het onderwijs waar hij o.a. diverse leidinggevende functies vervulde. Sinds 10 jaar is hij actief in de beleggerswereld. Hij leidde de Computerbeleggersgroep-ZH en is sinds 4 jaar voorzitter van de CoSA-werkgroep.


Werkgroep CoSA
De HCC Beleggen werkgroep CoSA maakt gebruik van Fundamentele Analyse voor de selectie van aandelen. Zij onderhoudt een bestand met zg. SSG's van momenteel meer dan 500 West-Europese en Noord-Amerikaanse aandelen. HCC-CoSA-logo312x128.gif
Deze verzameling bestaat uit koersgroeiers en dividendgroeiers.
CoSA selecteert en rangschikt aandelen o.b.v rendement door koersgroei én/of dividendgroei.
Een SSG-bestand bevat onder meer historische gegevens uit max. tien jaarverslagen van een bedrijf, zoals omzet, eigen vermogen, netto winst per aandeel, meerjarige schulden, dividenduitkeringen en koersen.
Indien u meer wilt weten over de activiteiten van CoSA, kunt u de CoSA-webpagina (klik hier), raadplegen of contact opnemen met de voorzitter:Jan van der Meulen via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijkenLezingen schema

"Stilte voor de Storm?"

Standhouders en groeperingen


*)


Hcc Beleggen interessegroep Noordbeleggen
groep Noordbeleggen is gestart in maart 2006 rond het beleggingsprogramma Vestics.Noordbeleggen
Inmiddelszijn wij verder gegaan in de boeiende wereld van het beleggen.
Zo doen we onze beleggingen op individuele basis en komen zo'n vijf keer per jaar bijeen. Het zijn 'interactieve' bijeenkomsten waarin nieuwtjes en ervaringen onder het genot van een kopje koffie worden uitgewisseld.
Naast het bespreken van het vaste onderwerp: de 'echte' portefeuille, komen ook onderwerpen als: ervaring met broker software, handelssystemen, indicatoren, werking van opties/turbo's enz aan bod.
Met als rode draad:
 • Selecteren van Aandelen.
 • Selecteren van Opties.
 • Werking en selectie van Turbo's
 • Selecteren van Beleggingsfondsen
Benieuwd? Kom kom gerust een keer kijken of het iets voor je is. Mail voor meer info naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijkenInhoud


Foxware
standhouder
Foxware Beleggingssoftware is gespecialiseerd in de ontwikkeling van geavanceerde software voor beleggers die handelen in opties en futures.

Optiemaat
Wij demonstreren ons optieanalyse-programma OPTIEMAAT. Dit pakket ondersteunt al bijna 25 jaar vele (optie)beleggers bij het onderbouwen van hun beleggingsbeslissingen.
 
Het programma beschikt over een uitgebreide functionaliteit en u kunt elke positie, bestaande uit opties en/of futures en/of onderliggende waarden, moeiteloos opbouwen en beoordelen op rendement, risico en gevoeligheid voor alle (optie)prijsbepalende factoren.
 
Adviezen
Foxware-update1-170x236.gifDe module “Adviezen” stelt u in staat om, gebaseerd op uw visie op toekomstige onderliggende koersontwikkelingen, de meest winstgevende optiestrategieën te genereren.

Back Track
De module “BackTrack(e-o-d)” beschikt over een database met ruim 7+ jaar end-of-day optiehistorie van alle Euronext optiefondsen. Op basis hiervan kunt u “terug in de tijd” en uw posities uit het verleden naspelen en/of overdoen, maar ook “nieuwe” posities opzetten en de resultaatontwikkeling hiervan door de tijd heen volgen (backtest). Hiermee kunt u lering trekken uit het handelen op basis van “echte” beursgegevens zonder dat daarbij ook “echt” geld op het spel staat.
De module “BackTrack(intra-day)” gaat nog een stap verder. Deze biedt u de unieke mogelijkheid de historische optiedatabase uit te breiden met intra-day optienoteringen met een instelbaar interval van (minimaal) 30 minuten! Ook de noteringen op uw handelsmomenten worden hierin vastgelegd.
 
Realtime
Het pakket werkt met realtime beurskoersen, maar kan desgewenst ook functioneren met end-of-day noteringen.

In elk beursklimaat, óók in het huidige, bieden opties uitstekende mogelijkheden voor het behalen van een positief beleggingsresultaat.
OPTIEMAAT, als betrouwbaar en geavanceerd “gereedschap”, vormt hiervoor de basisInhoud


Hcc Beleggen interessegroep CoSA
CoSA-370x215.png


CoSA, Computerondersteunde Selectie van Aandelen, gebaseerd op fundamentele analyse van bedrijven. Er wordt primair gekeken naar omzet, nettowinst, eigen vermogen, dividenden en winst per aandeel om de kwaliteit van een bedrijf te bepalen. Pas als het bedrijf kwalitatief aan minimum eisen voldoet wordt er naar de koersen gekeken.
Indien u meer wilt weten over de activiteiten van CoSA, kunt u de voorlopige CoSA-webpagina (klik hier), raadplegen of contact opnemen met de voorzitter: Jan van der Meulen via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
U kunt zich met hetzelfde mailadres aanmelden voor het ontvangen van informatie, zoals de wekelijks verschijnende CoSA-nieuwsbrief en voor het verkrijgen van toegang tot de voor CoSA-leden beschikbare Europese CoSA/SSG-verzameling.Inhoud


Scotch Whisky International (SWI)
standhouder
Scotch Whisky International (SWI),  een van de grootste spelers op de wereldmarkt, faciliteert beleggingen in zeldzame en hoogwaardige Single Malt Whisky’s. Wij bieden klanten uniek samengestelde portefeuilles met vaten, flessen of beide. Ons werkgebied is internationaal, momenteel hebben wij ambassadeurs in Nederland, België, Groot-Brittanië, China en Spanje.

scotch-whisky-int-logo.png
Scotch Whisky International
(SWI),  een van de grootste spelers op de wereldmarkt, faciliteert beleggingen in zeldzame en hoogwaardige Single Malt Whisky’s.

Wij bieden klanten uniek samengestelde portefeuilles met vaten, flessen of beide.
Ons werkgebied is internationaal, momenteel hebben wij ambassadeurs in Nederland, België, Groot-Brittanië, China en Spanje.

Whiskybelegger voldoet aan eisen AFM
Whiskybedrijf Scotch Whisky International (SWI) heeft een vergunning van de Autoriteit Financiël.e Markten (AFM) gekregen waarmee whisky kan worden aangeboden als beleggingsobject.
contact: 0031 631571075

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijkenInhoud


Hcc Beleggen interessegroep Computerbeleggersgroep-ZH
 
Computerbeleggersgroep-ZH
zh230x180.jpg HCC Beleggen IG Computerbeleggersgroep-ZH in de regio Zuid HollandSinds de oprichting in 2002 houden wij ons bezig met “Beleggen met behulp van de computer”. Het accent ligt daarbij op het vergroten van de kennis van het ontwikkelen en exploiteren van handelssystemen. Deze zijn vooral gebaseerd op methoden uit de kwantitatieve en statistische analyse. Uiteraard wordt daarbij ook aandacht besteed aan ondersteunende software. Regelmatig besteden we echter ook aandacht aan andere vormen van beleggen zoals Fundamentele analyse. Daarbij gaan we altijd uit van het beschrijven en bespreken van een gestructureerde aanpak die gebaseerd is op objectieve grondslagen. 
Wij komen 9 keer per jaar bijeen. Afwisselend in Berkel & Rodenrijs en Delft.
Klik hier voor meer info    Contactadres: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Analist.nl
standhouder
Analist.nl is het beleggingsplatform dat beleggers essentiële beleggingsinformatie gratis aanbiedt.
Analist-magazine175x228.jpgWij coveren bijna alle beursgenoteerde bedrijven in de VS, Europa en Rusland.
Op ons platform treft u naast historische koers- en financiële informatie ook waarderingen, rendementen, adviezen en veel achtergrondinformatie.

Bij de stand treft u o.a. presentaties van ons platform, het maandblad Analist Journaal en onze researchdienst AnalistPro.
Via AnalistPro kunt u eindelijk op het niveau van een professionele belegger acteren.
AnalistPro analyseert  de Amerikaanse en Europese aandelen door middel van de beste aandelenscreeners. Daarnaast biedt AnalistPro ook optie-analyses om heel eenvoudig de meest interessante 'covered-call' strategieën te hanteren.

Analist.nl is in 2005 opgericht en is Nederland's enige professionele beleggingswebsite met toegang tot alles op het gebied van aandelen- en opties.

analist.nl220x62.pngAnalist.nl genereert haar inkomsten o.m. via advertenties die worden geplaatst op de website en in de nieuwsbrieven.
Heeft u interesse om te adverteren, dan neemt u contact op met Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken Tot ziens op onze stand!
Inhoud


HCC de vereniging
standhouder
Gezellig communiceren over uw hobby met andere liefhebbers!
HCC brengt u in contact met mensen met dezelfde interesses, via een van onze vele groepen van enthousiaste hobbyisten. pc-active-280x533.jpg
Als HCC-lid kunt u gratis bij een van deze groepen aansluiten (een paar groepen vragen een aanvullend bedrag), voor aansluiting bij meerdere groepen wordt een kleine vergoeding gevraagd. Daarnaast is er het HCC-webforum en zijn er vele activiteiten, met uiteenlopende onderwerpen, die door het hele land worden georganiseerd.

Hulp!
Problemen bij het computergebruik? HCC levert u de oplossing!
Voor ondersteuning bij computerproblemen is er HCC!forums, een groot aantal cursussen op onze website en de telefonische helpdesk van HCC!hulp. Daarnaast zijn er nog tal van leden die andere leden helpen bij vragen over de digitale wereld.

Informatie!
HCC vertelt u alles over de digitale wereld! Via onze website en digitale nieuwsbrieven blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen in de computerwereld.
Het Internetblad blad HCC!nieuwsbrief informeert en adviseert over digitale producten en diensten.

PC-Active is het HCC verenigingsblad.
PC-Active is exclusief voor leden van HCC, er kan geen los abonnement op PC-Active worden afgesloten. Wel is PC-Active verkrijgbaar in de losse verkoop.

Snel uw lidmaatschap terugverdiend!
link naar aanmelden lidmaatschap op hcc.nlWord nu lid en profiteer van veel voordeel!
Profiteer van onderstaande voordelen die het HCC-lidmaatschap biedt.
De contributie voor het HCC-lidmaatschap heb je snel terugverdiend, het ledenvoordeel kan oplopen tot € 400,-! Vind alle voordelen, diensten en verdere informatie via de Lidmaatschappagina op de HCC site

Deze info is van 20 september 2016 voor meest recente informatie kijk op: http://www.hcc.nlInhoud


Toegangsbewijzen

Toegangsbewijs tot 67ste HCC Beleggen symposium
Stilte voor de Storm?
HCC Leden

Niet HCC Leden
U kunt een ticket aanschaffen. Kosten: €15,-


HCC leden hebben gratis toegang

LET OP:
Je kunt ook van onze aanbieding gebruik maken. Word nu lid van HCC en HCC!beleggen en krijg je toegangsbewijs gratis! 


Naast alle info over beleggen krijg je als lid o.a. ook:
 • 6x per jaar PC-Active magazine
 • Heel veel voordeel: maandelijks wisselende superdeals + vast (collectief) voordeel
 • Presentaties & workshops door het hele land
 • Webinars: volg de presentaties vanuit huis!
 • Hulp & advies : via de HCC!hulp helpdesk en het forum
 • Verdieping via de Interessegroep HCC!beleggen
Klik hier om uw ticket aan te vragen
Klik hier om uw ticket aan te schaffenInhoud


Locatie
HF_Witte_Centrum740x200.jpg
Het HCC Beleggen symposium wordt gehouden in
Cultureel & Vergader Centrum
H.F. Witte
Henri Dunantplein 4
3731 CL  De Bilt Bekijk ligging >>
nederland
Laat de route zien in een nieuw venster

Inhoud


*) Informatie is bijgewerkt tot 20 september 2016 - voor meest recente info kijk op onze website http://www.beleggersonline.nl

Disclaimer: Deze publicatie komt tot stand op de redactie van beleggersonline.nl de website van de HCC IG Beleggen. Noch de mate waarin de berichten, voorgestelde scenario’s, risico’s en voorspellingen de marktverwachtingen weerspiegelen, noch de mate waarin zij in de realiteit zullen tot uiting komen, kunnen worden gewaarborgd. De voorspellingen zijn indicatief. De gegevens in deze publicatie zijn algemeen en louter informatief. Ze mogen niet worden beschouwd als beleggingsadvies. De schrijver(s) van deze publicatie en het bestuur van de HCC IG Beleggen en/of de Redactie van de Nieuwsbrief zijn derhalve niet aansprakelijk voor eventuele verliezen. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren, behaalde resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.Inhoud

 
< Vorige   Volgende >

https://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website
De laadtijd van deze pagina is: 0.06467 seconden