HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Financieel-economische begrippen, nieuw in 2016
Financieel-economische begrippen, nieuw in 2016

Financieel-economische begrippen, nieuw in 2016
Bron:  Redactie
Trumpocalyps320x320.jpg
Trumpocalyps
Ironisch begrip uit 2016 dat ook weer in 2017 opborrelt. Trumpocalyps is natuurlijk samengesteld door de eigennaam Trump te combineren met het laatste deel van apocalyps. Het woord apocalyps verwijst eigenlijk naar een profetie over het einde der tijden. En hier naar het einde der tijden als gevolg van het beleid, gedrag en handelen van de 45ste president van de Verenigde Staten, Donald J. Trump.

Voorbeeld
'Gaan miljardairs de wereld van een Trumpocalyps redden? Als het aan William Doll, een Amerikaanse activistische miljardair, ligt wel. Hij heeft een clubje opgericht dat een soort VN van de rijken moet worden. Het doel: het politieke en economische systeem redden.'  Bron: FD Bites - 25-01-2017.
Dit en nog een reeks nieuwe (soms ook afgestofte) financieel-economische begrippen als b.v.

Baby Shell, belastingshoppen, Bremain, Breturn, Brexit-proof, Brexitbreekclausule, Brexitstress, Brexodus, buffervrees, centennationalisme, crepeerindex, chat bot, dash button, Dear Board-brief,  pinvertraging, plof-BV, princeling, Quitaly, Risicometer Beleggen, schermvennootschap, Scoxit, selfiebetalen, slacktivisten, social payments, stallingsgeld, stottertaks, systeemretailer , taksontwijkfusie, villataks, vingerratio, wankelbank, wegsluisoma, zachte Brexit, zombie-economie.…..


die het jaar 2016 heeft opgeleverd zijn terug te vinden in De Financiële Begrippenlijst. (www.dfbonline.nl)

De Financiële Begrippenlijst is een online financieel-economisch woordenboek met inmiddels 17185 gepubliceerde termen op het gebied van economie, geld, geldzaken, financiële markten, beurs en beleggen, uitgelegd in begrijpelijke taal.

Actuele, online kennishulp - Laagdrempelige financieel-economische kennis, samengesteld en voortdurend geactualiseerd door een volledig onafhankelijke redactie (niet gelieerd aan enige financiële dienstverlener), gratis toegang.

De DFB-redactie wordt gevormd door Herman Harbrink Numan en Eric Schreurs.
Zij hebben indertijd een belangrijke rol gespeeld bij de DFB_begrippenlijst-logo-400x86.jpgontwikkeling van de Nederlandse derivatenmarkten, waren medeoprichters van IFT (Institute for Financial Training) en vormden de hoofdredactie van ‘Opties & Futures’, een bijna  3.000 pagina’s tellend handboek voor professionele effectenspecialisten.

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.04548 seconden