HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Nieuws arrow Nieuws arrow Digitale nieuwsbrief 8 mei 2006
Digitale nieuwsbrief 8 mei 2006

Aan de Leden 

De Algemene LedenVergadering van 4 maart 2006 vraagt nog om een afronding. Maar er is meer aan de hand: we willen het graag met u hebben over de koers van HccBeleggen in de vorm van een Denktank. Uw stem telt, uw medewerking helpt, en zonder u gaat het niet. Daarom bent u uitgenodigd voor de avond van 5 juli 2006 aanstaande in Waardenburg.

OPROEP: Aan de leden HccBeleggen

Aan de leden HccBeleggen. Beleggers platforms Lange tijd heeft het bestuur in Culemborg een elk wat wils programma geboden.

Nu de beurs er vriendelijk bijligt, meent het bestuur er goed aan te doen het beleggen zelf onder de aandacht van de leden te brengen. Velen zijn, aangelokt door de stijgende koersen opnieuw of zelfs voor het eerst aan het beleggen geslagen. Vaak daarin bijgestaan door adviseurs van de bank of door papieren raadgevers via beleggingstijdschriften. Daar is niets mis mee. Wel valt het op dat hoe meer informatie je krijgt, deste onduidelijker wordt het, wat te doen. 

Behalve het juiste in- en uitstap moment is er ook nog het risico verbonden aan een bepaald beleggingsproduct. Ook de psychologie van het beleggen speelt een rol, denk aan b.v. koudwatervrees, overmoed, hebzucht en ga zo maar door.


KEN U ZELVE blijkt van groot belang. Vasthouden aan een eenmaal gekozen passende strategie is er nog zo een. Velen hebben geen strategie. Voordat de bank geld steekt een een nieuw op te starten bedrijf vraagt deze om een goed doortimmert bedrijfsplan.
 Je zal ze de kost moeten geven die gaan beleggen en helemaal geen plan -lees een stratgie, hebben.

Op goed geluk wordt gekocht, waarbij het niet zelden hoog kopen en laag verkopen wordt.Motto: Doe het niet alleen ! Het ijs is dun. Je gaat er snel doorheen en wie is er om je weer op het droge te helpen? Niet die bovengenoemde adviseurs (ondank hun zorgplicht).

Ook de studie over het wat, hoe en wanneer gebeurt doorgaans individueel. En juist dat solistisch te werk gaan, leidt nog al eens tot negatieve resultaten. HccBeleggen is in de eerste plaats een club die beleggerskennis uitwisselt. U doet dus zelf uw beleggingen. Maar u profiteert van de kennis en ervaring van anderere consument/beleggers. 

HccBeleggen telt 4500 leden. Alles bij elkaar met een schat aan know-how en ervaring. Zowel over de tools als over markten en de daarop verkrijgbare beleggingsvehikels. We zijn een club vol kennis, eigenlijk een kennisbank. Die 4500 leden moeten toch, opgedeeld in persoonlijke groepen van pakweg een dozijn personen per eenheid, elkaar kunnen bijstaan en zo moet de individuele belegger met die ruggesteun toch  tot een veel beter resultaat kunnen komen.Verdeel het werk, vorm kleine adviesbureau’tjes en stel strategieen op voor ieder afzonderlijk, verken de markt en deel je kennis.

Samenwerken en samen je huiswerk doen is ook hier het devies. Op onze Landelijke beleggersdagen kunnen dan (professionele) sprekers, aangestuurd door vragen van de leden, in de behoefte voldoen. Ook de nevensessies, veelal door enthousiaste leden gegeven, worden op deze wijze vraaggestuurd gegeven. Het bestuur stelt U voor samen met U van gedachte te wisselen over het nader vorm geven van de bovenbeschreven werkwijze. 

Dat gaat plaatsvinden, niet in Culemborg, maar in Waardenburg op 5 juli 2006. Tevens houden we op deze avond de finale van de ALV met oa de financiele verslaglegging en begroting.De accomodatie in Waardenburg maakt het helaas nodig dat u zich vroegtijdig aanmeldt als belangstellende. Dat kan via de website www.hccbeleggen.nl Ook wanneer u niet naar Waardenburg kunt komen, geef dan toch commentaar of mail uw ideeen. U krijgt dan antwoord via het door u opgegeven email adres. 

Het nieuwsmagazine  Wij willen dezelfde inhoud op een andere manier in een eigentijds en moderner jasje verspreiden. Daardoor komen middelen vrij voor andere activiteiten.Eenmaal per jaar, zo tegen de voorjaarsvergadering in maart verschijnt dan nog het papieren jaarnummer met daarin opgenomen verenigingsnieuws zoals jaarstukken e.d.In de najaarsvergadering, begin november komten de actitiviteiten en bijbehorende voor het volgende jaar aan de orde. Actuele informatie vind u op de binnenkort compleet nieuw te lanceren website, die zich nu in de eind-testfase bevind. We zoeken dan ook voor het journalistieke front versterking. U kunt zich daarvoor wederom via de huidige website aanmelden.

Met vriendelijke groet

 

Patrick Witteveen
Voorzitter Hccbeleggen

www.hccbeleggen.nl

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.08352 seconden