HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow CoSA Rangtabel: Fraai hulpmiddel aandelenselectie
CoSA Rangtabel: Fraai hulpmiddel aandelenselectie

CoSA Rangtabel: Fraai hulpmiddel aandelenselectie
Bron:  HCC Beleggen CoSA-werkgroep
HCC-CoSA-logo312x128.gif
In dit artikel bespreken we de Rangtabel die elke week als bijlage bij de Nieuwsbrief wordt verzonden aan onze lezers.


Deze tabel bevat een overzicht van alle aandelen die wij volgen: Op dit moment zijn dat 112 aandelen genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel, Parijs en de Xetra en 462 aandelen genoteerd in de VS.

Dit zijn geen willekeurig gekozen aandelen, maar aandelen die de potentie hebben om te voldoen aan de voorwaarden die wij stellen aan koopwaardigheid. Regelmatig worden aandelen toegevoegd of uit het bestand verwijderd.


De Rangtabel stelt de gebruikers in staat om eventueel zelf een rangorde van de aandelen te maken. Daarbij komen de (meest) koopwaardige aandelen bovenaan te staan, gevolgd door aandelen met een neutraal advies en daarna de aandelen waarvoor het verkoopadvies geldt.

Voor elk aandeel vermeldt de tabel de waarde van een aantal kengetallen. De waarde van een kengetal wordt getoetst aan de grenzen die we daarbij gesteld hebben. Voldoet een kengetal aan de eisen voor koopwaardigheid geeft dat een koopadvies voor het aandeel, mits ook de andere kengetallen aan de koopvoorwaarden voldoen. De waarde van een kengetal kan ook leiden tot een verkoopadvies en daarbij zijn we streng: Als dit verkoopadvies voor één kengetal geldt dan wordt dat het eindadvies.

De gebruiker kan de grenzen die aan kengetallen gesteld worden desgewenst naar eigen inzicht en voorkeur aanpassen.

Selectie o.b.v. methode KoersGroeibeleggen, DividendGroeibeleggen of DividendHerbeleggen
De Rangtabel biedt de mogelijkheid om een selectie te maken op grond van drie methoden:
  • KoersGroeibeleggen: aandelen waarvan verwacht kan worden dat hun koers na een periode van circa vijf jaar minstens verdubbeld zal zijn.
  • DividendGroeibeleggen: aandelen die voor de lange termijn geschikt zijn voor het genereren van extra inkomsten door dividenduitkeringen
  • DividendHerbeleggen: aandelen waarvan het uitgekeerde dividend wordt gebruikt voor de aankoop van meer aandelen in het bedrijf.
Voor een uitgebreide toelichting bij deze methoden verwijs ik naar artikelen die wij in de maanden september, oktober en november 2016 in deze Nieuwsbrief gepubliceerd hebben.
20170301-Cosa-tabel-730x243.png
Hierboven ziet u het bovenste deel van een recente Rangtabel.
In deze tabel is geselecteerd op basis van de methode KoersGroeibeleggen. Bovenaan staat de Kopgroep van aandelen die bij deze methode koopwaardig zijn

De Rangtabel is dus een belangrijk hulpmiddel voor de selectie van aandelen voor de middellange of lange termijn.
Niet iedere abonnee op de wekelijkse CoSA-nieuwsbrief zal in staat zijn om zelf de rangtabel aan te passen aan de eigen wens om bijvoorbeeld de rangorde van Koersgroei-, Dividendgroei- of DividendHerbeleg-aandelen te volgen. Daarom wordt worden de drie beleggingsmethoden bij toerbeurt driewekelijks in de nieuwsbrief getoond. Omdat het om lange-termijnbeleggen gaat is dat voldoende om op de hoogte te blijven.
We raden daarbij wel aan om niet alleen af te gaan op de uitkomst van de selectie door de tabel. Het is aan te raden om voor koopwaardige aandelen ook te kijken wat andere bronnen over deze aandelen zeggen.

Als een aandeel in de portefeuille is opgenomen, is het zeker niet nodig voortdurend oog op deze aandelen te houden. Per saldo is gekozen voor kwaliteitsaandelen waarvan voor de lange(re) termijn een goede performance verwacht kan worden.

Werkgroep CoSA
Indien u meer wilt weten over de activiteiten van CoSA, kunt u de voorlopige CoSA-webpagina (klik hier), raadplegen of contact opnemen met de voorzitter:Jan van der Meulen via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken   U kunt zich met hetzelfde mailadres aanmelden voor het ontvangen van informatie,

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.02261 seconden