HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Hcc symposium groot succes !
Hcc symposium groot succes !

Hcc symposium groot succes !
Bron:  Frans Schreiber, Voorzitter Hcc groep beleggen
68beleggen-website-logo1-290x80.gif
Het onlangs georganiseerde symposium met de titel "Hoe als belegger voorbereid zijn op de Neuro en Zeuro" was een groot succes.

De opkomst was meer dan 100 bezoekers,
de sprekers zorgden weer voor een kwalitatief zeer hoog niveau en er werden video opnamen gemaakt die in de komende weken allemaal te zien zijn op youtube.
Er waren veel vragen vanuit de zaal op de lezingen, de betrokkenheid van de bezoekers was groot!
De dag startte met de Algemene Ledenvergadering. Er werden twee nieuwe bestuursleden benoemd.

20170325symp68bestuur-360x178.jpgJan Anco Ten Wolde, die 8 jaar lang secretaris is geweest voor onze groep, nam afscheid.
Hij werd uitvoerig bedankt door de voorzitter en kreeg een boek over beleggen. Zijn plaats werd ingenomen door Winfried Buijen.
Daarnaast werd ook Leo Rasch in het bestuur benoemd, om het bestuur te versterken, met als aandachtsgebied de website en de nieuwsbrieven. Leo  heeft dit jarenlang zelf gedaan en de voorzitter roemde zijn staat van dienst voor onze interessegroep.

20170325symp68zaal-360x178.jpgDe vergadering verliep vlot met vele vragen en suggesties van de leden. Winfried presenteerde zijn vijfjarenplan, bedoeld om de HCC groep beleggen op een hoger niveau te brengen en het ledental uit te breiden. De vergadering en het bestuur wil hem hierin sterk ondersteunen. Joop Visser presenteerde de cijfers van het afgelopen jaar voor onze interessegroep, waaruit bleek dat de groep zeer goed gedraaid had, mede dankzij het grote aantal betalende standhouders.  De begroting van dit jaar lijkt goed, hoewel er nog geld van de moeder HCC moet worden toegezegd voor het tweede symposium.

Daarna trapte Corne van Zeijl af in de grote zaal. Er was een grote opkomst, zie onderstaande foto.
20170325symp68zeijl-730x319.jpg
Vlot ging hij door de macro economische grafieken, waarbij bleek dat de wereldeconomie er goed voorstond.
Daarna kwam Harry Klip de vloer op, om zijn optie strategie├źn uit te leggen. Timespreads, driepoten en nog andere constructies werden moeiteloos uitgelegd aan het enthousiaste publiek.
Vervolgens gaven Harry Geels en Frans Schreiber aan waarom het verstandig is een deel van het vermogen in alternatieve fondsen te beleggen. Het Dutch Darlings Fund, 19% rendement per jaar vanaf 2009, life gehandeld en inclusief kosten, was een voorbeeld van een dergelijke strategie en fonds.
Karel Merx besloot de dag met zijn dividend strategie. Daarnaast gaf hij aan short in olie te gaan. De zaal honoreerde zijn presentatie met een groot applaus.
Om half vijf was het symposium voorbij en ging iedereen tevreden naar huis.

Op naar het volgende symposium op 28 oktober !

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.04131 seconden