HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Het is hier fantastisch!
Het is hier fantastisch!

Het is hier fantastisch!
Bron:  Bart Vemer,  Voor de groei
Bart_Vemer_MG_4044-120x160.jpg
Bart Vemer

Mede oprichter Voordegroei

het online platform,
dat groeiondernemers en investeerders samenbrengt.De crisis in Europa is voorbij, de Nederlandse rente loopt weer op en onze economie draait op volle toeren!


Zo, het kan maar gezegd zijn. Misschien is deze uitspraak wat opportunistisch, maar ondanks (of dankzij!) dat ons land tijdelijk stuurloos is met een demissionair kabinet, gaat het toch in een aantal opzichten echt wel heel goed met onze economie. Zeker als je dat vergelijkt met de rest van de wereld.


Bart Vemer is al twintig jaar werkzaam in de beleggingswereld. Na zijn studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam werkt hij achtereenvolgens bij Van Lanschot Bankiers, Fortis Investments en BNP Paribas Investment Partners. In zijn laatste functie was hij verantwoordelijk voor de marketing en sales van beleggingsfondsen in de BeNeLux.
voordegroei60x60.png
  • We zijn qua omvang het 134e land van de wereld en de  64e qua aantal inwoners.
  • We zijn dus inderdaad maar een klein landje.
  • We staan echter 18e als het gaat om het BBP.
  • Als we kijken naar de kwaliteit van het onderwijs staan we op de 11e plaats.
  • Het achtste land met de meeste export en de zevende op de ranglijst van gelukkige bevolking.
  • Als we kijken naar de meest concurrerende economie staan we op nr. 4 en op het gebied van agrarisch en sierteelt is Nederland zelfs de grootste exporteur. 
De economische vooruitzichten zien er voor ons gelukkige landje dan ook florissant uit.
De bedrijfsinvesteringen in Nederland zijn alweer terug op het niveau van voor de kredietcrisis en hierbij komen nu ook de investeringen in het MKB weer op gang. De lage rente is hierbij een belangrijke stimulans. Als de ondernemers investeren, dan doen ze dat vooral uit eigen middelen.
Van bankfinanciering maakt maar 40% gebruik. Van alternatieve investeringen, zoals crowdfunding maken de MKB-ers nog maar relatief weinig gebruik.

Stijgende rente
Natuurlijk ligt er wel een gevaar op de loer. De ECB heeft aangekondigd dat ze in ieder geval tot eind 2017 door blijven gaan met het grootschalig opkopen van staatsleningen en bedrijfsobligaties. Daarna is het afbouwen van dit programma echter vrijwel onvermijdelijk. Zonder ECB zullen beleggers dan kieskeuriger worden en meer rente willen hebben. Daarop vooruitlopend willen ze kortlopend papier en stellen ze meer eisen aan de kwaliteit.

Ondernemers met investeringsplannen die nog gebruik willen maken van het huidige gunstige renteniveau doen er dan ook verstandig aan om niet te lang te wachten met hun financieringsaanvraag.
Bij de banken gelden hiervoor meestal lange doorlooptijden. De MKB-bedrijven kunnen natuurlijk ook gebruik maken van alternatieve financieringsvormen zoals Crowdfunding, waarbij de doorlooptijden vaak efficiënter verlopen.
Bovendien kan onze gelukkige Nederlandse bevolking dan ook een bijdrage leveren aan de verdere groei van het Nederlandse MKB. Misschien worden we dan met z’n allen zelfs nóg een beetje gelukkiger!

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.03612 seconden