HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow HCC Beleggen werkgroep CoSA - Standhouder
HCC Beleggen werkgroep CoSA - Standhouder
HCC Beleggen werkgroep CoSA
standhouder
De doelstelling van de CoSA-werkgroep is het bevorderen van de kennis en van het gebruik van Fundamentele analyse door leden van HCC met behulp van de NAIC-methode en de aanvullingen hierbij ontwikkeld door de CoSA-werkgroep.

In eerste instantie hebben we de NAIC-methode en de daarbij behorende bestanden en programma’s als uitgangspunt genomen. De NAIC-methode is een hulpmiddel voor het selecteren van aandelen waarvan rendement door koersgroei verwacht mag worden. Deze aandelen zijn geschikt voor vermogensvorming op de (middel-)langere termijn.

Enkele jaren geleden hebben we tevens een methode ontwikkeld waarmee o.b.v. Fundamentele analyse Dividendgroei-aandelen worden geselecteerd. Deze aandelen kunnen dienen voor het genereren van extra inkomsten uit het kapitaal geïnvesteerd in aandelen. Recent is de methode DividendHerbeleggen toegevoegd. Deze methode berekent het rendement er van uitgaande dat het uitgekeerde dividend wordt herbelegd in het aandeel. Deze methode is vooral geschikt voor vermogensvorming op de lange termijn. Te denken valt daarbij aan een periode van minstens 10 jaar.

Activiteiten
De werkgroep ontplooit hiertoe onder meer de volgende activiteiten:
  1. Het onderzoeken, vergelijken en eventueel aanbevelen van door CoSA reeds ontwikkelde computerprogramma's voor het verrichten van fundamentele analyse. Indien noodzakelijk zal de werkgroep hiertoe extra programma’s of aanvullingen erop (doen) ontwikkelen.
  2. Het beschikbaar stellen van deze programma’s aan de leden van HCC.
  3. Ons bestand bevat op dit moment informatie van circa  610 aandelen. Het betreft bedrijven genoteerd in  Amsterdam, maar ook in Brussel, Parijs, de Xetra en de Amerikaanse beurzen.
  4. Het opzetten en onderhouden van een infrastructuur, met de website HCC-Beleggen. De voor leden van de HCC gemaakte SSG-verzameling is via internet vrij toegankelijk voor de leden ervan, mits auteursrechtelijk toegestaan.
  5. Het verzorgen van voorlichting over onze methoden voor Fundamentele analyse;
Wekelijks ontvangen de deelnemers per e-mail een Nieuwsbrief met informatie over de bedrijfsgegevens, uitleg over de gehanteerde methoden en een Rangtabel van alle aandelen in ons bestand. Voor elk aandeel zijn de gehanteerde ratio’s zichtbaar en de status van het advies: Kopen, Houden of Verkopen.

-- Niet-HCC-leden kunnen tijdelijk als gast onze wekelijkse nieuwsbrief op proef ontvangen. --

Contact
HCC-CoSA-logo312x128.gifIndien u nadere vragen hebt, of informatie wilt ontvangen over b.v. de wekelijks verschijnende CoSA-Nieuwsbrief of hoe u toegang kunt krijgen tot de openbaar beschikbare CoSA/SSG-verzameling,  kunt u contact opnemen met onze voorzitter:
Jan van der Meulen via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of tel. nr. 010-5215833

Wilt u meer weten?               Op onze stand beantwoorden wij graag al uw vragen!
Tot zaterdag 28 oktober!
 
< Vorige   Volgende >

https://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.02379 seconden