HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Hoe te beginnen met Futures handelen
Hoe te beginnen met Futures handelen

Hoe te beginnen met Futures handelen
Bron:  William Chau, traderacademie.nl
TraderAcademie-nl-290x60.gif
William-Chau-120x160.gif
William Chau


Actief trader en oprichter van traderacademie.nl
Na een carrière in het bedrijfsleven is William zelfstandig verder gegaan. Hij houdt zich al jarenlang bezig met traden en heeft hierin diverse cursussen en opleidingen gevolgd. Zijn methodieken zijn Marktprofiel en Order Flow. Naast actief traden is zijn passie het overdragen van deze kennis aan geïnteresseerden. Vanuit deze gedachte is traderacademie.nl onstaan.
website: traderacademie.nlFutures zijn erg aantrekkelijk voor de actieve belegger/handelaar vanwege de relatieve eenvoud ten opzichte van andere beleggingscategorieën ten aanzien van long/short gaan, de openingstijden, het brede aanbod en de liquiditeit van deze beleggingsinstrumenten.
Maar hoe kun je nou het beste beginnen met het handelen in futures?.


Kennis
Met stip op nummer 1 is natuurlijk zoveel mogelijk kennis opdoen.
Dit geldt natuurlijk voor alle beleggingsproducten, maar in het bijzonder voor het handelen in futures. In tegenstelling tot bijvoorbeeld aandelen, is het bij futures mogelijk om méér te verliezen dan je inzet. Dit komt doordat futures hefboomproducten zijn, dat wil zeggen dat je kunt handelen met zeer grote bedragen terwijl je dit niet in je bezit hoeft te hebben.Risicobeheersing
Dit kan zowel positief als negatief voor je uitpakken, en daarom is het 2e aspect waar je absoluut rekening mee moet houden als je futures handelt, je risicobeheersing. Daarmee wordt bedoeld dat je ten allen tijde nooit meer dan 1-3% van je beleggingskapitaal moet inzetten per trade. Anders is de kans dat je kapitaal in rook op gaat vrijwel 100%. Dit is tevens het aspect van futures handelen waar de meesten zeer veel moeite mee hebben.

' Gevaarlijk'  werk
Het derde aspect is dat je het handelen in futures niet als hobby moet zien, maar als ‘gevaarlijk’ werk (zoals bijvoorbeeld politiewerk). Volgens sommigen is het zelfs beter om het te zien als een soort topsport. Inderdaad komen er bij futures handelen allerlei psychologische aspecten bij kijken die hetzelfde zijn als bij topsport. Bijvoorbeeld hoe om te gaan met verliezen, maar ook hoe om te gaan met winsten, etc.

'Sim trading'
Naast deze 3 aspecten is het vervolgens noodzakelijk om ervaring op te doen.
Dit kun je het beste beginnen te verkrijgen met zogenaamde ‘sim trading’, het handelen met fictief geld.
Dit is voornamelijk nuttig om het technische aspect onder de knie te krijgen, maar de psychologische aspecten komen hier echt niet aan bod.
Het is dan ook niet aan te raden om te lang sim te blijven traden, maar zodra je eenmaal de technische aspecten onder de knie hebt, te beginnen met ‘live traden’, d.w.z. met echt geld, maar met de kleinst mogelijke bedragen.
Mocht je in deze fase een lange tijd succesvol zijn, dan kun je gaan nadenken om met iets grotere bedragen te handelen, mocht je daartoe in staat zijn.

Het kan ook zijn dat handelen in futures niks voor je is, aangezien het ontzettend veel tijd en inspanning vergt. In dat geval raad ik je aan om hier niet aan te beginnen. Mocht je toch willen beleggen dan kun je beter lange termijn beleggen of je geld laten beheren door professionele vermogensbeheerders.

Dat was het weer voor deze keer.
    Trade veilig en tot de volgende keer.

Disclaimer: Dit artikel wordt uitsluitend ter informatie beschikbaar gesteld en vormt geen uitnodiging of aanbod tot het kopen of verkopen van effecten of andere financiële instrumenten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.02803 seconden