HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Geert-Jan Nikken, Versla de beurs met de RSI!
Geert-Jan Nikken, Versla de beurs met de RSI!

Geert-Jan Nikken, Versla de beurs met de RSI!
Foto-nikken120x160.gifIn zijn bijdrage aan het HCC Symposium Beleggen 2018 zal Geert-Jan Nikken van LeoMont ingaan op de actuele stand van zaken van een aantal toonaangevende indices, waaronder de AEX, S&P500 en Nikkei 225. Hij zal de indices analyseren aan de hand van zijn unieke methode waarin de Relatieve Sterkte Index (=RSI) een centrale rol speelt. Let wel, de tijd dat je moest kopen bij een stijging van de RSI boven de OS-lijn en verkopen bij een daling van de indicator onder de OB-lijn ligt al jaren achter ons.
Geert-Jan past de indicator op een geheel andere manier toe!
In het eerste gedeelte van zijn presentatie zal Geert-Jan ingaan op de nieuwe theorie waarna hij aan de hand van de besproken theorie de analyse op de indices zal toepassen. Uiteraard is er uitgebreid ruimte ingepland voor het stellen van vragen en zal Geert-Jan ter plekke de items (=aandelen, grondstoffen, valuta’s) van jouw keuze voor je analyseren. Aan het eind van zijn bijdrage heb je niet alleen kennis van de nieuwe manier om naar de RSI te kijken, maar ook een gedegen visie voor de markten in de volgende kwartalen van 2018. Komen dus!

Geert-Jan Nikken is sinds 1996 werkzaam in de financiële sector als Chartered Market Technician (CMT). Op TradeIdee verzorgt hij dagelijks op transparante en actuele wijze technische analyse op verschillende financiële markten en waarden.

Na zijn studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, werd Geert-Jan midden jaren negentig gegrepen door  technische analyse. Zijn loopbaan startte aan de Centrale Desk Technische Analyse van ABN AMRO. Hij is opgeleid tot Chartered Market Technician (CMT). In 1997 stapte hij over naar Fortis om daar samen met collega Gökhan Erem de Fortis Desk Technische Analyse op te zetten. Deze desk groeide rond de eeuwwisseling uit tot de toonaangevende technische analyse desk in de Benelux.

Na verschillende posities vervuld te hebben bij Fortis, waaronder het runnen van een modelportefeuille op basis van technische analyse, heeft Geert-Jan in 2007 de overstap gemaakt naar Rabo Securities waar hij verantwoordelijk was voor het bedienen van institutionele investeerders. Geert-Jan Nikken en Gökhan Erem werken nu samen in het in 2008 opgerichte LeoMont B.V.. Zij verzorgen dagelijks op de voor hun kenmerkende transparante en actuele wijze technische analyse op verschillende markten. LeoMont bedient zowel de particuliere als zakelijke beleggers met concrete beleggingsscenario’s en portefeuilletoepassingen.
logo lemont-217x184.jpgBekende producten van LeoMont zijn Macro Future Fund, E+N Portefeuilles en LeoMontFonds. ING, Binck, ABNAMRO, Saxobank, IG Markets en Goldmans Sachs zijn in de loop van de jaren onderdeel van de professionele klantenportefeuille van LeoMont geworden.

Geert-Jan heeft vanaf 2000 zijn visie en mening gedeeld via verschillende Nederlandse en internationale media zoals CNBC, Bloomberg, RTL-Z, Beleggers Belangen en BNR. Daarnaast was Geert-Jan een veel gevraagd en veel gelezen columnist bij onder andere IEX.nl, Belegger.nl, DFT.nl en Alex.nl.

Wat Geert-Jan als columnist duidelijk onderscheidt, is dat hij daadwerkelijk met zijn lezers in gesprek gaat. Sinds 2016 zijn de analyses en meningen van Geert-Jan te lezen en te zien op TradeIdee.

 
< Vorige   Volgende >

https://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2021 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.03279 seconden