HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina arrow Artikelen arrow Particulier Beleggen met Professionele Tools
Particulier Beleggen met Professionele Tools

Particulier Beleggen met Professionele Tools

De wereld is al vol met allerlei beleggingstools. Kranten, beleggersbladen, kooplijstjes, portfolio-software, chart tools, zoekmachines, gurus...de alternatieven zijn bijna onbeperkt.

Ondanks dit alles is het in de praktijk niet zo eenvoudig om een totale portefeuille strategie te voeren. Waar zit dan het probleem?

 

Door: Jan Boomsma (Directeur U|vest Publishing: www.youvest.com)

Youvest is een webtool, ontwikkeld voor particuliere beleggers met enkele jaren ervaring om professionele portefeuilles samen te stellen en te beheren.


Youvest’s Visie


De wereld is al vol met allerlei beleggingstools. Kranten, beleggersbladen, kooplijstjes, portfolio-software, chart tools, zoekmachines, gurus...de alternatieven zijn bijna onbeperkt.

Ondanks dit alles is het in de praktijk niet zo eenvoudig om een totale portefeuille strategie te voeren. Waar zit dan het probleem?

In de praktijk zit er een groot verschil tussen wat er aan tools wordt aangeboden en wat er feitelijk nodig is om een totale portefeuille te sturen.

In onze visie is beleggen een continu proces dat verloopt via een viertal stappen:

Beleggingscyclus

1. Vergaren van informatie,

2. Werken met informatie,

3. Bouwen & Onderhouden van portfolios,

4. Analyse van de resultaten.


De kans is groot dat uw beleggingsbeslissingen - bewust of onbewust - voortvloeien uit één van deze vier stappen. Ongeacht hoe u belegt. In dit opzicht heeft deze beleggingscyclus een sterk generiek karakter. Hier ligt dan ook een prima basis om het beleggingsproces te organiseren.

Vanuit deze cyclus gezien blijkt ook meteen het manco van vele beleggingstools. Nagenoeg elke tool is gericht op slechts één enkel aspect van de beleggingscyclus. Dit maakt dergelijke tools dan ook minder geschikt voor een totale strategie.

Om vervolgens meerdere tools te gebruiken is ook niet echt een oplossing. Zoiets werkt ten eerste kostenverhogend, ten tweede wordt het ingewikkeld, en ten derde zijn systemen en informatie vaak ‘incompatible’. Wat heb je als computerbelegger aan al die tools als je er in onvoldoende mate mee kunt werken?

Youvest biedt een oplossing door twee cruciale pijlers in professioneel beheer te combineren binnen één webapplicatie:

I. Krachtige tools
voor elke stap in de beleggingscyclus.

II. Kennis
om dit maximaal te benutten.


Hier ligt de meerwaarde van Youvest.

Youvest is gericht op Aandelen

Youvest levert een totaaloplossing waarmee u met een grote mate van grip en nauwkeurigheid uw aandelen portefeuilles professioneel kunt bouwen, sturen en analyseren.

Youvest is uitsluitend gericht op beleggingen in aandelen, aangezien deze beleggingscategorie in de meeste portefeuilles de grootste bijdrage levert aan zowel het rendementspotentieel als het risico.

Uit het oogpunt van spreiding zijn andere beleggingscategorieën niet minder belangrijk. Deze vallen echter buiten onze scope. 

In de Youvest databases zijn circa 180 aandelen opgenomen, verdeeld over Nederland, Europa en de USA. De aandelen zijn zorgvuldig gekozen en beslaan ongeveer 90% van de marktkapitalisatie per regio. Dit betekent dat u nagenoeg elke portefeuille kunt samenstellen met uitsluiting van de kleinere aandelen.    

Beleggen draait om Portfolios

Ongeacht hoe u belegt, het resulteert altijd in  een portefeuille, in welke vorm dan ook. Op dit niveau liggen uw kansen en risico’s. In onze visie ligt hier dan ook het logische startpunt om beleggingen te optimaliseren.

Vanuit deze gedachte staat portefeuille funktionaliteit centraal in het platform. Alles wat de site biedt staat ten dienste om uw portfolios accuraat te kunnen sturen.


Via de site kunt u uiteraard uw Eigen Portefeuille samenstellen en tegelijkertijd via onze Model Portfolio meekijken over de schouder van een professional. Beide zijn naast elkaar te volgen op dezelfde bladzijde. Op deze manier kunt u bij ons in de keuken kijken, vergelijken, ideeën opdoen of de model portefeuille kopiëren.

Model Portfolios – Het Product

In beleggen is het verstandig een strategie te ontwikkelen. Dit helpt namelijk om uw portfolio te organiseren en de aandelen te zoeken die bij uw doel passen. Zo onstaan beleggingsthema’s.

Youvest beheert per regio een aantal Model Portfolios. We doen dit op basis van duidelijke beleggingsthema’s en professionele technieken. Hierdoor kunt u direct zien hoe wij denken over de samenstelling van een portefeuille. Het is volledig transparant en laat precies zien wat, hoe en waarom wij iets doen.

Onze Model Portfolios zijn omschreven in onze ‘Product Range’, welke u kunt vinden op de site. U kunt een abonnement nemen op één of meer model portefeuilles. De volledige funktionaliteit van het platform is al beschikbaar voor minder dan 2 euro per dag.

Waar liggen de Voordelen

We hopen dat het gebruik van de site u op een hoger plan zal brengen. Hier ligt onze uitdaging.

Het eerste winpunt ligt in het feit dat u via één geïntegreerde webapplicatie beschikt over een serie tools, welke volledig is gebouwd rond de beleggingscyclus. Gevolg is dat u antwoorden zult kunnen vinden, ongeacht in welke fase van de cyclus u zich bevindt.

Het sturen van portfolios is de kernfunctionaliteit in het platform. Rond deze portfolios is ondersteunende funktionaliteit gebouwd welke de belegger een hoge informatiewaarde biedt. 

U kunt uw zoekwerk perfectioneren, maar vooral ook ontdekken dat hier een schat van waarde ligt om uw voordeel er mee te doen. Gaande weg raakt u thuis in de interpretatie van cijfers, ziet het groter geheel en bent u in staat uw strategie toe te passen.   

Zodra u over de juiste tools beschikt kunt u op een hoger niveau werken met uw portefeuilles. Dit biedt belangrijke voordelen.

Enkele suggesties als volgt:

Transparantie. Portfolios kunt u doorlichten op basis van dertig zeer bruikbare criteria. Dit geeft per aandeel en portfolio direct zicht op ‘winners’ of ‘losers’, dividend rendement, winstgroei, beta en veel veel meer.....U kunt onmiddellijk zwakke plekken zien.

Thema’s. U kunt op basis van criteria welke voor u van belang zijn zeer nauwkeurig sturen. Bijvoorbeeld; ‘lage beta’ aandelen, hoge winstgroei, achtergebleven stocks etc.  

Model Portefeuilles. Naast uw eigen portfolio kunt u volgen hoe wij sturen op basis van dat thema. Een soort co-piloot.

Attributie Analyse. Hiermee is direct te zien waar per maand de kracht of zwakte van uw portefeuille is ontstaan.

Scenario Analyse. Hiermee kunt u testen hoe beslissingen uw portfolio kunnen beïnvloeden. Een beetje ‘droogzwemmen’, maar wel met direct inzicht. 

Aandeel Fixatie. Dit onstaat als de aandacht vooral uitgaat naar een paar posities en het grotere geheel uit het oog wordt verloren. Dit kunt u oplossen door vanuit de totale context toev te werken naar individuele posities.

Enkele mogelijkheden: 

- Portefeuilles Templates,

- Backtesting,

- Strategy Testing,

- Portefeuille Analyse,

- Attributie Analyse

- Rendementsberekeningen,

- Uitgebreide Nieuws funkties,

- Nieuws per portefeuille,

- Inzicht in professionele Model Portefeuilles,

- Opslag van portfeuilles per maand ultimo,

- Macro Gegevens.....en veel meer


Beginnen met Youvest

Starten met youvest is heel eenvoudig. Alles is gebaseerd op het principe van ‘Click & Play’. Dit betekent dat u onmiddellijk aan de slag kunt, met een hoog informatieniveau. Er is geen noodzaak tot onderhoud, software downloads of data feeds. Dit verloopt allemaal via onze servers.

De publieke kant van de site geeft al een uitgebreide  indruk. Bepaalde onderdelen van de site zijn uitgeschakeld voor het publiek, maar voor abonnees zijn deze natuurlijk beschikbaar.

We kunnen ons voorstellen dat het enige tijd kost om bekend te raken met het platform. We verwachten dat dit tussen de 30 tot 60 minuten zal vergen. Daarna zult u in staat zijn om de mogelijkheden steeds beter te benutten.

Als u de site gebruikt zult u zien dat er veel te ontdekken valt. Uit reacties begrijpen we nogal eens dat het platform nieuwe gedachten en invalshoeken oplevert, waardoor gebruikers op een leercurve uitkomen. In dat geval slagen wij in onze opzet.   

Youvest is gebouwd vanuit de gedachte: “Van Beleggers, voor Beleggers”.

Vanuit deze optiek streven wij ernaar om de site zo laagdrempelig mogelijk te maken, met een maximum aan gebruikerswaarde.

We hopen dat we in onze opzet slagen, en dat we u als abonnee mogen begroeten.


HCC Forum Culemborg

Op 9 december a.s. organiseert de HCC een Beleggers Forum te Culemborg.

Tijdens deze dag zal Youvest het volgende verzorgen:

Presentatie met als onderwerp:

Beleggen in Aandelen”, Toepassen van Kennis
(Spreker: Jan Boomsma)

 

Computer Workshop

Deze zal naar verwachting bestaan uit 2 sessies van beide 1 uur, met ruimte voor 27 werkstations. Dit geeft u de gelegenheid om het youvest platform uitgebreid te testen en uitleg te krijgen over de toepassingsmogelijkheden daarvan.  

 

Gezien eerdere ervaring en verwachte interesse verdient het aanbeveling om via de HCC vooraf in te schrijven om uw plaats zeker te stellen.

    U kunt zich inschrijven middels een mailtje  aan:    youvestworkshop@/www.beleggersonline.nl 
(of klik op de link:  Outlook express zal dan opstarten met het juiste mailadres.)
    Vul bij Onderwerp in :   (uw naam) komt ook 
   
    Tot ziens in Culemborg 
 
< Vorige   Volgende >

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.05747 seconden